Οι υπεύθυνοι των αγώνων δεν εξετάζουν απλώς ένα μονοθέσιο της F1, κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, καθώς οι οδηγοί είναι επίσης μέρος της διαδικασίας ελέγχου. Μετά από κάθε αγώνα οι οδηγοί πρέπει να πάνε στο παρκ φερμέ, όπου πρέπει να ανεβούν σε μια ζυγαριά για δύο λόγους: για να διασφαλίσουν ότι πληρούν το ελάχιστο απαιτούμενο βάρος και για να μετρήσουν πόσο βάρος έχει χάσει ένας οδηγός κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Μέχρι 80 κιλά!
Από το 2019 ένας οδηγός χρειάζεται να ζυγίζει τουλάχιστον 80 κιλά όταν φοράει όλο τον εξοπλισμό του με τον οποίο συμμετέχει στον αγώνα, όπως κράνος, αγωνιστική φόρμα, γάντια, παπούτσια και συσκευή HANS – αλλά αν δεν μπορεί να φτάσει στο απαιτούμενο βάρος, τότε πρέπει να προστεθεί έρμα στο πιλοτήριο για να φτάσει στο σωστό βάρος.
Το βάρος που ορίζουν οι κανονισμοί για ένα μονοθέσιο της F1, περιλαμβάνει επίσης τον οδηγό, επομένως το βάρος του, πρέπει να είναι γνωστό, επειδή στη συνέχεια μπορούν να προστεθούν βάρη, για να διασφαλιστεί, πως όλες οι ομάδες έχουν φτάσει την ελάχιστη απαίτηση βάρους οδηγού και μονοθεσίου.
Βοηθά επίσης την ομάδα ως σημαντική πληροφορία, επειδή η γνώση του ακριβούς βάρους του αυτοκινήτου θα τους βοηθήσει να αποφασίσουν, αν θα αυξήσουν ή θα μειώσουν το βάρος του.
Τι θα φάνε και τι θα πιουν!
Οι οδηγοί της F1 ζυγίζονται επίσης μετά από κάθε αγώνα και για τη μέτρηση της απώλειας βάρους τους. Οι οδηγοί μπορούν να χάσουν τουλάχιστον 2-3 κιλά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, επομένως η ζύγισή τους βοηθά στην ενημέρωση των ομάδων και των γυμναστών των οδηγών, πόσα υγρά έχουν χαθεί και ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι ανάκτησης τους.
Δείτε επίσης

Γιατί μερικά αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων έχουν ζιγκ-ζαγκ λεβιέ;

F1:Η FIA ανακοινώνει τα αποτελέσματα του ελέγχου στα φρένα της McLaren

F1 – Jack Doohan: «Δεν τα παρατάω» είπε μετά την αντικατάσταση του από τον Colapinto

F1:Γιατί η McLaren πήρε τηλέφωνο το στρατόπεδο του Max Verstappen – Τι παραδέχτηκε ο Zak Brown

Το κόλπο που λίγοι ξέρουν για να μειώσετε τη θάμπωση από τα LED φώτα αυτοκινήτων
