8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα κλασσικό αυτοκίνητο (αντίκα)

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα κλασσικό αυτοκίνητο (αντίκα)

Η ιδιοκτησία ενός κλασικού αυτοκινήτου έχει συνήθως μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση. Είτε πρόκειται για ένα όχημα που οδηγούσε ο μπαμπάς σας όταν ήσασταν παιδί είτε για ένα vintage σπορ αυτοκίνητο από την αγαπημένη σας ταινία, τα κλασικά αυτοκίνητα προσελκύουν τεράστιο ενδιαφέρον από τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Αν και αυτά τα βήματα δεν περιλαμβάνουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά ενός κλασικού αυτοκινήτου (υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία για το θέμα αυτό), επιμεληθήκαμε τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αγοράσετε το κλασικό αυτοκίνητο των ονείρων σας.

1. Αποφασίστε τον λόγο για τον οποίο θέλετε να αγοράσετε το κλασικό σας αυτοκίνητο

Θα χρησιμοποιείτε το κλασικό σας αυτοκίνητο σε τακτική βάση, όπως για παράδειγμα για να πηγαίνετε και να επιστρέφετε από και προς τη δουλειά; Ή το κλασικό σας αυτοκίνητο θα είναι ένα “παιχνίδι” με το οποίο θα κάνετε περιοδικές βόλτες και θα το επιδεικνύετε σε εκδηλώσεις; Η γνώση του σκοπού του κλασικού σας αυτοκινήτου θα καθοδηγήσει την απόφασή σας για το αν θα επιδιώξετε κάτι πρακτικό και συνηθισμένο ή κάτι διασκεδαστικό και εξωτικό.

2. Παρακολουθήστε μερικές εκθέσεις κλασικών αυτοκινήτων

Εκθέσεις κλασικών αυτοκινήτων πραγματοποιούνται όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα, παρέχοντας την τέλεια ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά διάφορες μάρκες και μοντέλα. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε συζητήσεις με μακροχρόνιους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων, οι οποίοι μπορούν να σας δώσουν πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τους τύπους οχημάτων που εξετάζετε.

3. Συμμετέχετε σε μια λέσχη κλασικών αυτοκινήτων

Είναι καλή ιδέα να συμμετάσχετε σε μια τοπική λέσχη κλασικών αυτοκινήτων ή σε μια αξιόπιστη διαδικτυακή λέσχη για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κλασικό αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει. Τα μέλη της λέσχης κλασικών αυτοκινήτων μπορούν συχνά να σας δώσουν πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με το κόστος συντήρησης και συντήρησης.

Ορισμένα κλασικά αυτοκίνητα χρειάζονται πολλή δουλειά για να διατηρηθούν ικανά για κυκλοφορία. Δεν είναι ασυνήθιστο για ορισμένα κλασικά αυτοκίνητα να απαιτούν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για συντήρηση, αντικαταστάσεις και συναφή συντήρηση με την πάροδο των ετών. Επιπλέον, το ίδιο το αυτοκίνητο που σκέφτεστε να αγοράσετε μπορεί να ανήκε στο παρελθόν σε κάποιο από τα μέλη της λέσχης αυτοκινήτου.

4. Φτιάξτε έναν κατάλογο ερωτήσεων για τον πωλητή

Μόλις ξεκινήσετε το κυνήγι ενός αυτοκινήτου, να είστε προετοιμασμένοι με έναν κατάλογο ερωτήσεων για κάθε πωλητή που θα προσεγγίσετε. Εκτός από τις ερωτήσεις που αφορούν το συγκεκριμένο όχημα, η Carfax συνιστά να ρωτάτε τα εξής:

  • Έχετε στην κατοχή σας τον τίτλο ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου;
  • Γνωρίζετε πόσους ιδιοκτήτες είχε το όχημα όλα αυτά τα χρόνια;
  • Έχετε τα αρχεία συντήρησης του αυτοκινήτου; Εάν ναι, πόσο πίσω;
  • Πόσο συχνά οδηγείται το αυτοκίνητο;
  • Έχει υποστεί το αυτοκίνητο σημαντικές μετατροπές;
  • Γνωρίζετε τυχόν τρέχοντα ή παλαιότερα προβλήματα με το αυτοκίνητο;
  • Γιατί το πουλάτε;

Όταν κάνετε ερωτήσεις, ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε διακριτικοί ώστε να μην προσβάλλετε τον ιδιοκτήτη. Αν δεν είναι απελπισμένος να πουλήσει, μπορεί να χάσετε με βάση την προσέγγισή σας.

5. Πάρτε το αυτοκίνητο για μια δοκιμαστική οδήγηση

Όταν παίρνετε το αυτοκίνητο για ένα test drive, ακούστε τον κινητήρα για ανωμαλίες και ρωτήστε τον πωλητή για τυχόν περίεργους ήχους. Βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε επίσης τα φρένα και σημειώστε πόσο καλά «χειρίζεται» το όχημα. Είναι η οδήγηση αυτού του αυτοκινήτου κάτι που μπορείτε να φανταστείτε να απολαμβάνετε τα επόμενα χρόνια;

6. Ζητήστε επαγγελματική εξέταση.

Πριν αγοράσετε αυτό το κλασικό αυτοκίνητο, φροντίστε να το επιθεωρήσετε επαγγελματικά – εσωτερικά και εξωτερικά. Ακόμα και αν το αυτοκίνητο έχει αποκατασταθεί σχολαστικά, ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να κρύβεται κάτω από το καπό (και αν δείτε σκουριά, αυτό είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία). Εάν ο πωλητής είναι απρόθυμος να επιτρέψει μια επαγγελματική επιθεώρηση, είναι καλύτερο να απομακρυνθείτε.

7. Βρείτε έναν μηχανικό για τη συνεχή συντήρηση

Δεν έχουν όλοι οι μηχανικοί τις γνώσεις και την εμπειρία για να εργαστούν στο κλασικό σας αυτοκίνητο. Είναι σημαντικό να εξετάσετε τη διαθεσιμότητα εξειδικευμένων μηχανικών στην περιοχή σας, το ιστορικό τους και τις τιμές τους. Τα μέλη μιας τοπικής λέσχης κλασικών αυτοκινήτων μπορούν επίσης να σας παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες και εδώ.

8. Εξερευνήστε τις ασφαλιστικές επιλογές

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασφάλιση ενός κλασικού οχήματος μέσω ενός ειδικού ασφαλιστικού φορέα μπορεί να κοστίζει λιγότερο από ό,τι μέσω ενός παραδοσιακού ασφαλιστή αυτοκινήτων. Ωστόσο, ορισμένα οχήματα αντίκες και εξωτικά συλλεκτικά οχήματα μπορεί να εξακολουθούν να είναι ακριβότερα στην ασφάλισή τους. Είναι σημαντικό να έρθετε σε επαφή με τον ασφαλιστή σας για να διερευνήσετε τις διαθέσιμες επιλογές για την προστασία του κλασικού σας αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης

Bugatti Tourbillon: Ποιο μοντέλο αντικαθιστά – Πόσο κοστίζει

Bugatti Tourbillon: Ποιο μοντέλο αντικαθιστά – Πόσο κοστίζει

Seven 360R: Το αυτοκίνητο με κομμάτια πολεμικού ελικοπτέρου – Η έκπληξη κάτω από το καπό

Seven 360R: Το αυτοκίνητο με κομμάτια πολεμικού ελικοπτέρου – Η έκπληξη κάτω από το καπό

F1: Συνεργασία McLaren – Redbull; Τί αποκάλυψε άνθρωπος της McLaren

F1: Συνεργασία McLaren – Redbull; Τί αποκάλυψε άνθρωπος της McLaren

Χάμιλτον: Διέρρευσαν λεπτομέρειες του συμβολαίου με τη Ferrari

Χάμιλτον: Διέρρευσαν λεπτομέρειες του συμβολαίου με τη Ferrari

Κουίζ: Ξέρεις όλα τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν; Κάνε το 3/3 και εντυπωσίασε τους φίλους σου

Κουίζ: Ξέρεις όλα τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν; Κάνε το 3/3 και εντυπωσίασε τους φίλους σου

Γιατί βγαίνει καπνός από την εξάτμιση; Τί σημαίνει το κάθε χρώμα

Γιατί βγαίνει καπνός από την εξάτμιση; Τί σημαίνει το κάθε χρώμα