Πώς η συμπεριφορά στο αμάξι μπορεί να καθορίσει μία σχέση

Πώς η συμπεριφορά στο αμάξι μπορεί να καθορίσει μία σχέση

Υπάρχει συμβατότητα μεταξύ σας και του συντρόφου σας όσον αφορά το αυτοκίνητο;

Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς θεωρεί τον εαυτό του «ασυμβίβαστο» με το αυτοκίνητο του συζύγου ή του συντρόφου του, και μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το 10% των ανδρών θα θεωρούσε ότι θα διέλυε τη συμφωνία αν δεν ήταν «συμβατό» με το αυτοκίνητο.

Η δημοσκόπηση σε 2.000 παντρεμένους ή συγκατοίκους οδηγούς αυτοκινήτων διαπίστωσε ότι το 25% είναι ασύμβατοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα οχήματα – δηλαδή έχουν διαφορετικές ιδέες για το πώς να χρησιμοποιούν και να αντιμετωπίζουν αυτό που οδηγούν.

0-married-cohabitating-car-drivers

Το 45% των ζευγαριών παραδέχονται ότι διαφωνούν για ένα κοινό όχημα, ενώ το 28% έχει εμπλακεί σε διαφωνίες και διαφωνίες ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζονται οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.

Η μελέτη διενεργήθηκε κατά παραγγελία της Mazda για το Σύστημα Εξατομίκευσης Οδηγών της και διεξήχθη από την Talker Research και έδειξε ότι το μέσο ζευγάρι μοιράζεται το όχημά του οκτώ φορές το μήνα.

Και όταν μπαίνουν στο όχημα μετά την οδήγηση του/της συζύγου τους, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι συχνά πρέπει να αναπροσαρμόζουν διάφορες ρυθμίσεις στο όχημά τους πριν οδηγήσουν, αν ο/η σύζυγός τους ήταν σε αυτό πριν από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων των καθισμάτων (62%), των καθρεφτών (55%), των καθισμάτων (51%) και του στερεοφωνικού (50%).

Αυτές οι διαφωνίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτικές, με το 25% των παντρεμένων ή των ατόμων που συμβιώνουν να τις χαρακτηρίζουν σοβαρές.

married-cohabitating-car-drivers

Ωστόσο, το 59% δήλωσε ότι μάλλον δεν θα διαφωνούσε αν ο/η σύζυγός του/της απλά τον/την προειδοποιούσε για την κατάσταση του οχήματος.

Πολλοί δήλωσαν ότι θα επιβράβευαν τον σύζυγό τους για τη σωστή επαναπροσαρμογή των ρυθμίσεων του οχήματος μετά την οδήγησή του με τον καθαρισμό του οχήματος μία φορά την εβδομάδα (25%), με το να τον βγάλουν σε ένα ρομαντικό ραντεβού για δείπνο (21%), με το να δουν μια ταινία που αγαπάει ο σύζυγός τους και που οι ίδιοι μισούν (18%) και με το να αναλάβουν δουλειές του σπιτιού για τον σύζυγό τους (16%).

Το οκτώ τοις εκατό δήλωσε ότι θα ανανέωνε ακόμη και τους γαμήλιους όρκους του.

«Τα οχήματά μας αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής και μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους οδηγούς όταν μπαίνοντας στο όχημά σας, σημαντικά χαρακτηριστικά δεν είναι ρυθμισμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας», δήλωσε ο Matthew Valbuena, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας εντός του οχήματος της Mazda.

“Η οδήγηση πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και κανένα ζευγάρι δεν πρέπει να έχει ανεπιθύμητες τριβές εξαιτίας του οχήματός του. Αντίθετα, θα πρέπει να εξετάζουν τι κάνει την οδηγική τους εμπειρία άνετη και να προσπαθούν να την κάνουν πραγματικότητα”.

married-cohabitating-car-drivers

Η μελέτη εντόπισε επίσης ποιος στις σχέσεις είναι πιο πιθανό να είναι υπεύθυνος για διάφορες καταστάσεις οδήγησης.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να είναι ο καλύτερος οδηγός από τους δυο τους (57%), να γεμίζουν το ρεζερβουάρ (52%) και είναι πιο πιθανό να τραγουδούν κατά την οδήγηση από ό,τι ο/η σύζυγός τους (42%).

Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι οι σύζυγοί τους είναι πιθανότερο να μην επαναφέρουν τη θέση του καθίσματος (50%), να μην επαναφέρουν τις θέσεις των καθρεφτών (45%), να οδηγούν στο πίσω κάθισμα (45%), να υπαγορεύουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν (43%), να οδηγούν πολύ επιθετικά (39%) και να μην γεμίζουν το ρεζερβουάρ (37%).

married-cohabitating-car-drivers-

Κατά μέσο όρο, οι οδηγοί δήλωσαν ότι χρειάζονται δύο λεπτά για να ρυθμίσουν τα πάντα όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο μετά τη σύζυγό τους. Το 13% δήλωσαν ότι το να πρέπει να ρυθμίσουν τα πάντα έχει προκαλέσει ακόμη και την καθυστέρηση τους να πάνε εκεί που πήγαιναν.

Η Elizabeth Earnshaw, πτυχιούχος θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας, μοιράστηκε συμβουλές για το πώς να χειρίζονται αυτούς τους καβγάδες.
“Όταν τα ζευγάρια έχουν ένα μόνιμο πρόβλημα, το οποίο είναι ένα ζήτημα όπου τα ζευγάρια έχουν διαφορετικές φιλοσοφίες, μπορεί να είναι μια πραγματική επιβάρυνση για τις σχέσεις χωρίς ξεκάθαρη επικοινωνία. Όταν υπάρχει ένα μόνιμο πρόβλημα, οι δύο σύντροφοι πρέπει να έρθουν κοντά, να συζητήσουν ήρεμα και να δημιουργήσουν ένα σχέδιο προσανατολισμένο στις λύσεις που να ωφελεί και τους δύο συντρόφους”.

TOP 10 Ενοχλήσεις του να μπαίνεις στο αυτοκίνητο μετά από τον/την συχυγό σου

  1. Να πρέπει να ρυθμίζετε ξανά τις ρυθμίσεις των καθισμάτων – 35%
  2. Να πρέπει να ρυθμίσετε εκ νέου τους καθρέφτες – 22%
  3. Να αισθάνεστε πολύ μακριά από το τιμόνι – 15%
  4. Να σας υποδέχεται ένα άδειο ρεζερβουάρ βενζίνης – 13%
  5. Ανοίγοντας το στερεοφωνικό με την ένταση του ήχου να είναι πολύ δυνατή – 11%
  6. Αναπροσαρμογή της θέσης του τιμονιού – 10%
  7. Ανοίγετε το ραδιόφωνο για να το βρείτε ρυθμισμένο σε έναν σταθμό που μισείτε – 8%
  8. Αισθάνεστε πολύ στριμωγμένοι – 8%
  9. Αντιμετωπίζετε κάποιο χάος στον χώρο των επιβατών – 7%
  10. Αναπροσαρμογή των ρυθμίσεων του κλιματισμού – 6%

Δείτε επίσης

Φώτα αυτοκινήτου: Δεν ανάβει η μεγάλη σκάλα – 9 πιθανές αιτίες

Φώτα αυτοκινήτου: Δεν ανάβει η μεγάλη σκάλα – 9 πιθανές αιτίες

Σήμα της Renault: Το κρυφό μήνυμα πίσω από το γαλλικό διαμάντι

Σήμα της Renault: Το κρυφό μήνυμα πίσω από το γαλλικό διαμάντι

Mercedes: Χωρίς… φρένα τα νέα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Mercedes: Χωρίς… φρένα τα νέα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

F1: Σαμποτάζ της Mercedes στον Hamilton; Τι λέει ο διευθυντής της ομάδας

F1: Σαμποτάζ της Mercedes στον Hamilton; Τι λέει ο διευθυντής της ομάδας

Μεταχειρισμένα: Τι προσέχω όταν αγοράζω από «δεύτερο χέρι»;

Μεταχειρισμένα: Τι προσέχω όταν αγοράζω από «δεύτερο χέρι»;

Το κρυφό μήνυμα πίσω από το σήμα της Hyundai – Μήπως νόμιζες οτι ήταν απλά το γράμμα «H»;

Το κρυφό μήνυμα πίσω από το σήμα της Hyundai – Μήπως νόμιζες οτι ήταν απλά το γράμμα «H»;