Hyundai Ioniq 5: 4 απίστευτα χαρακτηριστικά του που θα θέλαμε να έχουν όλα τα αυτοκίνητα

Hyundai Ioniq 5: 4 απίστευτα χαρακτηριστικά του που θα θέλαμε να έχουν όλα τα αυτοκίνητα

Το ηλεκτρικό crossover SUV με την υψηλή εμπορική απήχηση είναι σύμφωνα με έρευνα το τέταρτο πιο αξιόπιστο EV.

Η τεχνολογία αποτελούσε ανέκαθεν σημαντικό παράγοντα στη δημιουργία των αυτοκινήτων. Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δει να συντελείται μια τεχνολογική έκρηξη στον τομέα αυτό, καθώς προχωράμε όλο και περισσότερο στην ψηφιακή εποχή.

Ας δούμε λίγο το Hyundai Ioniq 5. Αυτό το ηλεκτρικό crossover SUV του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή ήταν ένα από τα 10 EV με τις καλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022 και ήταν το τέταρτο ηλεκτρικό SUV με την υψηλότερη εμπορική απήχηση. Μάλιστα σε έρευνα του Consumer Reports έχει αναδειχτεί το τέταρτο πιο αξιόπιστο EV.

hyndai ionic 5

Ωστόσο, η αξιοπιστία δεν είναι ο μόνος λόγος για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο. Χρειάζονται ακόμα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν δελεαστικό για τον οδηγό, και το Hyundai Ioniq 5 – ή πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Ioniq 5 Limited – περιέχει μερικά εκπληκτικά στοιχεία που ευελπιστούμε να γίνουν στάνταρ, όχι μόνο σε όλα τα Ioniq 5 αλλά και σε όλα τα αυτοκίνητα.

Premium Head-Up Display

Με το σύστημα Premium Head-Up Display ενεργοποιημένο, δημιουργείται μια οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας στο παρμπρίζ, όπου προβάλλονται πληροφορίες όπως η ταχύτητα με την οποία κινείστε και οι οδηγίες πλοήγησης. Αντί να κοιτάτε σε διάφορα σημεία του οχήματός σας αναζητώντας πληροφορίες, μπορείτε να έχετε πάντα την προσοχή σας στραμμένη στο δρόμο, με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις για το ταξίδι μπροστά σας.

ionic 5 heads up display

Premium Remote Smart Parking Assist

Το σύστημα Premium Remote Smart Parking Assist σας επιτρέπει να παρκάρετε το όχημά σας από απόσταση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρίσκεστε έξω από αυτό και να εκτελείτε ελιγμούς σε στενούς χώρους στάθμευσης χωρίς να ανησυχείτε για το αν θα μπορέσετε να βγείτε στη συνέχεια. Για εσάς που το παρκάρισμα δεν είναι το δυνατό σας σημείο, το σύστημα αυτό είναι ο τέλειος βοηθός.

Ηλεκτρική παροχή στα πίσω καθίσματα

Κάτω από τα πίσω καθίσματα του Ioniq 5 Limited υπάρχει μια ηλεκτρική παροχή Vehicle-to-Load 120V που σας επιτρέπει να τροφοδοτήσετε οποιαδήποτε συσκευή, όπως λαπτοπ, αξεσουάρ υψηλής τεχνολογίας για κάμπινγκ ή ακόμη και μια τηλεόραση. Το να διαθέτει ένα αυτοκίνητο πρίζα δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο.  Άλλωστε τέτοιες πρίζες απαντώνται κυρίως σε εξωτερικά σημεία του αυτοκινήτου όπως σε ένα pick-up όχημα. Το να υπάρχει μια κλασική πρίζα στο κέντρο της καμπίνας είναι λίγο πιο σπάνιο.

ionic 5 backseat charger

Καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής

Μπορεί να είναι απίστευτα κουραστικό να αλλάζετε συνεχώς την ταχύτητα λειτουργίας των υαλοκαθαριστήρων σας, αν οδηγείτε σε καταιγίδα, με τη συχνότητα και την ένταση της βροχής να μεταβάλλονται συνεχώς. Η Hyundai έχει λύσει αυτό το πρόβλημα με το Ioniq 5 Limited με την υιοθέτηση αισθητήρα βροχής. Μόλις αρχίσει να βρέχει, ενεργοποιούνται αυτόματα οι υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι αυξομειώνουν την ταχύτητά τους, ανάλογα με την ένταση της βροχής. Η οδήγηση υπό βροχή μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, επομένως η ύπαρξη ενός τέτοιου συστήματος που μειώνει τη διάσπαση της προσοχής και τον φόρτο εργασίας του οδηγού δεν μπορεί παρά να αποτελεί πλεονέκτημα.

Δείτε επίσης

Formula1: Άσχημο το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν! (video)

Formula1: Άσχημο το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν! (video)

Formula1: Κανένα πρόβλημα στη Mercedes!

Formula1: Κανένα πρόβλημα στη Mercedes!

Monstrous Atlas APC: Ένα τεθωρακισμένο για πολίτες [Βίντεο]

Monstrous Atlas APC: Ένα τεθωρακισμένο για πολίτες [Βίντεο]

Formula1: Καλύτερη η Ferrari από πέρσι! (Video)

Formula1: Καλύτερη η Ferrari από πέρσι! (Video)

4 ζώδια που ονειρεύονται να γίνουν οδηγοί της Formula 1

4 ζώδια που ονειρεύονται να γίνουν οδηγοί της Formula 1

Η Cadillac του Αλ Καπόνε βγαίνει στο σφυρί

Η Cadillac του Αλ Καπόνε βγαίνει στο σφυρί