Tesla Cybertruck 845 PS: Cyberbeast!

Tesla Cybertruck 845 PS: Cyberbeast!

Το εντυπωσιακό νέο ηλεκτρικό pick up της Tesla, αποκαλύφθηκε σε μια «ιλλουστρασιόν» εκδήλωση στο Gigafactory της Tesla στο Ώστιν του Τέξας και μεταδόθηκε ζωντανά στο X.

Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ, ξεκίνησε την εκδήλωση λέγοντας: «Έχετε ένα αυτοκίνητο εδώ που οι ειδικοί είπαν ότι δεν θα κατασκευαζόταν ποτέ. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο προϊόν μας. Τέλος, το μέλλον θα μοιάζει με το μέλλον». Το Cybertruck έχει διατηρήσει το σώμα του από ανοξείδωτο χάλυβα και ο Μασκ ισχυρίζεται ότι αυτός ο «εξωσκελετός», δίνει στο Cybertruck περισσότερη στρεπτική ακαμψία από μια McLaren P1.

Ο Μασκ έκανε μνεία επίσης για το «ανθεκτικό γυαλί». Η Tesla ισχυρίζεται ότι μπορεί να αντέξει μια μπάλλα του μπέιζμπολ που εκτοξεύεται με 112 χλμ/ώρα, ή μια δυνατή χαλαζόπτωση της κατηγορίας 4. Παίχτηκε επίσης ένα βίντεο που το έδειξε να αντέχει σε καταιγισμό σφαιρών από ένα όπλο, καθώς και ένα βίντεο του Joe Rogan, να εκτοξεύει ένα βέλος υψηλής ισχύος στο Cybertruck.

Το Cybertruck έχει ικανότητα ρυμούλκησης σχεδόν 5 τόννων και ωφέλιμο φορτίο 1.134 κιλών. Η σύνθετη πίσω «καρότσα» έχει μήκος 1,83 μέτρα και πλάτος 1,22. Ο Μασκ είπε ότι δεν χρειάζεται επένδυση στη καρότσα. Το μοντέλο με τους τρεις κινητήρες, έχει βάρος 3.100 κιλών. Υπάρχει μια προσαρμοζόμενη αερανάρτηση με μέγιστη απόσταση από το έδαφος 44 εκατοστών, με το Cybertruck να χρησιμοποιεί ελαστικά παντός εδάφους 35 ιντσών, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτά είναι στάνταρ ή προαιρετικά.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στο 0,34. Το Cybertruck χρησιμοποιεί ένα σύστημα steer-by-wire που προσαρμόζει την ποσότητα περιστροφής του τιμονιού ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος και πιθανώς άλλους παράγοντες. Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα διεύθυνσης των πίσω τροχών. Το Cybertruck χρησιμοποιεί ηλεκτρική τεχνολογία των 800 volt. Η Tesla ανακοινώνει χρόνο για τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα στη λειτουργία “Beast” για το κορυφαίο μοντέλο Cyberbeast.

Υπάρχουν τρείς εκδόσεις: RWD, AWD και Cyberbeast. Η Tesla ισχυρίζεται ότι το πισωκίνητο RWD θα κάνει τα 0-100 σε 6,5 δευτερόλεπτα, θα έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα και θα μπορεί να ρυμουλκήσει 3.400 κιλά. Η αυτονομία θα είναι 400 χλμ και αυτή η έκδοση θα έρθει λίγο πριν το 2025.

Το μοντέλο AWD αποδίδει 600 ίππους και θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ θα έχει αυτονομία 550 χλμ. Αυτό θα γίνεται χωρίς τη διαθέσιμη “επέκταση εμβέλειας”, η οποία είναι μια μπαταρία μεγέθους εργαλειοθήκης, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της καρότσας και στο πίσω μέρος της καμπίνας. Αυτό αυξάνει την εκτιμώμενη εμβέλεια, σε πάνω από 750 χλμ. 

Το βάρος για το τετρακίνητο μοντέλο είναι 3 τόννοι. Το κορυφαίο μοντέλο ονομάζεται Cyberbeast και θα κάνει απο στάση τα 0-100 σε 2,6 δευτερολέπτα. Με 845 ίππους, η τελική ταχύτητα αυξάνεται στα 210 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία πέφτει στα 515 χλμ ή 708 χλμ, με τη ρύθμιση της επέκτασης αυτονομίας. Τόσο το AWD όσο και το Cyberbeast θα διαθέτουν τροχούς των 20 ιντσών.

Το Cyberbeast μπορεί να αναπληρώσει 205 χλμ αυτονομίας σε 15 λεπτά με έναν υπερσυμπιεστή της Tesla. «Οι παραδόσεις ξεκινούν τώρα», είπε ο Μασκ, καθώς μια σειρά Cybertrucks βγήκαν στη σκηνή και παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Δεν υπάρχουν ορατές λαβές θυρών και οι μπροστινές πόρτες φαίνεται να ανοίγουν μέσω ενός κουμπιού στην κολόνα.

Η Tesla ισχυρίζεται ότι το ακουστικό γυαλί διατηρεί την καμπίνα «τόσο ήσυχη όσο το διάστημα», ενώ η κεντρική οθόνη αφής 18,5 ιντσών συμπληρώνεται από μια δευτερεύουσα οθόνη 9,4 ιντσών για τους πίσω επιβάτες. Η Tesla ανάφερε επίσης εγγυήσεις για το Cybertruck. Η βασική εγγύηση οχήματος, καλύπτει τέσσερα χρόνια ή 80.500 χλμ, ενώ η μπαταρία και η μονάδα κίνησης, παραμένουν υπό εγγύηση για οκτώ χρόνια ή 241.000 χλμ. Αυτή η εγγύηση ισχύει και για τα μοντέλα AWD και Cyberbeast, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί ακόμα λεπτομέρειες για το RWD. Το μοντέλο RWD, ξεκινά από τα 56.000 ευρώ, με το AWD στα 73.400.

Το Cyberbeast τέλος, ξεκινά με μια βασική τιμή στα 92.000 ευρώ!


About the author


Δείτε επίσης

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες