Ford: Το Alexa Built-in παρέχει ειδήσεις και ενημέρωση για την κυκλοφορία

Ford: Το Alexa Built-in παρέχει ειδήσεις και ενημέρωση για την κυκλοφορία

Κάνε ερωτήσεις και δώσε εντολές από το Ford χωρίς το smartphone

Η Ford έφερε στους οδηγούς των ευρωπαϊκών μοντέλων της που κυκλοφορούν στην Ευρώπη το Amazon Alexa Built-in μέσω της ενημέρωσης λογισμικού Ford Power-Up.

Οι ευρωπαίοι οδηγοί πλέον έχουν πρόσβαση στο Amazon Alexa μέσω του Alexa Built-in, που τους επιτρέπει να κάνουν ερωτήσεις ή να δίνουν εντολές απευθείας από το εσωτερικό του οχήματος χωρίς να χρειάζονται smartphone.

Ford Mustang Mach E 2

Έχει κίνηση στο δρόμο προς το γραφείο;

Για παράδειγμα, το Alexa Built-in διευκολύνει τους οδηγούς να μαθαίνουν τις πρωινές ειδήσεις και να ενημερώνονται για την κυκλοφορία καθ’ οδόν προς τη δουλειά τους, ή να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο σπίτι συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

Η υπηρεσία προσφέρεται στις χώρες που η Alexa διατίθεται από την Amazon. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού Ford Power-Up, η οποία παρέχεται ασύρματα. Το Alexa Built-in είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που παρέχονται μέσω ενημερώσεων λογισμικού Power-Up της Ford για την ευρεία γκάμα οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με τα συστήματα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 και SYNC 4A. Σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο η Ford Mustang Mach-E όσο και η Ford Mustang Mach-E GT, το Focus και το Focus ST.

Το Alexa Built-in θα ενσωματωθεί επίσης κατά τη διάρκεια της παραγωγής σε επιλεγμένα μοντέλα που προορίζονται για τους πελάτες της Γηραιάς Ηπείρου φέτος. Αυτά περιλαμβάνουν τις Ford Mustang Mach-E και Mustang Mach-E GT καθώς και το Ford Focus.

Ford Mustang Mach E 2

Amazon Alexa Built-in

Η Ford προσφέρει δωρεάν συνδεσιμότητα με βασικά χαρακτηριστικά της Alexa. Σχεδιασμένο για να αποτελεί προέκταση της εμπειρίας Alexa στο σπίτι, το Alexa Built-in θα βελτιώσει την εμπειρία οδήγησης.

  • Ψυχαγωγία: Οι οδηγοί μπορούν να ενημερωθούν για τον καιρό, να ζητήσουν από την Alexa να πει ένα αστείο ή ακόμη και να ρωτήσουν το ύψος του Πύργου του Άιφελ/
  • Παραγωγικότητα: Οι οδηγοί μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να προσθέτουν στοιχεία σε λίστες αγορών και να ελέγχουν ημερολόγια/
  • Χειριστήρια οχήματος: Οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του εσωτερικού ή να ζητούν πλοήγηση προς έναν προορισμό/
  • Έξυπνο σπίτι: Οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως έξυπνες οικιακές συσκευές που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως οι έξυπνοι θερμοστάτες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε τώρα την Alexa στους πελάτες της Ford στην Ευρώπη – συνεχίζοντας την αποστολή μας να παρέχουμε εξατομικευμένες, προνοητικές και διαισθητικές ψηφιακές εμπειρίες που ενθουσιάζουν οδηγούς και επιβάτες», δήλωσε ο Dean Miles, Director of Product and Business Management, Amazon Smart Vehicles. «Η φωνητική τεχνητή νοημοσύνη μεγαλουργεί σε περιβάλλοντα όπου οι άνθρωποι επικεντρώνονται σε άλλες εργασίες, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο όχημα. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σχόλια των πελατών της Ford για το πώς η Alexa εμπλουτίζει την οδήγησή τους».

Απεριόριστο audio streaming

Οι οδηγοί έχουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης στο Ford Streaming που επιτρέπει απεριόριστο audio streaming, ενημερώσεις ειδήσεων, καθώς και τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών μέσω της Alexa. Μια δωρεάν δοκιμή διάρκειας 90 ημερών επιτρέπει στους οδηγούς να ακούνε μουσική, podcasts και audiobooks σε πλατφόρμες συμβατές με την Alexa. 6 Αυτές περιλαμβάνουν τις πλατφόρμες Amazon Music, Audible, Kindle, καθώς και υπηρεσίες τρίτων στις οποίες οι πελάτες μπορεί να είναι ήδη συνδρομητές.

Διπλή διασκέδαση

Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up προσφέρουν επίσης διπλή σύζευξη τηλεφώνου στους οδηγούς, ώστε να μην χρειάζεται να διαφωνήσουν αναφορικά με το ποιος θα κάνει pairing το τηλέφωνό του με το SYNC 4. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να τα εναλλάσσουν, ώστε να έχουν πρόσβαση τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά τους τηλέφωνα. Η διπλή σύζευξη τηλεφώνου διατίθεται με τα μοντέλα Ford Mustang Mach-E, Mustang Mach-E GT, Focus και Focus ST, Transit και E-Transit.

Ρυθμίστε ευκολότερα την ψύξη/θέρμανση

Διευκολύναμε τη διαχείριση των ρυθμίσεων θερμοκρασίας καμπίνας μέσω της οθόνης SYNC. Οι σχεδιαστικές αναβαθμίσεις διευκολύνουν την προβολή και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας καμπίνας.

Για να μην πλήττετε ποτέ

Η τελευταία αναβάθμιση περιλαμβάνει μια σειρά από παιχνίδια για να διασκεδάζουν οι πελάτες της Mustang Mach-E όταν το όχημα φορτίζει ή είναι σταματημένο. Αυτά περιλαμβάνουν sudoku, παζλ και το παιχνίδι οδήγησης Lane Change.

Ερωτήσεις με τον ειδικό – Global Services Marketing Director της Ford, Charles Nolan

  • Πώς λειτουργούν οι ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up; Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί; Οι ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up διατηρούν τα οχήματα Ford ενημερωμένα με μια σειρά από βελτιώσεις, νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Εγκαθίστανται over the air είτε μέσω Wi-Fi στο σπίτι είτε μέσω της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας του οχήματος.

Μόλις οι οι οδηγοί συναινέσουν στις ενημερώσεις Ford Power-Up στο πλαίσιο της αρχικής διαδικασίας εγκατάστασης, η ενημέρωση που παρέχει το Alexa Bult-in και άλλες ενημερώσεις λογισμικού θα είναι απρόσκοπτη και θα πραγματοποιείται στο παρασκήνιο. Καθώς ορισμένες ενημερώσεις μπορεί να απαιτούν το όχημα να μην χρησιμοποιείται, οι οδηγοί μπορούν να τις προγραμματίσουν την ώρα που τους εξυπηρετεί καλύτερα.

  • Πώς η ομάδα της Ford δοκίμασε το Alexa Built-in για να διασφαλίσει ότι θα είναι χρήσιμο στους οδηγούς και θα λειτουργεί ομαλά; Συνεργαζόμαστε στενά με την Amazon για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα έχουν μια ομαλή ενσωμάτωση και εμπειρία χρήσης με την Alexa. Έχουμε επίσης δοκιμάσει πιλοτικά τις λειτουργίες σε μια επιλεγμένη ομάδα οχημάτων του εσωτερικού μας στόλου για να βεβαιωθούμε ότι η εμπειρία βελτιώνει πραγματικά τις μετακινήσεις των οδηγων μας και την καθημερινότητά τους.
  • Σε τι χρησιμεύει το να έχεις το Alexa Built-in ως μέρος της καθημερινής σου οδήγησης; Το να έχει κανείς πρόσβαση στην Alexa όταν γυρίζει από τη δουλειά είναι ό,τι καλύτερο. Είμαι φανατικός χρήστης του Audible και χρησιμοποιώ το Ford Streaming για να ακούω λογοτεχνικά ή άλλου είδους βιβλία ανάλογα με το πώς ήταν η μέρα μου! Η Alexa βοηθά να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της εργασίας και της ζωής μου στο σπίτι. Επίσης με βολεύει να ελέγχω πότε είναι το επόμενο ραντεβού στο ημερολόγιό μου ή να προσθέτω κάτι που θυμάμαι στη λίστα με τα ψώνια μου ενώ οδηγώ: «Alexa, πρόσθεσε ποπ κορν στη λίστα με τα ψώνια μου».
  • Ποιες μελλοντικές ενημερώσεις του Ford Power-Up σχεδιάζει η Ford; Η Alexa ήταν μια σημαντική αναβάθμιση που απαίτησε από εμάς να βελτιώσουμε τις δυνατότητες του Ford Power-Up. Ως αποτέλεσμα οι οδηγοί μας θα αρχίσουν να βλέπουν νέες και συναρπαστικές ενημερώσεις για να διατηρήσουν το Ford τους ασφαλές, διασκεδαστικό και συναρπαστικό στην οδήγηση.

Αρχικά σε επτά ευρωπαϊκές αγορές

Επτά ευρωπαϊκές αγορές – Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η Alexa θα είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά στις υποστηριζόμενες αγορές. Κάποια άλλη αγορά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην Alexa παρά τη δυνατότητα χρήσης μιας υποστηριζόμενης γλώσσας. Στα οχήματα που λαμβάνουν αυτή την ενημέρωση Ford Power-Up περιλαμβάνονται τα επιβατικά μοντέλα Ford Mustang Mach E, Ford Mustang Mach-E GT, Focus και Focus ST.

Στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμη ακόμη αυτή η υπηρεσία.

Χρήση

Για να χρησιμοποιήσουν το Alexa Built-in, οι οδηγοί πρέπει να ενεργοποιήσουν το FordPass Connect μέσα στο όχημά τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή FordPass για smartphone. Το FordPass Connect (προαιρετικό σε επιλεγμένα οχήματα), η εφαρμογή FordPass και η δωρεάν υπηρεσία Connected Service απαιτούνται για τις λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου (δείτε τους όρους του FordPass για λεπτομέρειες). Η συνδεδεμένη υπηρεσία και οι λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα του δικτύου. Η εξέλιξη της τεχνολογίας/των δικτύων κινητής τηλεφωνίας/των δυνατοτήτων του οχήματος μπορεί να περιορίσει τη λειτουργικότητα και να εμποδίσει τη λειτουργία των συνδεδεμένων χαρακτηριστικών. Η συνδεδεμένη υπηρεσία δεν περιλαμβάνει το Wi-Fi hotspot. Η εφαρμογή FordPass, συμβατή με ορισμένες πλατφόρμες smartphone, είναι διαθέσιμη μέσω λήψης. Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις μηνυμάτων και δεδομένων.

Ford Mustang Mach E 2

Οδηγία   

Η οδηγία της Ford είναι να μην οδηγείτε αφηρημένοι ή όταν χρησιμοποιείτε συσκευές χειρός. Χρησιμοποιήστε συστήματα που λειτουργούν με φωνητικές εντολές, όταν είναι δυνατόν. Ορισμένα χαρακτηριστικά ενδέχεται να κλειδωθούν όταν το αυτοκίνητο κινείται. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες συμβατές με όλα τα τηλέφωνα

Για πρόσβαση στην Alexa απαιτείται λογαριασμός Amazon, SYNC 4 ή SYNC 4A, FordPass Connect και δωρεάν υπηρεσία Connected Service που ενεργοποιείται μέσω της εφαρμογής FordPass (βλέπε Όρους FordPass για λεπτομέρειες).

Έξυπνες οικιακές συσκευές

Ορισμένες λειτουργίες της Alexa εξαρτώνται από την τεχνολογία smart home και λειτουργούν μόνο με έξυπνες οικιακές συσκευές συμβατές με το Amazon Alexa. Ενδέχεται να απαιτούνται πρόσθετα προϊόντα και ρυθμίσεις.

Δείτε επίσης

Formula1: Άσχημο το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν! (video)

Formula1: Άσχημο το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν! (video)

Formula1: Κανένα πρόβλημα στη Mercedes!

Formula1: Κανένα πρόβλημα στη Mercedes!

Monstrous Atlas APC: Ένα τεθωρακισμένο για πολίτες [Βίντεο]

Monstrous Atlas APC: Ένα τεθωρακισμένο για πολίτες [Βίντεο]

Formula1: Καλύτερη η Ferrari από πέρσι! (Video)

Formula1: Καλύτερη η Ferrari από πέρσι! (Video)

4 ζώδια που ονειρεύονται να γίνουν οδηγοί της Formula 1

4 ζώδια που ονειρεύονται να γίνουν οδηγοί της Formula 1

Η Cadillac του Αλ Καπόνε βγαίνει στο σφυρί

Η Cadillac του Αλ Καπόνε βγαίνει στο σφυρί