Τα ιδιαίτερα γούστα του Ελον Μασκ: Τα 7 πιο ακριβά πράγματα που έχει στην κατοχή του θα σε κάνουν να παραμιλάς

Τα ιδιαίτερα γούστα του Ελον Μασκ: Τα 7 πιο ακριβά πράγματα που έχει στην κατοχή του θα σε κάνουν να παραμιλάς

Ιδιοκτήτης εταιρειών παγκοσμίου φήμης όπως η Tesla, η SpaceX και η Neuralink, ο Ελον Μασκ διαθέτει επίσης μια απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων και έναν στόλο ιδιωτικών αεροσκαφών για να ταξιδεύει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου πρέπει να βρίσκεται.

Τα ποσά που έχει επενδύσει σε όλα αυτά ανέρχονται σε 251,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ιδιωτικά Αεροσκάφη

Ο Ελον Μασκ δεν έχει μόνο ένα, αλλά πολλά ιδιωτικά αεροσκάφη. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρασε περισσότερες από 48 ημέρες στον αέρα το 2023, τα χρήματα που έχει ξοδέψει για αυτό έχουν πιάσει τόπο.

Το πρώτο του τζετ, το οποίο κόστισε 26 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει τα συνηθισμένα στα αεροσκάφη αυτού του είδους ανακλινόμενα καθίσματα, τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο, αλλά το αγόρασε πριν γίνει δισεκατομμυριούχος.

Όταν μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, ο Μασκ έδωσε 124 εκατομμύρια δολάρια για δύο ιδιωτικά αεροσκάφη Gulfstream G550 μόνο και μόνο για να έχει ένα παραπάνω από τον επίσης δισεκατομμυριούχο Mark Cuban.

Όταν όμως κυκλοφόρησε το πιο καινούργιο μοντέλο, το G650, έπρεπε να το αγοράσει και αυτό, ξοδεύοντας άλλα 75 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως ακριβώς εσείς και εγώ μπορεί να δώσουμε 1.000 δολάρια για το καινούργιο μοντέλο iPhone, φέτος ο Ελον Μασκ έδωσε άλλα 75 εκατομμύρια δολάρια όταν κυκλοφόρησε το νέο G700.

Χαρτοφυλάκιο πολυτελών ακινήτων

Όταν ο Ελον Μασκ δεν ταξιδεύει ανά τον κόσμο, είναι απασχολημένος με το να αγοράζει πολυτελή ακίνητα.

Κάποτε διέθεσε 17 εκατομμύρια δολάρια για μια έπαυλη 1.881 τετραγωνικών μέτρων στο Bel Air της Καλιφόρνια.

Το συγκεκριμένο σπίτι διέθετε επτά υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, γυμναστήριο, σπα, γήπεδο τένις, ακόμη και δικό του κινηματογράφο.

Του άρεσε τόσο πολύ η περιοχή ώστε αποφάσισε να αγοράσει έξι ακόμα επαύλεις στο Bel Air, καθώς και την πρώην κατοικία του διάσημου κωμικού Τζιν Γουάιλντερ.

Μέχρι που το 2020 άρχισε να τα πουλάει και έμεινε με ένα σπίτι αξίας 50.000 δολαρίων. Το μικροσκοπικό σπίτι στο Τέξας είναι από τη νεοσύστατη εταιρεία Boxabl.

Το πρώτο προϊόν της Boxabl είναι το Casita, ένα προκάτ σπίτι αξίας 49.500 δολαρίων, με επιφάνεια 35 τετραγωνικών μέτρων.

Συλλογή αυτοκινήτων

Ο EΕλον Μασκ περνάει τον περισσότερο χρόνο του επινοώντας φουτουριστικές τεχνολογίες που μπορούν να φέρουν επανάσταση στις μεταφορές.

Ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκει χρόνο για να απολαμβάνει την οδήγηση, και μάλιστα ξοδεύει πολλά χρήματα για να αγοράσει ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, χωρίς να περιορίζεται στα μοντέλα της Tesla.

Το γκαράζ του έχει φτάσει να φιλοξενεί μερικά μοναδικά αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους, ένα Ford Model T του 1920 (25.000 δολάρια), μια Jaguar E-Type Series 1 του 1967 (100.000 δολάρια) και μια McLaren F1 που του κόστισε 1 εκατομμύριο δολάρια.

Επίσης είχε ένα Tesla Roadster αξίας 100.000 δολαρίων, το οποίο έδεσε σε έναν πύραυλο που κατασκεύασε και το έστειλε στο διάστημα.

Αξεσουάρ πολυτελείας

Με μια γκαρνταρόμπα που αποτελείται κυρίως από μαύρα μπλουζάκια και τζιν, ο Elon Musk κάθε άλλο παρά φανταχτερά ντύνεται.

Ωστόσο, έχει την τάση να επενδύει σε ορισμένα statement κομμάτια που ξέρει ότι θα αντέξουν στο χρόνο.

Διαθέτει ένα μοναδικό, στην κυριολεξία, ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Air Jordan Tesla.

Elon Musk Air Jordan 1 Tesla
Elon Musk Air Jordan 1 Tesla

Φόρεσε για πρώτη φορά τα αθλητικά παπούτσια Jordan από δέρμα πύθωνα με την επωνυμία της Tesla στα αποκαλυπτήρια του Model Y.

Η εκπληκτική συλλογή ρολογιών του περιλαμβάνει επίσης ένα Audemars Piguet αξίας 50.000 δολαρίων και ένα Richard Mille αξίας 200.000 δολαρίων, με την αξία τους να μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια.

To Omega Aqua Terra

Αυτές τις μέρες έχει ρίξει κάπως τους τόνους, φορώντας ένα ρολόι της Omega.

Με μέση αγοραία αξία 5.000 δολάρια, το Omega Aqua Terra που εθεάθη να φοράει είναι πολύ φθηνότερο από το παλιό του RM.

Μοναδικά στο είδος τους  κοσμήματα

Εκτός από τα κοσμήματα που έχει φτιάξει κατά παραγγελία για τις πρώην του όλα αυτά τα χρόνια, ο Musk έχει στην κατοχή του ένα δαχτυλίδι με το σήμα Tesla διακοσμημένο με διαμάντια και ρουμπίνια αξίας άνω των 37.000 δολαρίων.

Ο επιλεγμένος από τον Musk σχεδιαστής Ben Baller, βρισκόταν πίσω τόσο από το σχεδιασμό όσο και από τη δημιουργία αυτού του περίτεχνου δώρου.

tesla ring

Ο Elon Musk είναι στην πραγματικότητα ο μόνος διάσημος που έχει λάβει ποτέ δώρο από τον Ben. Θεωρήθηκε ως «ευχαριστήριο δώρο» από τον Baller για τον Musk που δημιούργησε την Tesla, και μαζί 50.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Το δαχτυλίδι είναι κατασκευασμένο από διαμάντια και ρουμπίνια που σχηματίζουν τη λέξη «Tesla» στο εμβληματικό λευκό και κόκκινο χρώμα της μάρκας.

Το αυτοκίνητο του James Bond

Ο Elon Musk αγόρασε την «υποβρύχια» Lotus Esprit της ταινίας Η κατάσκοπος που με αγάπησε του 1977. Την απέκτησε σε δημοπρασία το 2013, πληρώνοντας 900.000 δολάρια μετά από έναν πόλεμο προσφορών με έναν άλλο λάτρη του αυτοκινήτου.

james bond car

Ο Bond οδηγούσε την μεταποιημένη Lotus Esprit στην ταινία που μπορούσε να μετατραπεί σε υποβρύχιο – αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν λειτουργική.

Το ίδιο το όχημα μπήκε σε μια αποθήκη για χρόνια μετά τα γυρίσματα και πολλοί πίστευαν ότι χάθηκε για πάντα.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Musk δεν αφήνει καμία πρόκληση αναπάντητη, γι’ αυτό και φημολογείται ότι σχεδιάζει να μετατρέψει το αυτοκίνητο σε ένα πραγματικό ηλεκτρικό υποβρύχιο.

Η μετατροπή του σε ηλεκτρικό υποβρύχιο θα γίνει με τη χρήση διαφόρων τμημάτων και εξαρτημάτων της Tesla που έχουν… περισσέψει.

Αυτή τη στιγμή είναι σταθμευμένο στο Design Studio της Tesla στο Hawthorne της Καλιφόρνια.

Υψηλής αξίας επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο

Δεν μπορούμε να κλείσουμε αυτή τη λίστα χωρίς να αναφέρουμε τις υψηλής αξίας εταιρείες στις οποίες ο Elon Musk υπήρξε συνιδρυτής. Και όχι μόνο.

Πρώτη και καλύτερη η Tesla: κατέχει περίπου το 21%   μετοχών και δικαιωμάτων προαίρεσης, αλλά έχει δεσμεύσει περισσότερο από το ήμισυ ως εγγύηση για προσωπικά δάνεια ύψους έως και 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθεί η εταιρεία παραγωγής πυραύλων SpaceX: ιδρύθηκε το 2002 και αξίζει σχεδόν 150 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από χρηματοδότηση 750 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2023. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η SpaceX πενταπλασίασε την αξία της.

Η νεοφυής εταιρεία κατασκευής σηράγγων, Boring Company, η οποία στοχεύει να φέρει την επανάσταση στις μεταφορές, συγκέντρωσε χρηματοδότηση αξίας 675 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο του 2022 με αποτίμηση 5,7 δισ. δολάρια.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του X, πρώην Twitter, συμφώνησε να πουλήσει την εταιρεία στον Musk έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο του 2022.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι διαθέτει ποσοστό 9,1% και είχε απειλήσει με επιθετική εξαγορά του Χ.

Η συμφωνία έκλεισε τον Οκτώβριο του 2022, αφού ο Musk προσπάθησε να υπαναχωρήσει και το Twitter έκανε μήνυση.

Ο Musk κατέχει περίπου το 74% της εταιρείας, η οποία πλέον ονομάζεται X.

Πηγή: Supercar Blondie


About the author


Δείτε επίσης

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες