Κάλεσε το Tesla σου με ένα κλικ [Βίντεο]

Κάλεσε το Tesla σου με ένα κλικ [Βίντεο]

Μήπως οι ιδιοκτήτες Tesla ζουν στο μέλλον; Ή μήπως η λειτουργία Summon – που επιτρέπει στο ηλεκτρικό όχημα να οδηγεί απευθείας σε εσάς – είναι ένα σημάδι ότι σύντομα μπορεί να υποκλίνουμε σε αφεντικά Τεχνητής Νοημοσύνης;

Κυκλοφόρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019, η λειτουργία Summon “σας επιτρέπει να παρκάρετε και να ανακτάτε αυτόματα το Model 3 ενώ βρίσκεστε εκτός του οχήματος. Το Summon μετακινεί το Model 3 προς τα εμπρός και προς τα πίσω έως και 12 μέτρα μέσα ή έξω από μια θέση στάθμευσης”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Αυτό μοιάζει με δώρο για έναν κουρασμένο αγοραστή που θέλει να μπει και να βγει από ένα χώρο στάθμευσης το συντομότερο δυνατό. Αλλά αξίζει η ευκολία αυτή;

Η TikToker Cami (@camiwampus) παρουσίασε τη λειτουργία σε ένα βίντεο TikTok που έγινε viral και δημοσίευσε τη Δευτέρα. Το βίντεο δείχνει την Cami και τον σύζυγό της να “καλούν” το Tesla τους από αρκετά μέτρα μακριά για να έρθει κοντά τους. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 2,5 εκατομμύρια προβολές.

Ωστόσο, κοιτάζοντας τα σχόλια του βίντεο, είναι σαφές ότι δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η εξυπηρέτηση στο πεζοδρόμιο αξίζει τον κόπο.

Η λειτουργία Summon είναι μέρος του πακέτου λογισμικού υποβοήθησης οδηγού Full Self-Driving (FSD) της Tesla, το οποίο κοστίζει από 7.400 € έως 11.000 €  για τους πελάτες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Fox News. Η Cami δηλώνει νωρίς στο βίντεο, “Μόλις πληρώσαμε για πλήρη αυτόνομη οδήγηση”.

“Μόλις τελειώσαμε το φαγητό στο αγαπημένο εστιατόριο του συζύγου μου, και θα … καλέσουμε [το Tesla μας] να μας παραλάβει”, λέει στους θεατές της.

Στο βίντεο, η πρώτη προσπάθεια Summon φαίνεται αναποτελεσματική, αλλά η Cami και ο σύζυγός της σύντομα καταλαβαίνουν το πρόβλημα.

“Ανακαλύψαμε ότι έπρεπε να πατήσουμε ‘go to target’ [στην εφαρμογή της συσκευής του οχήματος] και κοιτάξτε! Πηγαίνει. Αυτό είναι το αυτοκίνητό μας”, λέει.

Το όχημα φαίνεται να βγαίνει όπισθεν από τη θέση στάθμευσης του, χωρίς οδηγό, και έρχεται να παραλάβει το ζευγάρι στο σημείο που γυρίζουν.

“Είναι τρελό,” φώναξε. “Είναι λίγο αγχωτικό. Κοιτάξτε, δεν υπάρχει κανείς μέσα!”

Το όχημα σταματά μερικά μέτρα μακριά τους και στη συνέχεια δείχνει την Cami να μπαίνει μέσα.

“Δεν υπάρχει κανείς μέσα!” φώναξε.

@camiwampus #tesla #autopilot #summon #auto #fsd #self #driving #datenight #model3 #redfort #geekout #selfdriving @Mike D ♬ original sound – Cami

Ο Timothy B. Lee, γράφοντας για την Ars Technica, ισχυρίζεται ότι έχει παρακολουθήσει «περισσότερα από 100 βίντεο στο YouTube με άτομα που δοκιμάζουν το Smart Summon». Ο Lee λέει ότι το χαρακτηριστικό «λειτουργεί κυρίως, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Σύμφωνα με τον Lee, «Εάν το λογισμικό κατανοεί καλά το περιβάλλον του, θα πρέπει να είναι σε θέση να χαράξει μια ομαλή, άμεση διαδρομή προς τον προορισμό του. Αλλά το Smart Summon μπορεί να μπερδευτεί όταν έρθει αντιμέτωπο ακόμη και με μία μέτρια περίπλοκη καταστάση.»

Ο Λη αναφέρει ότι ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε τη λειτουργία “οδήγησε μέχρι το ένα άκρο του κάτω χώρου στάθμευσης, στη συνέχεια έστριψε και επέστρεψε στο άλλο άκρο, παρεκκλίνοντας τις άδειες θέσεις στάθμευσης καθώς πήγαινε. Στη συνέχεια, έστρίψε στον δρόμο που συνδέεται με τον άνω χώρο στάθμευσης, αλλά πήρε τη στροφή πολύ κλειστά και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο.”

Η Daily Dot επικοινώνησε με την Tesla μέσω email για κάποια δήλωση.
Οι περισσότεροι θεατές του βίντεο της Cami φάνηκαν επιφυλακτικοί απέναντι στη νέα τεχνολογία.
Ένας θεατής έγραψε: “Παίρνει περισσότερο χρόνο να το κάνεις αυτό από το να πας απλά με τα πόδια στο αυτοκίνητο”.

Ένας άλλος θεατής προειδοποίησε: “Προσοχή όταν το χρησιμοποιείτε. Σε 2 διαφορετικούς φίλους μου, τα αυτοκίνητά τους έκαναν όπισθεν και χτύπησαν άλλα αυτοκίνητα ενώ το χρησιμοποιούσαν. Και σε όλες τις περιπτώσεις βρέθηκαν υπαίτιοι”.
Άλλοι θεατές ήταν πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία θα διευκόλυνε τους εργάτες που κάνουν ανακτήσεις οχημάτων – ή θα τους καταστήσει περιττούς.
“Χάσε μια πληρωμή και δες το να φεύγει οδηγώντας από το σπίτι σου”, έγραψε ο Kenny4 (@saysojoe).
Ένας άλλος θεατής απλά πρόσθεσε: “Περιμένετε μέχρι να φύγει οδηγώντας χωρίς εσάς”.
Η Daily Dot επικοινώνησε με την Cami μέσω απευθείας μηνύματος TikTok για περισσότερες πληροφορίες.
Ενημέρωση 1:55 μ.μ. CT, 26 Απριλίου: Σε μήνυμα προς την Daily Dot, η Cami μοιράστηκε ότι το Summon ήταν “διασκεδαστικό” στη δοκιμή και απολαμβάνει το Tesla της.
“Είναι εκπληκτικό πού βρισκόμαστε μπροστά σε όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά δεν πιστεύω ότι η λειτουργία κλήσης είναι πολύ χρήσιμη ακόμα”, συνέχισε. “Άκουσα ότι μπορείς να είσαι εντός 60 μέτρων για να καλέσεις το αυτοκίνητό σου, αλλά έπρεπε να φτάσουμε πολύ πιο κοντά για να λειτουργήσει και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μας παραλάβει”.

πηγή: https://www.dailydot.com/

Δείτε επίσης

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες