Αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ αξίας 10 εκ. λιρών - μυστικά κουμπιά και θέσεις για τα corgi

Αυτοκίνητα της βασίλισσας Ελισάβετ αξίας 10 εκ. λιρών - μυστικά κουμπιά και θέσεις για τα corgi

Πολλοί γνωρίζουν την αείμνηστη Βασίλισσα για την αγάπη της στα corgis και τα άλογα, αλλά είχε επίσης μια εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων.

Η μονάρχης απολάμβανε να οδηγεί πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων ενός Land Rover Defender και μιας Bentley, και διατηρούσε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής της στο εξοχικό της κτήμα Sandringham.

Παρά το γεγονός ότι η Βασίλισσα δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσει τεστ οδήγησης και είναι το μόνο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που επιτρέπεται να οδηγεί χωρίς άδεια.

princess-elizabeth-taking-plugs-car-896897046

Επιπλέον, στη Βασίλισσα επιτρεπόταν επίσης να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας – κάτι που απαγορεύεται στο κοινό στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μονάρχης έμαθε για πρώτη φορά να οδηγεί όταν εντάχθηκε στην Υπηρεσία Γυναικών της Εδαφικής Θητείας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε ηλικία 18 ετών.

Η Μεγαλειότητα εκπαιδεύτηκε ως οδηγός και μηχανικός στις ένοπλες δυνάμεις και προήχθηκε σε επίτιμη υποδιοικητή το 1945.

Πριν από τον θάνατό της το 2022, φωτογραφήθηκε πίσω από το τιμόνι στα σπίτια της στο Γουίνδσορ, το Σάνδρινγκχαμ και το Μπαλμόραλ όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ισχυρίζεται στα απομνημονεύματά του, For The Record, ότι η Βασίλισσα συνήθιζε να οδηγεί με “θεριεμένη ταχύτητα” το 4×4 της στο κτήμα της στη Σκωτία, το Μπαλμόραλ.

Εδώ, ρίχνουμε μια ματιά στην αγαπημένη της συλλογή αυτοκινήτων…

Λιμουζίνες Bentley State

2002-beside-bentley-state-limousine-1842096

Αυτά είναι τα επίσημα κρατικά αυτοκίνητα της Μεγάλης Βρετανίας και κατασκευάστηκαν για τη Βασίλισσα κατά τον Χρυσό Ιωβηλαίο της το 2002.

Βασισμένα στο μοντέλο Arnarge, ήταν μακρύτερα και ψηλότερα από το βασικό μοντέλο και διέθεταν ασορτί βαφή σε μπορντό και μαύρο χρώμα.

Είχαν θωρακισμένο αμάξωμα και ελαστικά ανθεκτικά σε σκασίματα, καθώς και μπλε φώτα έκτακτης ανάγκης.

Jaguar Daimler V8 Super LWB

2001-daimler-majestic-4-0-337783313

Το 2001, η Βασίλισσα έλαβε μια Jaguar Daimler V8 Super LWB, η οποία παραδόθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Χρησιμοποιήθηκε για τρία χρόνια ως προσωπικό μεταφορικό μέσο της Βασίλισσας και είχε ένα πολύ μοναδικό χαρακτηριστικό για τη μονάρχη.

Οι κατασκευαστές είχαν προσθέσει μια ειδική θήκη για τσάντα και μονάδα κλιματισμού, μαζί με χαρακτηριστικά που θα ήταν περήφανος ο φανταστικός μυστικός πράκτορας James Bond.

Αυτά περιλάμβαναν ράδιο τοποθετημένο στο πορτμπαγκάζ για επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Downing Street, καθώς και μυστικά κουμπιά για την ενεργοποίηση φαρδιάς έντασης φώτων νέον.

2001 Daimler Majestic

image_f6f821

Προς το παρόν διατίθεται προς αγορά μέσω του καταξιωμένου οίκου δημοπρασιών Bonhams Cars, η Daimler Majestic του 2001 της Βασίλισσας, με μόλις 16.200 μίλια στο κοντέρ, εξωτερικό χρώμα British Racing Green και κομψό εσωτερικό από δέρμα κρεμ.

Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το κομψό όχημα είναι η επιλογή προσωπικών προαιρετικών extras, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά φωτισμού συνοδείας που λειτουργεί με κουμπιά ελέγχου και ακόμη και ένα δίσκο για τσάντα τοποθετημένο κατά μήκος της κεντρικής κονσόλας.

It includes Jame Bond-style buttons that control a range of convoy lighting

Η Μεγαλειότητα επέλεξε επίσης ξύλινο φινίρισμα στα αναδιπλούμενα τραπεζάκια πικνίκ και πράσινη ραφή στην ταπετσαρία για να ταιριάζει με τα πράσινα πατάκια.

Η μονάρχης κατείχε και οδηγούσε το κομψό όχημα – το οποίο είναι αυτόματο και διαθέτει κινητήρα V8 ικανό να φτάσει τα 240 χλμ/ώρα – ολοκαίνουργιο μεταξύ 2001 και 2006.

Το οδηγούσε επίσης ο σύζυγος της Βασίλισσας, Πρίγκιπας Φίλιππος, πριν επιστραφεί στο Jaguar Daimler Heritage Trust το 2007.
Στη συνέχεια το πούλησαν το 2013 σε ιδιώτη συλλέκτη, ο οποίος το διατήρησε σε “άριστη” κατάσταση σε θερμαινόμενο γκαράζ.

2015 Range Rover LWB Landaulet

queen-elizabeth-ii-attends-ceremony

Ένα άλλο από τα κρατικά αυτοκίνητα της Βασίλισσας ήταν το Range Rover LWB Landaulet του 2015, το οποίο είχε κατάλληλα μια βάση για το Βασιλικό Σήμα στο καπό.

Τέλειο για βασιλικές εκδηλώσεις και για να την βλέπει το πλήθος, τα πίσω καθίσματα ήταν ανυψωμένα και μπορούσαν να χωρέσουν άνετα τη μονάρχη με δύο σωματοφύλακες. Το LWB – ή Long Wheelbase – Landaulet διέθετε επίσης πόρτες που άνοιγαν προς τα πίσω και μια ανοιχτή οροφή από την οποία μπορούσε να χαιρετά.

Το υβριδικό αυτοκίνητο ήταν βαμμένο σε ένα κομψό μπορντό χρώμα.

2002 Land Rover Defender

The Queen's love affair with basic vehicles began with her time in the Auxiliary Territorial Service (ATS)

Η Βασίλισσα κατείχε πολλές εκδόσεις Land Rover όλα αυτά τα χρόνια, με τον εκτιμώμενο συνολικό αριθμό να φτάνει τα 30 βασιλικά οχήματα.

Το 2002, η Μεγαλειότητα ήταν αρκετά τυχερή που απέκτησε ένα Defender κατασκευασμένο και πουλημένο ειδικά για εκείνη – κάτι ασυνήθιστο, καθώς συχνά η βασιλική οικογένεια νοικιάζει τα οχήματα και τα επιστρέφει μετά από μερικά χρόνια.

Είχε ειδικά καθίσματα από πράσινο δέρμα και έναν δυνατό κινητήρα V8 4.2 λίτρων.

Το συγκεκριμένο όχημα δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Βασίλισσας, με χαρακτηριστικά όπως θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα και ελαφρώς ανυψωμένη ανάρτηση για να της διευκολύνει την οδήγηση στο κτήμα της.

Συχνά χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο για κυνήγι, και όταν πουλήθηκε σε δημοπρασία από την Brooklands πριν από μερικά χρόνια για £30.240, βρέθηκαν φυσίγγια κυνηγετικού όπλου στο ντουλαπάκι.

Daimler Double Six saloon

The Queen's old vintage car had a custom seat for her corgis

Το 2019, αποκαλύφθηκε ότι το παλιό vintage αυτοκίνητο της Βασίλισσας είχε βγει προς πώληση – και μάλιστα είχε εγκαταστήσει ένα ειδικό κάθισμα για τα corgis της.

Το σαλόνι Daimler Double Six χρησιμοποιήθηκε από τη Μεγαλειότητα για τρία χρόνια για τοπικές και διακριτικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το iNews.

Στο πίσω κάθισμα, προστέθηκε ένα μακρύ μαξιλάρι αντί του στάνταρ διπλού μεγέθους, ώστε τα τρία αγαπημένα corgis της μονάρχη να μπορούν να ταξιδεύουν πιο άνετα.

Η Βασίλισσα διήνυσε 12.000 μίλια κατά τη διάρκεια της κατοχής της.

The Bentayga is one of Britain's comfiest cars

Daimler Phaeton

Ένα από τα πιο πολύτιμα αυτοκίνητα στη συλλογή της Βασίλισσας όλα αυτά τα χρόνια ήταν το Daimler Phaeton, το οποίο δημιουργήθηκε το 1900 και ήταν το πρώτο βασιλικό αυτοκίνητο στην ιστορία. Φυσικά, δεν είναι το πιο πρακτικό για οδήγηση στους δρόμους, οπότε η Βασίλισσα έχει λάβει ως δώρα αρκετές άλλες Rolls-Royce, Jaguar και Bentley όλα αυτά τα χρόνια.

Εκτιμάται ότι η βασιλική συλλογή αξίζει πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες.

The Daimler Phaeton was the first royal car

Δείτε επίσης

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες