Mercedes-Benz MB.OS: Ντεμπούτο για το νέο λειτουργικό σύστημα

Mercedes-Benz MB.OS: Ντεμπούτο για το νέο λειτουργικό σύστημα

Η CES 2024 είναι μια ευκαιρία για τη Mercedes-Benz να αποκαλύψει το MB.OS. Το νέο λειτουργικό σύστημα, που αναπτύχθηκε εσωτερικά, ανοίγει μια νέα εποχή για τη Γερμανική εταιρεία, η οποία προετοιμάζεται έτσι να προσφέρει προηγμένο περιεχόμενο, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνητή νοημοσύνη.

Η πρώτη εφαρμογή του MB.OS, αναμένεται στο νέο CLA που βασίζεται στην πλατφόρμα MMA, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ήδη φέτος. Στο μεταξύ, το CLA Concept με 750 χλμ αυτονομίας αποκαλύπτεται σε Αμερικανική έκδοση στο Λας Βέγκας.

Ο εικονικός βοηθός MBUX με γενετική τεχνητή νοημοσύνη

Σε σύγκριση με το τρέχον MBUX, του οποίου το MB.OS αναπαράγει τη ρύθμιση (με το ταμπλό μεταμορφωμένο σε μια ενιαία μεγάλη πολλαπλή οθόνη), η υπολογιστική ισχύς και η απόκριση στις εντολές, έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Ο νέος εικονικός βοηθός, κάνει επίσης το ντεμπούτο του, ο οποίος χάρη στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορεί να προσφέρει προηγμένες λειτουργίες και μια φυσική προσέγγιση στις συνομιλίες, καθώς και να μελετά τις συνήθειες του οδηγού για να προβλέψει τα αιτήματά του. Η ανάλυση της φωνής και της συμπεριφοράς του οδηγού, θα μας επιτρέψει να αναλύσουμε την ψυχική του κατάσταση, ώστε να προσαρμόσουμε τον τόνο φωνής του βοηθού, τα γραφικά των οργάνων και τα φώτα περιβάλλοντος.

Βελτιωμένα γραφικά για οδήγηση και παιχνίδια

Η νέα υπολογιστική ισχύς που διαθέτει το σύστημα,  επιτρέπει την ενσωμάτωση της 3D πλοήγησης με πληροφορίες επαυξημένης πραγματικότητας και ADAS, αναδημιουργώντας μια ακριβή εικόνα του έξω κόσμου στις οθόνες.

Η ίδια ισχύς, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση του infotainment, και ειδικότερα των βιντεοπαιχνιδιών. Χάρη σε συμφωνία με τη Sony και την Antstream, το MB.OS, θα περιλαμβάνει τίτλους όπως το Gran Turismo και διάφορα ρετρό παιχνίδια όπως το Bubble Bobble, που θα παίζονται με το αυτοκίνητο σταματημένο ή όταν η αυτόνομη οδήγηση διαχειρίζεται το ταξίδι.

Τέλος, ο ήχος Dolby Atmos, θα συγχρονιστεί με τον ενσωματωμένο φωτισμό και τα ηλεκτρικά καθίσματα για μια ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία.

Adas επίπεδο 3 στο δρόμο

Οι καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στην CES δεν σταματούν εδώ: η Mercedes-Benz παρουσίασε επίσης στην έκθεση τα EQS και S-Class εξοπλισμένα με το νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Drive Pilot επιπέδου 3, εγκεκριμένο για χρήση δρόμου στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα και ανακοίνωσε δύο νέες συνεργασίες : τα αυτοκίνητα παραγωγής θα μπορούν στην πραγματικότητα να βασίζονται στα περιεχόμενα των πλατφορμών Audible και Amazon Music, χάρη σε μια over-the-air ενημέρωση, που θα διανεμηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το Will.i.am μετατρέπει το αυτοκίνητο σε μουσικό όργανο

Τέλος, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη will.i.am, παρουσιάστηκε το έργο MBUX Sound Drive, τοποθετημένο σε πειραματική μορφή στις Mercedes-AMG EQE και EQE SUV. Μέσω του νέου λογισμικού, έχει δημιουργηθεί ένας άμεσος σύνδεσμος μεταξύ των εισόδων του οδηγού και του ενσωματωμένου soundtrack, μετατρέποντας έτσι το αυτοκίνητο σε ένα είδος μουσικού οργάνου. 

Κατά τη διάρκεια του 2024, αυτό το πακέτο θα γίνει προαιρετικό για μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX δεύτερης γενιάς και θα μπορεί να εγκατασταθεί με μια over-the-air ενημέρωση.

 


About the author


Δείτε επίσης

Formula 1: Λείπει ο Κίμι Ράικονεν!

Formula 1: Λείπει ο Κίμι Ράικονεν!

Volkswagen ID.7 Tourer: Με αυτονομία 687 χιλιομέτρων και αυξημένο infotainment

Volkswagen ID.7 Tourer: Με αυτονομία 687 χιλιομέτρων και αυξημένο infotainment

Mercedes : Πότε θα έρθουν τα νέα φθηνά μοντέλα

Mercedes : Πότε θα έρθουν τα νέα φθηνά μοντέλα

Formula1: Κλείστηκε στο στούντιο ο Σαρλ Λεκλέρ! (Video)

Formula1: Κλείστηκε στο στούντιο ο Σαρλ Λεκλέρ! (Video)

Κουίζ: Πόσο καλά αναγνωρίζεις τα εμβληματικά λογότυπα του κόσμου;

Κουίζ: Πόσο καλά αναγνωρίζεις τα εμβληματικά λογότυπα του κόσμου;

Τι θα συμβεί αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χτυπηθεί από κεραυνό

Τι θα συμβεί αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χτυπηθεί από κεραυνό