Η θεωρία συνωμοσίας της Pixar: Γιατί έμειναν μόνο τα αυτοκίνητα στη Γη;

Η θεωρία συνωμοσίας της Pixar: Γιατί έμειναν μόνο τα αυτοκίνητα στη Γη;

Τα κινούμενα σχέδια της Pixar Animation Studios, όπως τα Toy Story, Cars, και Monsters Inc, έχουν γοητεύσει το κοινό εδώ και χρόνια. Ένας φανατικός θαυμαστής της Pixar πιστεύει ότι όλες αυτές οι ταινίες συνδέονται μεταξύ τους, και φυσικό είναι να θέλουν όλοι να μάθουν τι εννοεί.

 

Ποια είναι η θεωρία συνωμοσίας της Pixar;

Τα στούντιο Pixar Animation Studios ιδρύθηκαν το 1986 από τους Steve Jobs, John Lasseter, Edwin Catmull, Alvy Ray Smith, και Alexander Schure.

Αρχικά, η Pixar κυκλοφορούσε μόνο μικρού μήκους ταινίες (δύο έως πέντε λεπτών). Ορισμένες από αυτές τις ταινίες ήταν οι Luxo Jr (1986), Red’s Dream (1986), Tin Toy (1988), και Knick Knack (1989). Μόνο το 1995 κυκλοφόρησε το στούντιο την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία, το Toy Story, με πρωταγωνιστές τους Tom Hanks και Tim Allen.

Από τότε, η Pixar έχει δημιουργήσει 26 ταινίες, οι οποίες, σύμφωνα με έναν φανατικό, συνδέονται όλες μεταξύ τους.

Το 2013, ο λάτρης της Pixar Jon Negroni δημιούργησε το χρονολόγιο της Pixar, το οποίο συνδέει όλες τις ταινίες από το 1995.

«Το 2012, είδα ένα βίντεο στο Cracked.com που παρουσίαζε την ιδέα (τουλάχιστον σε εμένα), ότι όλες οι ταινίες της Pixar διαδραματίζονται στην πραγματικότητα μέσα στο ίδιο σύμπαν», εξηγεί ο Negroni στην ιστοσελίδα του.

«Από τότε, έχω εμμονή με αυτή την ιδέα και δουλεύω πάνω σε αυτή, για να ολοκληρώσω αυτό που ονομάζω «Θεωρία συνομωσίας της Pixar», μια αφηγηματική δομή που συνδέει όλες τις ταινίες της, σε ένα χρονοδιάγραμμα με ένα κεντρικό θέμα.»

Η θεωρία του αυτή αναφέρει ότι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ξεκινάει με το «The Good Dinosaur» (2015) και τελειώνει με τον επίλογο του «Monsters inc» και επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ενέργεια.

film image of disney pixar

Το χρονολόγιο του Negroni

 • Ο Καλόσαυρος (2015): Διαδραματίζεται πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια και δείχνει πόσο έξυπνα μπορεί να είναι τα ζώα.
 • Η Γενναία (2012): Διαδραματίζεται στον 10ο αιώνα και μας εισάγει στη δύναμη που ζωντανεύει τα άψυχα αντικείμενα και τη δύναμη που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζώα.
 • Οι απίθανοι (2004): Διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1950-1960, αφού η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να αξιοποιήσει την ανθρώπινη ενέργεια και να δημιουργήσει υπερήρωες. Αυτή είναι επίσης η αρχή της εταιρείας BnL.
 • Toy Story και Toy Story 2: Διαδραματίζονται το 1995 και το 1996 αντίστοιχα και δείχνουν πώς η BnL μπήκε στην επιχείρηση παιχνιδιών.
 • Ψάχνοντας τον Νέμο (2003) και Ψάχνοντας τη Ντόρι (2016) : Διαδραματίζονται το 2003 και το 2004 και δείχνουν πώς συνεχίζουν να εξελίσσονται τα ζώα στο σύμπαν της Pixar. Λόγω της ανατροφής της Ντόρι (όπως φαίνεται στα Ψάχνοντας τη Ντόρι), μπορεί να διαβάσει και να μάθει νέες γλώσσες καθώς προσαρμόζεται στο περιβάλλον της.
 • Ρατατούης (2007), Toy Story 3 (2010) και Up (2009): Διαδραματίζονται όλα το 2007 και συνεχίζουν να δείχνουν πόσο ισχυρά μπορούν να είναι τα ζώα στο σύμπαν της Pixar.
 • Τα μυαλά που κουβαλάς (2015): Είναι η ταινία που “αποκαλύπτει τελικά την πηγή της ανθρώπινης ‘ενέργειας’ ως συναισθήματα”.
 • Coco (2017): Πιθανότατα διαδραματίζεται το 2017 και υποθετικά υπαινίσσεται πώς μεταφέρεται η ανθρώπινη ενέργεια στη μετά θάνατον ζωή.
 • Πρόλογος: WALL-E: Διαδραματίζεται μεταξύ 2057 και 2110 όταν η BnL έχει “καταλάβει ολόκληρο τον κόσμο και την κυβέρνησή του”, οδηγώντας σε έλλειψη πόρων στη Γη.
 • Cars (2006), Cars 2 (2011) και Cars 3 (2017): Διαδραματίζονται μεταξύ 2110-2840, μια εποχή όπου οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί και έχουν απομείνει μόνο οι μηχανές. Η θεωρία του Negroni είναι ότι τα αυτοκίνητα ζωντάνεψαν από τους ιδιοκτήτες τους, γι’ αυτό και συχνά εκτελούν ανθρώπινες επιθυμίες.
 • WALL-E (2008): Διαδραματίζεται το 2805 και εξηγεί πώς η Γη αποκαθίσταται για επανεποικισμό.
 • Ζουζούνια (1998): Διαδραματίζεται το 2898. Ο Negroni υποστηρίζει ότι αυτή η ταινία δείχνει την επιστροφή της ανθρώπινης συναισθηματικής ενέργειας που οδηγεί τα έντομα και τα πουλιά να ξαναχτίσουν τις δικές τους κοινωνίες.
 • Πανεπιστήμιο Τεράτων και Μπαμπούλες inc: Διαδραματίζονται μεταξύ του 3100 και του 5201 επειδή φαίνονται να συλλέγουν ανθρώπινη ενέργεια από συναισθήματα.
 • Ο επίλογος της ταινίας “Μπαμπούλες inc”: Διαδραματίζεται στο 5201, αφού ο Σάλι ανακαλύπτει ότι η χαρά και το γέλιο είναι πιο ισχυρά από τις κραυγές.

«Ο σκοπός αυτής της θεωρίας είναι να διασκεδάσουμε και να εκπαιδεύσουμε τη φαντασία μας, ενώ παράλληλα να μπούμε στην διαδικασία να βρούμε ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες συνδέσεις μεταξύ αυτών των φανταστικών ταινιών», εξηγεί ο Negroni.

«Το κόλπο είναι να μην το πάρετε κανένα πολύ σοβαρά», προσθέτει.

 

Πώς μπορώ να δω ταινίες της Pixar;

 

Τον Ιανουάριο του 2006, η Disney αγόρασε την Pixar για 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ως θυγατρική της Walt Disney Studios, όλες οι ταινίες της Pixar είναι πλέον διαθέσιμες για streaming στο Disney+.

Δείτε επίσης

Maserati MC20 Cielo Opera D’arte: Μια εκπληκτική δημιουργία ζωγραφισμένη στο χέρι!

Maserati MC20 Cielo Opera D’arte: Μια εκπληκτική δημιουργία ζωγραφισμένη στο χέρι!

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ12;

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ12;

H Tesla γράφει ιστορία: Γιατί θα μειώσει στο μισό το κόστος των αυτοκινήτων της

H Tesla γράφει ιστορία: Γιατί θα μειώσει στο μισό το κόστος των αυτοκινήτων της

Κουίζ: Είσαι “ειδήμων” στη Formula 1;

Κουίζ: Είσαι “ειδήμων” στη Formula 1;

Πρόστιμο για παιδικά καθίσματα: Πόσο θα πληρώσετε εάν δεν έχετε

Πρόστιμο για παιδικά καθίσματα: Πόσο θα πληρώσετε εάν δεν έχετε

Χειροκίνητο ή αυτόματο; Ποιο καίει περισσότερο καύσιμο;

Χειροκίνητο ή αυτόματο; Ποιο καίει περισσότερο καύσιμο;