Mercedes: Πόσα λεφτά θέλει να δώσει για τον Μαξ Φερστάπεν - Είναι τριπλάσια από τον Χάμιλτον

Mercedes: Πόσα λεφτά θέλει να δώσει για τον Μαξ Φερστάπεν - Είναι τριπλάσια από τον Χάμιλτον

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Mercedes θα καταθέσει στον Max Verstappen, μια απίστευτη προσφορά ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τον star της Red Bull από το 2025.

Το OE24 αναφέρει ότι η προσφορά των 150 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως περιλαμβάνει μπόνους, αλλά θα εξακολουθούσε να σπάει τα ρεκόρ αποδοχών της Formula 1.

Είναι περισσότερο από το διπλάσιο του τρέχοντος μισθού του Verstappen στη Red Bull, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ο Lewis Hamilton της Mercedes κερδίζει περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ανά σεζόν, αλλά αυτό πρόκειται να αυξηθεί δραστικά όταν μετακομίσει στη Ferrari το 2025.

Ενώ η αναφορά αναφέρει τον μισθό του Hamilton στη Ferrari να είναι περίπου 87-100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ανά σεζόν, οι επενδύσεις στον οργανισμό Mission 44 του Hamilton και άλλα μπόνους αναμένεται να ανεβάσουν την συνολική αξία της συμφωνίας πολύ πιο ψηλά.

Η ίδια αναφορά ισχυρίζεται πως ο Verstappen θα συναντηθεί με την Mercedes στο επερχόμενο Grand Prix του Μαϊάμι αυτό το Σαββατοκύριακο, και επιπλέον ότι η Mercedes ελπίζει να αποκτήσει και τον ανώτερο σύμβουλο της Red Bull, Helmut Marko – τον 80χρονο που εποπτεύει το πρόγραμμα νέων οδηγών της ομάδας από την ίδρυσή της το 2005.

Ο Marko έχει στενή σχέση με τον Verstappen, αλλά το μέλλον του στη Red Bull βρισκόταν υπό αμφισβήτηση μετά το θορυβώδες δράμα γύρω από τον αρχηγό της ομάδας Christian Horner, που έκανε έντονες τις εντάσεις μέσα στην ομάδα.

Ο Verstappen δήλωσε νωρίτερα αυτή τη σεζόν ότι το δικό του μέλλον στη Red Bull εξαρτάται από την παραμονή του Marko στην ομάδα, λέγοντας στο Sky F1: “Για μένα, ο Helmut είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και σίγουρα πρέπει να μείνει.”

Η απόκτηση του Marko δεν θα ήταν μόνο ένα σημαντικό επίτευγμα για την Mercedes, δεδομένης της αφθονίας γνώσεων και εμπειρίας του στον χώρο του σπορ, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική στην προσπάθειά τους να πείσουν τον Verstappen να αποχωρήσει από την ομάδα όπου έχει κερδίσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα – και φαίνεται έτοιμος να προσθέσει ένα τέταρτο σε αυτή την περίοδο.

Εν τω μεταξύ, η Mercedes έχει ονομαστεί ως μία από τις πολλές ομάδες της F1 που ελπίζουν να αποκτήσουν τον τεχνικό μάγο της Red Bull, Adrian Newey.

Ο Newey είναι ένας από τους πιο σεβαστούς μηχανικούς στον χώρο, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό των μονοθεσίτων της Red Bull που απέφεραν επτά πρωταθλήματα οδηγών και έξι πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Newey θα επιτραπεί να αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος του 2024, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο για πολλά χρόνια, με βαριές ομάδες ανταγωνιστών να παρατάσσονται για τις υπηρεσίες του.

Ωστόσο, ο Newey φέρεται να έχει ήδη απορρίψει την Aston Martin.

Ο πρώην διευθυντής ομάδας της F1 και νυν δημοσιογράφος Peter Windsor δήλωσε στο κανάλι του στο YouTube: “Η Ferrari, η Mercedes, η Aston Martin σίγουρα θα ήθελαν τον Adrian Newey.

“Κατά την πληροφόρησή μου, του έχει ήδη προσφερθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από την Aramco [χρηματοδότες τίτλου της Aston Martin] και κατ’ επέκταση την Aston, και εκείνος το απέρριψε. Αυτή είναι η κατανόησή μου για την κατάσταση με την Aston.”

Αυτό σημαίνει ότι η Mercedes, έχοντας χάσει τον μεγαλύτερο αστέρα της, τον Lewis Hamilton, θα μπορούσε να αντιδράσει με την απόκτηση τριών από τους πιο σεβαστούς παράγοντες της Red Bull.

Δείτε επίσης

Ένα συγκρουόμενο στο δρόμο – Είναι νόμιμο;

Ένα συγκρουόμενο στο δρόμο – Είναι νόμιμο;

F1: 8 ζευγάρια οδηγών που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

F1: 8 ζευγάρια οδηγών που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

Peugeot 3008: Eνα SUV ισάξιο της BMW X1

Peugeot 3008: Eνα SUV ισάξιο της BMW X1

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μόνο το 5% κάνει το 3/3

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μόνο το 5% κάνει το 3/3

Πώς να ρυθμίσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου για άνετη οδήγηση – 6 βήματα

Πώς να ρυθμίσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου για άνετη οδήγηση – 6 βήματα

Μπουζί: 5 σημάδια που δείχνουν οτι θέλουν αλλαγή

Μπουζί: 5 σημάδια που δείχνουν οτι θέλουν αλλαγή