Hyundai Kona Electric: φορτίζει μέχρι και το laptop σου!

Hyundai Kona Electric: φορτίζει μέχρι και το laptop σου!

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Kona Electric, είναι ένα από τα νεότερα μοντέλα μηδενικών ρύπων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Αποτελεί την πιο καινοτόμα εκδοχή της δεύτερης γενιάς του Hyundai Kona η οποία περιλαμβάνει και προτάσεις με θερμικό κινητήρα. Η γκάμα εκτός από το EV περιλαμβάνει, πλήρως υβριδικές (HEV), με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) καθώς και τις σπορ εκδόσεις N Line.

Φορτίζει ηλεκτρικό εξοπλισμό

Εξοπλίζεται με την λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L), η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή ή να φορτίσει ηλεκτρικό εξοπλισμό, με εσωτερικές και εξωτερικές πρίζες. Στο εσωτερικό, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε μια τυπική πρίζα στην πίσω κεντρική κονσόλα. Εξωτερικά, οι συσκευές και οι οικιακές συσκευές μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα V2L.

Είναι εύκολη η σύνδεση του laptop ή του ηλεκτρικού ποδήλατου στην πρίζα για την φόρτιση τους, όπως ακριβώς στο σπίτι. Η καινοτόμος τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L) επιτρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο τη βιώσιμη ηλεκτρική κινητικότητα.

Υπάρχει μια ενσωματωμένη ηλεκτρική πρίζα 230V που βρίσκεται κάτω από τους αεραγωγούς των πίσω καθισμάτων στη δεύτερη σειρά, που προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ή να φορτισθεί οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή – εν κινήσει ή στον χώρο που σταθμεύει το αυτοκίνητο.

Στην εξοχή

Στην παραλία ή στο πικνίκ, είναι εύκολη η φόρτιση των ηλεκτρικών πατινιών καθώς και η λειτουργία του εξοπλισμού του κάμπινγκ, χρησιμοποιώντας έναν μετατροπέα που συνδέεται στην αμφίδρομη εξωτερική θύρα φόρτισης. Η εξωτερική θύρα παρέχει ισχύ έως 3,6 kW ακόμη και όταν το όχημα είναι απενεργοποιημένο.

Επίσης, διαθέτει ειδικά σχεδιαστικά EV χαρακτηριστικά, όπως το μπροστινό πορτμπαγκάζ (frunk), ενεργά πτερύγια αέρα, Head-up Display (HUD), λειτουργία οδήγησης i-PEDAL, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρονικό ενεργό σχεδιασμό ήχου (e-ASD) και Eco Package.

Συστήματα υποβοήθησης

Είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης Hyundai SmartSense ADAS εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης.

Το Driver Status Monitor (DSM) χρησιμοποιεί την εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και, σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας, να τον ειδοποιήσει ή να παρέμβει, εάν είναι απαραίτητο. Το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (RSPA) βοηθά από απόσταση τους οδηγούς να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις θέσεις στάθμευσης. Με το πάτημα του κουμπιού smart key το αυτοκίνητο μετακινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Όταν ο οδηγός αποφασίσει να κάνει μια αλλαγή λωρίδας, το Blind-spot View Monitor (BVM) μπορεί να τον προειδοποιήσει για πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα οχήματα στην τυφλή γωνία.

Επίσης, σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης 2.0 (FCA 2.0), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW) και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων (HBA) κ.α.

Αυτονομία 490 χλμ.

Προσφέρει μεγάλη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία (AER) εκτιμώμενη κατά WLTP στα 490 χλμ., με μπαταρία 65,4 kWh.

Τα αποδοτικά συστήματα μετάδοσης 2WD διασφαλίζουν υψηλές αυτονομίες που φτάνουν έως τα 514 χλμ. στην έκδοση Long Range με την μπαταρία 65,4 kWh με ηλεκτροκινητήρα 160 kW.

Η βασική έκδοση Standard Range έχει μπαταρία 48,4 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 114,6 kW.

Στην Ελλάδα διατίθεται, με μπαταρία 48,4 kWh η απόδοση είναι 156 ίπποι και με μπαταρία 65,4 kWh οπότε η ισχύς ανεβαίνει στους 218 ίππους.


About the author


Δείτε επίσης

Δίπλωμα αυτοκινήτου: 5 συμβουλές για να περάσετε με την πρώτη τις εξετάσεις

Δίπλωμα αυτοκινήτου: 5 συμβουλές για να περάσετε με την πρώτη τις εξετάσεις

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Πώς να ελέγξετε την κίνηση στο Google Maps

Πώς να ελέγξετε την κίνηση στο Google Maps

Κουίζ: Είσαι “γκουρού” ή απλά θαυμαστής; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “γκουρού” ή απλά θαυμαστής; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3