Καινούργιο αυτοκίνητο: Ποια είναι τα 3 φθηνότερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Καινούργιο αυτοκίνητο: Ποια είναι τα 3 φθηνότερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Ουδέποτε στη χώρα μας η απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Το εχθρικό φορολογικό καθεστώς, η απουσία αυτοκινητοβιομηχανιών επί ελληνικού εδάφους, όπως και το χαμηλό κατά κεφαλή εισόδημα, μετέτρεπε την απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου σε όνειρο θερινής νυκτός.

Τα τελευταία χρόνια, η σημαντική αύξηση των τιμών δυσχέρανε τη θέση των υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι είναι πλέον αναγκασμένοι να αναζητήσουν πιο προσιτές επιλογές σε μια αγορά οπού οι φθηνές προτάσεις σπανίζουν.

Κάπως έτσι, το ερώτημα πια αυτοκίνητα είναι τα πιο φθηνά της ελληνικής αγοράς φαντάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

KIA Picanto

Kia Picanto

Το KIA Picanto διαθέτει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά, εκπροσωπώντας την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέχρι και σήμερα, έχει να παρουσιάσει πολλές και σημαντικές επιτυχίες, συμβάλλοντας στην καταξίωση της KIA στη γηραιά ήπειρο.

Σήμερα, το Picanto παραμένει η πιο προσιτή επιλογή στην γκάμα της κορεατικής φίρμας αλλά και το φθηνότερο μοντέλο της ελληνικής αγοράς, κοστίζοντας στη βασική έκδοση LX των 1.000 κ.εκ. 14.790 ευρώ. Η τιμή αυτή διαμορφώνεται μετά και την έκπτωση των 500 ευρώ που προσφέρει η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία και συνδυάζεται με τα πέντε χρόνια δωρεάν service και την επταετή εργοστασιακή εγγύηση.

Με μήκος 3,6 μέτρων, το KIA Picanto 1.0 προσφέρεται είτε με μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτοματοποιημένο, σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, φτάνοντας έως και τα 16.490 ευρώ. Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα, όπως air condition, σύστημα star&stop, αυτόματη ενεργοποίηση φωτιστικών σωμάτων και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός.

Ο κινητήρας του 1,0 λίτρου αποδίδει 67 ίππους και 9,8 κιλά ροπής, επιτρέποντας στο μικρό KIA να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 14,6 δευτερόλεπτα και να αναπτύσσει την ταχύτητα των 161 χλμ./ώρα.

Toyota Aygo X

Toyota Aygo

O μετασχηματισμός του Toyota Aygo σε ένα αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών crossover δεν το απομάκρυνε από το γνώριμο στους περισσότερος προφίλ ενός προσιτού αυτοκινήτου πόλης. Όχι τυχαία, λοιπόν, το Aygo X βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τα φθηνότερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς με τιμή εκκίνησης τα 16.270 ευρώ για την έκδοση των 999 κ.εκ. απόδοσης 72 ίππων.

Μάλιστα με μόλις 600 ευρώ επιπλέον, μπορεί κανείς να αποκτήσει την αμέσως επόμενη έκδοση και να εξοπλίσει το Aygo X με τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών, προβολείς ομίχλης και πίσω φιμέ τζάμια. Κατά τα λοιπά, όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με οθόνη αφής 9 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα και μια σειρά σύγχρονων εφαρμογών ενεργητικής ασφάλειας.

Ο κινητήρας του 1,0 λίτρου και των 72 ίππων συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, ωστόσο, προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει και αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. To Toyota Aygo X προσφέρεται με 6ετή εγγύηση και δωρεάν οδική βοήθεια για τρία χρόνια, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης με μόλις 148 ευρώ/μήνα.

Hyundai i10

hyundai i10

Ένας από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας των αυτοκινήτων πόλης τα τελευταία 20 χρόνια είναι το Hyundai i10. Από την εποχή που η κορεατική φίρμα πραγματοποιούσε τα πρώτα της ευρωπαϊκά βήματα μέχρι και σήμερα, το Atos και το μετέπειτα i10 είχαν τον πρώτο λόγο σε μια κατηγορία που χρόνο με τον χρόνο αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη δυναμική.

Η σημερινή γενιά του Hyundai i10 βρίσκεται στην παραγωγή από το 2013 έχοντας παρόλα αυτά επικαιροποιηθεί ώστε μπορέσει να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Η πιο προσιτή έκδοση των 16.390 ευρώ έρχεται με τον 1.000άρη κινητήρα των 67 ίππων και το μηχανικό κιβώτιο των πέντε σχέσεων, ωστόσο, με 700 ευρώ επιπλέον μπορεί να αποκτήσει κανείς και την έκδοση με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο των πέντε σχέσεων.

Την γκάμα του Hyundai i10 συμπληρώνουν δύο ακόμα κινητήρες. Ένας ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 1,2 λίτρου και απόδοσης 84 ίππων και ένας υπερτροφοδοτούμενος 1,0 λίτρου με την ισχύ των 100 ίππων. Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση προσφέρεται στο κορυφαία επίπεδο εξοπλισμού N Line και κοστίζει 19.590 ευρώ, αποτελώντας ταυτόχρονα και την ακριβότερη.

Το Hyundai i10 προσφέρεται στη χώρα μας με 5ετη εργοστασιακή εγγύηση και πλήρη εξοπλισμό από τη βασική έκδοση Style, η οποία διαθέτει ακόμα και ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών.

Δείτε επίσης

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Πώς να ελέγξετε την κίνηση στο Google Maps

Πώς να ελέγξετε την κίνηση στο Google Maps

Κουίζ: Είσαι “γκουρού” ή απλά θαυμαστής; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “γκουρού” ή απλά θαυμαστής; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Τι χρειάζεται για μεταβίβαση αυτοκινήτου – Όλη η διαδικασία αναλυτικά μέσω του gov.gr

Τι χρειάζεται για μεταβίβαση αυτοκινήτου – Όλη η διαδικασία αναλυτικά μέσω του gov.gr