Μercedes Lorinser: βελτίωση με κύρος και αξιοπιστία

Μercedes Lorinser: βελτίωση με κύρος και αξιοπιστία

Όταν το 2002 επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις του βελτιωτικού οίκου Lorincer στο Βαίμπλινγκεν και στο Βίνεντεν της Γερμανίας, έμεινα εντυπωσιασμένος απο την σοβαρότητα των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, με σκοπό την after market βελτίωση των περισσοτέρων μοντέλων της Mercedes.

Είκοσι χρόνια μετά, η εταιρεία η οποία ξεκίνησε το 1930 απο τον Έρβιν Λόρινσερ, διατηρεί τον ίδιο ζήλο και την ίδια εμμονή στην ποιότητα των εργασιών της step by step.

Ο Έρβιν Λόρινσερ άρχισε να εμπλέκει τον γιο του Μάνφρεντ στην επιχείρηση το 1974, διορίζοντας τον ως Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το 2006 ο Μάρκους  ο εγγονός του ιδρυτή, ηγείται πλέον του τμήματος Sportservice της εταιρείας, που ασχολείται αποκλειστικά με το tuning.
Όμως για τον οίκο Lorinser, αυτοσκοπός δεν είναι μόνο η βελτίωση στην απόδοση του εργοστασιακού κινητήρα, αλλά η overall αναβάθμιση, αισθητικά, λειτουργικά, αξιόπιστα και με ασφάλεια.

Ειδικά για το τελευταίο, οτιδήποτε έξτρα τοποθετείται μετά την αγορά στο αυτοκίνητο απο την Lorinser, πρέπει να έχει προηγουμένως αποκτήσει την έγκριση TUV. Του αντίστοιχου Γερμανικού ΚΤΕΟ δηλαδή, το οποίο ελέγχει το κάθε ανταλλακτικό ή αξεσουάρ που θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο, ώστε αυτό να πληροί τους κανονισμούς ασφαλείας, συμβατότητας και λειτουργικότητας. Μπορεί λοιπόν τα αυτοκίνητα με σήμα το αστέρι, να μην χρειάζονται συστάσεις όσον αφορά την ποιότητα κύλισης, κατασκευής, αντοχής στο χρόνο και ειδικά αξιοπιστίας που διαθέτουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνουν ακόμα γρηγορότερα και πιο εντυπωσιακά στην εμφάνιση.

Πριβέ αναβολικά!

Το χαρακτηριστικό στοιχείο που διακρίνει τις επεμβάσεις της Lorinser συγκριτικά με άλλους βελτιωτικούς οίκους, είναι ότι αυτές δεν αλλοιώνουν την εργοστασιακή αρμονία στο εξωτερικό design των μοντέλων της Mercedes, ενώ παράλληλα η αύξηση της ιπποδύναμης με τεχνολογία που η ίδια έχει αναπτύξει, διατηρεί την εργοστασιακή φιλικότητα προς τον χρήστη-οδηγό, στον ίδιο βαθμό και μετά την επέμβαση.

Με επιτυχημένα Face lift μέσα, έξω και κάτω απο το αυτοκίνητο, αλλά και με την δραστική αναβάθμιση του κινητήρα, η Lorinser κατορθώνει με το αυστηρά προσωπικό της στυλ να δώσει μια περισσότερο σπορτίβ πνοή στην μεγαλύτερη γκάμα των αυτοκινήτων της Mercedes. Τα προϊόντα της εξωτερικής εμφάνισης, κατασκευάζονται μέσα στο εργοστάσιο και συναρμολογούνται στην συνέχεια με φροντίδα πάνω στο αυτοκίνητο, αφου προηγουμένως αποκτήσουν το χρώμα του αμαξώματος.

Για το κάθε μοντέλο υπάρχουν ξεχωριστά body kit σε διαφορετικά μεγέθη, αλλά με το ίδιο άψογο τελικό φινίρισμα.
Οι πανέμορφες ζάντες σε δεκάδες σχέδια ελαφρού κράματος ή ακόμα και σφυρήλατες (που σε διαστάσεις μέχρι 23 ιντσών μπορεί να φτάσουν σε τιμή 2.300 ευρώ η μία), είναι σχεδιασμένες για να ταιριάζουν σε όλα τα γούστα σε κάθε τσέπη και το βασικότερο σε κάθε μοντέλο ξεχωριστά.
Το ίδιο συμβαίνει και για τα διαφορετικά συστήματα βελτιωμένων σε απόδοση εξατμίσεων, στα κίτ χαμηλώματος ανάρτησης, με διαφορετικής σκληρότητας ελατήρια που διαθέτει για όλη την γκάμα των Mercedes.

Η Lorinser διαθέτει επίσης δυναμόμετρο για την πιστοποίηση των βελτιώσεων του κινητήρα με ειδικά κίτ αναβάθμισης τα PowerModule, κάνοντας επίσης επαναχαρτογράφηση στην εργοστασιακή ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης όπου χρειάζεται και ανάλογα το εύρος σταδίων της ζητούμενης βελτίωσης. Σε άλλο τμήμα του εργοστασίου οι άνθρωποι της εταιρείας διαμορφώνουν αν το ζητήσει ο πελάτης- ιδιοκτήτης  και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, αναλόγως πάντα με τις επιθυμίες του.

H Lorinser όσο και αν φαίνεται απίστευτο, εξάγει την τεχνογνωσία και τα προϊόντα της και στις 5 ηπείρους, με την μερίδα του λέοντος να έχουν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Ταμείο

Σίγουρα αυτά προϊόντα βελτίωσης δεν απευθύνονται σε μικρά πορτοφόλια, αλλά εκείνοι που μπορούν, θα βρούν τα πάντα για να κάνουν το δικό τους Mercedes με ξεχωριστή ταυτότητα και ακόμα πιο γρήγορο στο δρόμο.
Επιπλέον, η εταιρεία διατηρεί και το επίσημο σέρβις, όπως επίσης και την πώληση τόσο καινούργιων, όσο και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Mercedes.


About the author


Δείτε επίσης

Formula 1: Λείπει ο Κίμι Ράικονεν!

Formula 1: Λείπει ο Κίμι Ράικονεν!

Volkswagen ID.7 Tourer: Με αυτονομία 687 χιλιομέτρων και αυξημένο infotainment

Volkswagen ID.7 Tourer: Με αυτονομία 687 χιλιομέτρων και αυξημένο infotainment

Mercedes : Πότε θα έρθουν τα νέα φθηνά μοντέλα

Mercedes : Πότε θα έρθουν τα νέα φθηνά μοντέλα

Formula1: Κλείστηκε στο στούντιο ο Σαρλ Λεκλέρ! (Video)

Formula1: Κλείστηκε στο στούντιο ο Σαρλ Λεκλέρ! (Video)

Κουίζ: Πόσο καλά αναγνωρίζεις τα εμβληματικά λογότυπα του κόσμου;

Κουίζ: Πόσο καλά αναγνωρίζεις τα εμβληματικά λογότυπα του κόσμου;

Τι θα συμβεί αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χτυπηθεί από κεραυνό

Τι θα συμβεί αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χτυπηθεί από κεραυνό