Ανακάλυψη που κοστίζει εκατομμύρια. Βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο αχυρώνα

Ανακάλυψη που κοστίζει εκατομμύρια. Βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο αχυρώνα

Ένας πολεοδόμος εξερευνητής έπεσε πάνω σε μια σπάνια συλλογή αυτοκινήτων, κρυμμένη σε έναν εγκαταλελειμμένο αχυρώνα.

Ο Colin Hodson, γνωστός στο διαδίκτυο ως Bearded Explorer, έμεινε άναυδος όταν ανακάλυψε κινητήρες αξίας «εκατομμυρίων» να σαπίζουν.

Ο YouTuber βρήκε τον θησαυρό με σχεδόν 40 σπάνια κλασικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός παλιού αυτοκινήτου F1, σε έναν ξεκλείδωτο αχυρώνα, εκτός της πόλης.

Ο ίδιος είπε: «Όταν μπήκα μέσα, έμεινα εντελώς έκπληκτος με αυτό που έβλεπα!»

«Σαν τα όνειρα που είχα κάποτε να βρω μια τέτοια συλλογή… και τώρα ήταν ακριβώς μπροστά μου!»

stunning-find-man-stumbles-across-914300995

Σε μια άγνωστη τοποθεσία, κατάφυτη από αγριόχορτα, ο Colin συγκλονίστηκε όταν έπεσε πάνω σε ένα μοναδικό ιταλικό σπορ αυτοκίνητο.

Το εγκαταλελειμμένο γκαράζ διέθετε ένα απαράμιλλο Nardi Silver Ray, το οποίο ήταν το πρώτο ιταλικό υπεραυτοκίνητο που κινείτο από αμερικανικό κινητήρα V8.

Το μοναδικό Silver Ray παραγγέλθηκε από έναν άνδρα από τη Φλόριντα τη δεκαετία του 1950 και αργότερα αγοράστηκε από έναν συλλέκτη με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος φαίνεται να το έχει ξεχάσει.

stunning-find-man-stumbles-across

Το χαμηλό προφίλ του και το εκτεταμένο μπροστινό μέρος του σμιλεύουν το σχήμα ενός γνήσιου grand tourer αυτοκινήτου με επιδόσεις παρόμοιες με αυτές της Ferrari 250 GT «Prototype EW».

«Αυτό είναι ενδεχομένως ένα από τα πιο πολύτιμα αυτοκίνητα εδώ μέσα, δήλωσε ο εξερευνητής.»

Ο εγκαταλελειμμένος χώρος, κρυμμένος από τσουκνίδες, περιλάμβανε επίσης ένα από τα δύο μοναδικά αυτοκίνητα Frazer Nash Continental που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Το κόκκινο θηρίο είναι εξοπλισμένο με έναν V8 της BMW που είναι τοποθετημένος μπροστά και κινεί τους πίσω τροχούς του.

Κατασκευασμένο το 1956, το δίθυρο κουπέ είχε εντυπωσιακή μέγιστη ταχύτητα 125 μίλια την ώρα με κινητήρα 2,6 λίτρων φυσικής αναπνοής.

stunning-find-man-stumbles-across-914300994

Ο Colin ανακάλυψε επίσης Aston Martins, Bentley, BMW, Mercedes και μια περιζήτητη Ferrari, τα οποία μαζί θα μπορούσαν να αξίζουν εκατομμύρια.

Ο Colin πρόσθεσε: «Είναι απλώς εξωπραγματικά. Είναι πανέμορφα όλα τα αυτοκίνητα».

Παρόλο που ο χώρος παρουσιάζει σημάδια παραμέλησης με τμήματα του ταβανιού να έχουν αρχίσει να καταρρέουν, η πληθώρα των παλαιών οχημάτων φαίνεται να είναι σε άριστη κατάσταση.

Κάτω από ένα παχύ στρώμα σκόνης, μια κλασική Alfa-Romeo, με λιγότερα από 10.000 χιλιόμετρα στο ρολόι, μοιάζει σαν να μπορεί να ξαναζωντανέψει και να αποκτήσει την παλιά της δόξα.

Το αυτοκίνητο, όπως και πολλά από τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε αυτό το εγκαταλελειμμένο εργαστήριο, δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και τουλάχιστον σαράντα πέντε χρόνια.

Ένα άλλο εμβληματικό αυτοκίνητο της συλλογής είναι ένα αυτοκίνητο που χρονολογείται πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση.

stunning-find-man-stumbles-across-914300991

Το roadster, το οποίο είναι ηλικίας ενός αιώνα, έχει μια ξεθωριασμένη ασπρόμαυρη φωτογραφία του αρχικού ιδιοκτήτη σε ένα από τα πίσω καθίσματά του.

Σε μια άλλη γωνιά, υπάρχει ένα Studebaker αντίκα – μια αναδρομή στις πρώτες μέρες των «άμαξων χωρίς άλογα» στις αρχές του 20ού αιώνα.

Έρχεται μετά από μια ανατριχιαστική συλλογή εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που αφέθηκαν να σκουριάσουν για τέσσερις δεκαετίες, αφού οικογένειες τα εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια μιας τρομακτικής σύγκρουσης.

Η τεράστια συλλογή από 400 μηχανές εγκαταλείφθηκε στην Κύπρο όταν η τουρκική εισβολή διεκδίκησε πάνω από το ένα τρίτο του νησιού το 1974.

Δεν πρόκειται για το μοναδικό μέρος που αναπαύονται δεκάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, καθώς ένας Youtuber ανακάλυψε ένα νεκροταφείο κρυμμένων κινητήρων σε έναν ιαπωνικό χωράφι με ρύζι.

Στον χώρο αυτό βρίσκονται διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν αφεθεί να σκουριάσουν, ενώ μερικά άλλα οχήματα περιλαμβάνουν τζετ σκι.

Εν τω μεταξύ, ένας Βρετανός έμεινε σοκαρισμένος αφού βρήκε ένα νεκροταφείο παλαιών αυτοκινήτων εγκαταλελειμμένο σε ένα δάσος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε επίσης

Εντοπισμός κινητού μέσω Google Maps: Όλη η διαδικασία αναλυτικά

Εντοπισμός κινητού μέσω Google Maps: Όλη η διαδικασία αναλυτικά

Το superyacht του ιδρυτή των Zara – Κόστισε 300 εκ δολάρια

Το superyacht του ιδρυτή των Zara – Κόστισε 300 εκ δολάρια

Αποκάλυψη: Το νέο αφεντικό της Audi ήταν επικεφαλής στη Ferrari

Αποκάλυψη: Το νέο αφεντικό της Audi ήταν επικεφαλής στη Ferrari

4 καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι +1 κρυφό διαμάντι για μονοήμερο ταξίδι

4 καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι +1 κρυφό διαμάντι για μονοήμερο ταξίδι

Κουίζ: Σου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα; Μόνο το 6% κάνει το 3/3

Κουίζ: Σου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα; Μόνο το 6% κάνει το 3/3

Πάρκινγκ στο αεροδρόμιο: Πώς να κρατήσετε ασφαλές το αυτοκίνητο

Πάρκινγκ στο αεροδρόμιο: Πώς να κρατήσετε ασφαλές το αυτοκίνητο