Τα 8 ταχύτερα τεχνητά αντικείμενα που έγιναν ποτέ

Τα 8 ταχύτερα τεχνητά αντικείμενα που έγιναν ποτέ

Αν αισθάνεστε την ανάγκη για ταχύτητα, δεν πρόκειται να πιστέψετε πόσο γρήγορα κινούνται αυτά τα ταχύτερα τεχνητά αντικείμενα.

Οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη για ταχύτητα – χωρίς αμφιβολία. Από την στιγμή που καθόμαστε πίσω από το τιμόνι η ταχύτητα είναι πάντα πρωταρχικός παράγοντας. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σχεδιάσουν αντικείμενα και οχήματα που πηγαίνουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.

Θυμηθείτε καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα με τα ταχύτερα τεχνητά αντικείμενα, ότι μια καραμπίνα M4 εκτοξεύει μια σφαίρα με ταχύτητα 2.025 μιλίων την ώρα.

Εδώ είναι τα 8 ταχύτερα τεχνητά αντικείμενα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

NASA X-43 – 7.000 μίλια/ώρα

origin

Το X-43 A είναι το ταχύτερο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ. Μη επανδρωμένο, σχεδιάστηκε για να δοκιμάσει την τεχνολογία κινητήρων που αναπνέουν αέρα σε ταχύτητες άνω των 5 Mach, αν και το αεροσκάφος θα μπορούσε να φτάσει σε ταχύτητες έως και 10 Mach. Η NASA ήθελε να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που συνέλεξε από τα 3 X-43 για να σχεδιάσει αεροσκάφη με μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και, πυραύλους πολλαπλής χρήσης.

Διαστημικά λεωφορεία, 17.500 μίλια/ώρα

origin (5)

 

Για να παραμείνει οτιδήποτε σε χαμηλή γήινη τροχιά, πρέπει να ταξιδεύει με ταχύτητα τουλάχιστον 17.500 mph. Η εξωτερική δεξαμενή των λεωφορείων μεταφέρει περισσότερα από 500.000 γαλόνια υγρού οξυγόνου και υγρού υδρογόνου, τα οποία αναμειγνύονται και καίγονται ως καύσιμα για τους τρεις κύριους κινητήρες.

Κάψουλα Apollo 10 – 24,791 μίλια/ώρα

origin (1)

 

Η αποστολή Apollo 10 του Μαΐου 1969 ήταν το ταχύτερο επανδρωμένο σκάφος που υπήρξε ποτέ. Το Apollo 10 ήταν η δοκιμαστική προσεδάφιση στη Σελήνη, προσομοιώνοντας όλα τα γεγονότα που απαιτούνται για μια σεληνιακή προσεδάφιση. Οι άνδρες που επέβαιναν στο σκάφος ήταν όλοι αστροναύτες της Πολεμικής Αεροπορίας, πεζοναύτες και ναυτικοί.

Από εδώ και πέρα, τα οχήματα είναι μη επανδρωμένα.

Stardust – 28,856 μίλια την ώρα

origin (2)

Οτιδήποτε έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή δειγμάτων από έναν κομήτη πρέπει να είναι σχεδιασμένο για ταχύτητα. Το Stardust σχεδιάστηκε για να προφτάσει έναν κομήτη, να συλλέξει ένα δείγμα και στη συνέχεια να επιστρέψει αυτό το δείγμα στη Γη – πράγμα που έκανε το 2006. Η κάψουλα πέτυχε την ταχύτερη ταχύτητα από οποιοδήποτε άλλο τεχνητό αντικείμενο που επιστρέφει στη Γη – 36 Mach.

Voyager 1 – 38,610 μίλια/ώρα

origin (3)

Το Voyager έχει επίσης τη διάκριση του πιο πολυταξιδεμένου ανθρώπινου αντικειμένου που έχει ταξιδέψει ποτέ. Εκτοξεύτηκε το 1977 και έφτασε στο διαστρικό διάστημα το 2013. Διέσχισε περισσότερα από 322 εκατομμύρια μίλια το χρόνο.

Ένα σιδερένιο κάλυμμα φρεατίου – 125.000 μίλια/ώρα

origin (4)

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής πυρηνικής βόμβας που ονομάστηκε Επιχείρηση Plumbbob, ο Robert Brownlee ανέλαβε να σχεδιάσει μια δοκιμαστική λειτουργία για τον περιορισμό της πυρηνικής ραδιενέργειας από μια υπόγεια έκρηξη. Μια συσκευή τοποθετήθηκε σε ένα βαθύ λάκκο, που καλύφθηκε με ένα σιδερένιο φρεάτιο τεσσάρων ιντσών.

Προφανώς, το καπάκι έσκασε αμέσως κατά τη διάρκεια της έκρηξης, αλλά ο Brownlee ήθελε να δοκιμάσει την ταχύτητα του εκτοξευόμενου καπακιού. Η δοκιμή βιντεοσκοπήθηκε με μια κάμερα που κατέγραφε μια εικόνα ανά χιλιοστό του δευτερολέπτου και μόνο ένα καρέ κατέγραφε το σιδερένιο καπάκι.

Ο Brownlee υπολόγισε την ταχύτητά του στα 125.000 mph – και ότι πιθανότατα έφτασε στο διάστημα, αλλά κανείς δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα. Δεν το βρήκαν ποτέ.

Δορυφόροι Helios – 157.078 μίλια/ώρα

Ο πρώτος από τους δύο δορυφόρους που σχεδιάστηκαν για τη μελέτη του ήλιου. Σχεδιασμένοι επίσης τη δεκαετία του 1970, οι δύο δορυφόροι Helios έσπασαν όλα τα ρεκόρ ταχύτητας διαστημοπλοίων και πέταξαν πιο κοντά στον ήλιο ακόμη και από τον πλανήτη Ερμή. Οι ανιχνευτές χρειάστηκαν μόνο δύο χρόνια για να φτάσουν στον ήλιο και μετέδωσαν πληροφορίες για την ηλιόσφαιρα μέχρι το 1985.

Parker Solar Probe – 394,736 μίλια την ώρα

Parker Solar Probe – 394,736 mph

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, το ασυναγώνιστο Parker Solar Probe κατέρριψε το δικό του ρεκόρ, το οποίο είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2021. Σύμφωνα με τη NASA, «Η προετοιμασία έγινε από μια πτήση με τη βοήθεια της βαρύτητας προς την Αφροδίτη στις 21 Αυγούστου, η κοντινή προσέγγιση (γνωστή ως περιήλιο) έγινε στις 19:28 μ.μ. EDT, με το Parker Solar Probe να κινείται με 394.736 μίλια την ώρα (635.266 χιλιόμετρα την ώρα) γύρω από τον Ήλιο – ένα ακόμη ρεκόρ. Το ορόσημο αυτό σηματοδότησε επίσης το μέσο της 17ης ηλιακής συνάντησης της αποστολής, η οποία ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου». Για να σας δώσουμε μια μικρή προοπτική, αυτό είναι αρκετά γρήγορο για να ταξιδέψετε από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Δείτε επίσης

Πόσα volt χρειάζεται η μπαταρία του αυτοκινήτου;

Πόσα volt χρειάζεται η μπαταρία του αυτοκινήτου;

Τί είναι τα πρόσθετα βενζίνης και πώς ενισχύουν την απόδοση του αυτοκινήτου

Τί είναι τα πρόσθετα βενζίνης και πώς ενισχύουν την απόδοση του αυτοκινήτου

Paris Motor Show 2024: Αντεπίθεση από το Παρίσι!

Paris Motor Show 2024: Αντεπίθεση από το Παρίσι!

Τί κινητήρα έχει το αυτοκίνητο μου; Ποιοι τύποι υπάρχουν

Τί κινητήρα έχει το αυτοκίνητο μου; Ποιοι τύποι υπάρχουν

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τους 4 τροχούς; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τους 4 τροχούς; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε χιλιάδες μοντέλα – Ποιο ήταν το πρόβλημα

Τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε χιλιάδες μοντέλα – Ποιο ήταν το πρόβλημα