Τρία πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Τρία πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Στις μέρες μας, η αγορά αυτοκινήτου μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλά πράγματα, από τα προγράμματα πληρωμής μέχρι την ασφάλεια, και συνήθως καταλήγει σε πονοκέφαλο.

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν μέρος αυτού του πονοκεφάλου επιλέγοντας ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, εξοικονομώντας συχνά χρήματα και χρόνο. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε χρήματα στις συχνές επισκέψεις στο συνεργείο, πράγματα που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ένα αστέρι του TikTok, γνωστό ως «Ο Μηχανικός Τζάκσον», ανέβασε ένα βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγώντας ότι υπάρχουν μερικοί γρήγοροι έλεγχοι που μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλά προβλήματα όταν αγοράζετε το επόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σας. Το βίντεο, που έχει γίνει σχεδόν viral, έχει ξεπεράσει τις 81.000 προβολές, με αρκετούς θεατές να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τις συμβουλές.

@mekanic_jackson3 simple checks♬ original sound – Jackson The Mekanic

Τρία πράγματα που «πρέπει οπωσδήποτε» να ελέγξετε

Έλεγχος στάθμης λαδιού

Ο ειδικός ξεκινάει τονίζοντας τη σημαντικότητα του ελέγχου στάθμης λαδιού στο αυτοκίνητο, δείχνοντας με την κάμερά του πού πρέπει να κοιτάξετε κάτω από το καπό.

“Πρώτα, τραβάμε έξω τη βέργα στάθμης λαδιού”, εξηγεί ο Τζάκσον.

Συνεχίζει λέγοντας: “Τώρα, είναι πολύ σημαντικό να τη σκουπίσουμε πρώτα με ένα πανί και στη συνέχεια να ξαναβάλουμε τη βέργα στάθμης λαδιού στη θέση της.”

Ο μηχανικός επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να γίνεται ο έλεγχος μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστό, και μας δείχνει μια κοντινή λήψη για να επιβεβαιώσει ότι η στάθμη λαδιού φτάνει στη σήμανση στη βέργα, πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι εντάξει.

Στάθμη ψυκτικού υγρού

Το ψυκτικό υγρό χρησιμοποιείται κυρίως για να μειώσει ή να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του κινητήρα του αυτοκινήτου σας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ζεσταθεί ή θα κρυώσει υπερβολικά.

Για να ελέγξετε τη στάθμη του, ο ειδικός μας εξηγεί: “Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να το ελέγξετε απευθείας από το ψυγείο ή μπορείτε να το ελέγξετε από το δοχείο υπερχείλισης.”

Εξηγώντας πώς να το ελέγξετε από το ψυγείο, ο Τζάκσον λέει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σηκώσετε το καπάκι – αλλά προειδοποιεί ότι δεν πρέπει “ποτέ” να κάνετε αυτόν τον έλεγχο εάν το αυτοκίνητο και ο κινητήρας είναι ακόμα ζεστά.

Αν διαπιστώσετε ότι αυτό το αυτοκίνητο έχει χαμηλή στάθμη ψυκτικού υγρού, συμπληρώνετε με λίγο νερό για να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο.

Στάθμη υγρού φρένων

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε – ας είμαστε ειλικρινείς, δεν θα θέλαμε ποτέ τα φρένα μας να σταματήσουν να λειτουργούν.

Ο Τζάκσον λέει: “Αυτό που ψάχνετε εδώ είναι το χρώμα και η στάθμη. Όπως βλέπετε, το χρώμα αυτού του υγρού φαίνεται ωραίο και καινούργιο, και είναι επίσης γεμάτο μέχρι το μέγιστο.”

Στη συνέχεια, μας δείχνει και το μέγιστο επίπεδο υγρού για να είμαστε σίγουροι, και με αυτό τελειώνει το βίντεο.

Μερικοί χρήστες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στα σχόλια, με έναν να λέει αστειευόμενος: “Έλα μαζί μου να δεις το επόμενο αυτοκίνητο που θα πάρω”.

Άλλος χρήστης σχολίασε: “Ευχαριστώ μπαμπά”.

Ένας τρίτος χρήστης τόνισε: “Μακάρι να μας έλεγες και το γιατί; Για να ξέρω τι στο καλό κάνω”.

Δείτε επίσης

Ένα συγκρουόμενο στο δρόμο – Είναι νόμιμο;

Ένα συγκρουόμενο στο δρόμο – Είναι νόμιμο;

F1: 8 ζευγάρια οδηγών που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

F1: 8 ζευγάρια οδηγών που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

Peugeot 3008: Eνα SUV ισάξιο της BMW X1

Peugeot 3008: Eνα SUV ισάξιο της BMW X1

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μόνο το 5% κάνει το 3/3

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μόνο το 5% κάνει το 3/3

Πώς να ρυθμίσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου για άνετη οδήγηση – 6 βήματα

Πώς να ρυθμίσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου για άνετη οδήγηση – 6 βήματα

Μπουζί: 5 σημάδια που δείχνουν οτι θέλουν αλλαγή

Μπουζί: 5 σημάδια που δείχνουν οτι θέλουν αλλαγή