Αυτά τα ζώδια είναι οι χειρότεροι οδηγοί, σύμφωνα με δεδομένα

Αυτά τα ζώδια είναι οι χειρότεροι οδηγοί, σύμφωνα με δεδομένα

Ανεξάρτητα από τον τύπο αυτοκινήτου που έχετε, η οδήγηση κρύβει αμέτρητες ατυχίες και εκπλήξεις που μπορούν να συμβούν στο δρόμο. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να παραμένετε σε εγρήγορση τόσο για τη δική σας ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια όλων γύρω σας.

Μία ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων, ανέλυσε τις συμπεριφορές των οδηγών σε τέσσερα βασικά σημεία: επιτάχυνση, ατυχήματα, DUI και άδειες αναστολής, τα οποία καταγράφηκαν τα τελευταία επτά χρόνια.

Η εταιρεία συγκέντρωσε δεδομένα από πάνω από 1,6 εκατομμύρια οδηγούς που υπέβαλλαν αίτηση για ασφάλιση αυτοκινήτων. Οι εφαρμογές έδειξαν το ιστορικό των οδηγών, τον τύπο οχήματος, την τοποθεσία και μερικές προσωπικές πληροφορίες, προκειμένου να παρέχουν ασφάλιση σε πραγματικό χρόνο.

Αναρωτιέστε αν το ζώδιο σας θεωρείται το πιο απερίσκεπτο ή το ασφαλέστερο; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Οι χειρότεροι οδηγοί, σύμφωνα με δεδομένα

12. Λέων

Οι Λέοντες είναι το πιο ασφαλές ζώδιο στο δρόμο. Δεν είναι μόνο μεγάλοι θαυμαστές των πολυτελών οχημάτων και φορτηγών, αλλά σε σύγκριση με άλλα ζώδια, έχουν τα λιγότερα πρόστιμα για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, ατυχήματα και άδειες που έχουν ανασταλεί. Ως φυσικοί ηγέτες με ισχυρό “εγώ”, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η οδήγηση για τους Λέοντες είναι το στοιχείο τους και είναι οι καλύτεροι.

11. Ιχθύες

Παρόλο που οι συγκεκριμένοι οδηγοί θεωρούνται κοντά στους καλύτερους εκεί έξω, οι Ιχθύες εξακολουθούν να έχουν ένα ρεκόρ, με τα DUI ως το πιο συνηθισμένο τους παράπτωμα. Αυτό το υδάτινο ζώδιο έχει επίσης ιστορία με τα πρόστιμα υπερβολικής ταχύτητας, καθώς έρχονται στην έβδομη θέση.  Οι Ιχθύες είναι γνωστοί για τη συμπόνια και την ευγένειά τους, παγκοσμίως, και αναμφισβήτητα είναι καλά χαρακτηριστικά για να έχετε ως οδηγός.

10. Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι πολύ αξιόπιστοι στο τιμόνι, με μόνο λίγες απερίσκεπτες συμπεριφορές οδήγησης. Είναι αυτοδύναμοι, με φυσική ευφυΐα, δίκαιο πνεύμα και (μεγάλη) εξυπνάδα. Παρόλα αυτά,  στο τέλος ο Υδροχόος στέκεται μόνος. Δεν θα συμβιβάζει τα ιδανικά, τα ήθη ή την ανάγκη του για ελευθερία και ανεξαρτησία για κανέναν.

9. Παρθένος

Παρά τον προσανατολισμό στη λεπτομέρεια και την οργάνωση, οι Παρθένοι δεν είναι απαραίτητα τέλειοι σε όλα, τουλάχιστον όχι στην οδήγηση. Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό το γήινο ζώδιο κατέχει τη δεύτερη θέση σε  πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα.

8. Δίδυμοι

Συχνά λανθασμένα ως διπρόσωπος, ένας Δίδυμος έχει την τάση να ζει μια πολυάσχολη ζωή. Αυτή η γεμάτη ατζέντα θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην οδήγησή του. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Δίδυμοι δεν κατατάχθηκαν μόνο ως το τέταρτο ζώδιο με τις περισσότερες αναστολές αδειών, αλλά και ως το τρίτο ζώδιο με τα περισσότερα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα. Και ακόμη και όταν δεν είναι στο δρόμο, οι Δίδυμοι τείνουν να κινούνται με πολύ γρήγορο ρυθμό.

7. Σκορπιός

Οι Σκορπιοί, που βρίσκονται στην ίδια θέση με τους Διδύμους σε αυτή τη μελέτη, είναι παθιασμένοι, πιστοί και έξυπνοι. Αλλά όταν πρόκειται για τη συμπεριφορά τους στο δρόμο, αυτό το ζώδιο του νερού παίρνει κάποιες κακές αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, οι Σκορπιοί έχουν τη δεύτερη θέση στο DUI.

6. Ζυγός

Οι Ζυγοί στοχεύουν να βρουν την πιο δίκαιη λύση σε οποιοδήποτε ζήτημα, καθώς μισούν το χάος, την αταξία και τις συγκρούσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν, το γεγονός οι Ζυγοί είναι γνωστοί ως οι οδηγοί «στη μέση του δρόμου», γεγονός που δεν αφήνει ιδιαίτερα καλή ή κακή εντύπωση στην ασφαλιστική εταιρεία. Επειδή το ζώδιο του αέρα δεν είναι γνωστό για πολλές απερίσκεπτες συμπεριφορές οδήγησης, σε σύγκριση με τα άλλα ζώδια, παίρνει μια μέση κατάταξη στη λίστα.

5. Τοξότης

Φτάνοντας στο νούμερο πέντε, οι Τοξότες έχουν αρκετά μεγάλο ρεκόρ παραβίασης κανόνων στο δρόμο. Διαπιστώθηκε ότι έχουν τον τρίτο υψηλότερο αριθμό προστίμων για υπέρβαση ταχύτητας και αδειών σε αναστολή από όλα τ’ άλλα ζώδια. Εκτός από την επικίνδυνη συμπεριφορά τους ως οδηγοί, οι Τοξότες είναι ελεύθερα πνεύματα που ζουν τη ζωή τους στα όρια τους, με θετική στάση. Σαν ζώδιο της φωτιάς είναι μια φλογερή, παθιασμένη και άμεση δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται. Είναι το ιδανικό ζώδιο για όποιον ονειρεύεται μια περιπετειώδη σχέση.

4. Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι γνωστοί για το ότι είναι ευαίσθητοι και ιδιαίτερα προστατευτικοί με τον εαυτό τους, κάτι που δεν είναι κακό, αλλά δεν φαίνεται να έχουν αυτή την ευγενική φύση όταν πιάνουν το τιμόνι. Οι Καρκίνοι όχι μόνο ψηφίστηκαν ως οι πιο πιθανοί για αναστολή άδειας κυκλοφορίας, αλλά πήραν και την τέταρτη θέση για τα περισσότερα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα και τα περισσότερα ατυχήματα.

3. Ταύρος

Οι Ταύροι γνωστοί ως έντονα  φιλόδοξοι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Όμως, παρά το πόσο σκληρά εργάζονται, αυτό το ζώδιο της γης έχει έντονα κακή συμπεριφορά στο δρόμο. Κρατάει την τρίτη θέση μαζί με τον Καρκίνο και είναι το δεύτερο ζώδιο με τις περισσότερες άδειες που έχουν ανασταλεί και επίσης το τέταρτο ζώδιο για τους DUI και το πέμπτο ζώδιο για τα ατυχήματα.

2. Αιγόκερως

Όπως και οι Ταύροι , έτσι και οι Αιγόκεροι, ως ζώδιο της γης, είναι φιλόδοξοι και θέλουν να βιώνουν κάθε μεγάλη επιτυχία. Βέβαια οι δεξιότητες τους στο τιμόνι μπορεί να χρειάζονται ακόμα λίγη δουλειά. Ως οι δεύτεροι χειρότεροι οδηγοί σε αυτήν τη λίστα, οι Αιγόκεροι ψηφίστηκαν ως το ζώδιο που χτυπάει το ρεκόρ στο  DUI. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι έρχονται δεύτεροι στην κατάταξη με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

1. Κριός

Οι Κριοί είναι τολμηροί, παρορμητικοί και υπερβολικά αισιόδοξοι. Παρόλο που είναι αφοσιωμένοι στο να είναι οι καλύτερη μεταξύ όλων, αυτό το ζώδιο της φωτιάς κατατάσσεται ως το χειρότερο και από τα 12 ζώδια, στο κομμάτι της οδήγησης. Ανεβαίνει αρκετά και παίρνει την τρίτη θέση ως ζώδιο με τα περισσότερα ατυχήματα, και πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα. Είτε οδηγούν είτε όχι, οι Κριοί αποδεδειγμένα, ζουν και τρέχουν τη ζωή τους στη γρήγορη λωρίδα.

Δείτε επίσης

Ένα συγκρουόμενο στο δρόμο – Είναι νόμιμο;

Ένα συγκρουόμενο στο δρόμο – Είναι νόμιμο;

F1: 8 ζευγάρια οδηγών που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

F1: 8 ζευγάρια οδηγών που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

Peugeot 3008: Eνα SUV ισάξιο της BMW X1

Peugeot 3008: Eνα SUV ισάξιο της BMW X1

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μόνο το 5% κάνει το 3/3

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μόνο το 5% κάνει το 3/3

Πώς να ρυθμίσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου για άνετη οδήγηση – 6 βήματα

Πώς να ρυθμίσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου για άνετη οδήγηση – 6 βήματα

Μπουζί: 5 σημάδια που δείχνουν οτι θέλουν αλλαγή

Μπουζί: 5 σημάδια που δείχνουν οτι θέλουν αλλαγή