Mercedes-AMG CLE53 Coupe 443 PS: Χαρακτηριστικά και τιμή

Mercedes-AMG CLE53 Coupe 443 PS: Χαρακτηριστικά και τιμή

Mercedes-AMG Coupe CLE53: Η πιο ισχυρή έκδοση του CLE με 443 ίππους

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της Mercedes-Benz CLE-class 2024 που θα αντικαταστήσει τις δίθυρες εκδόσεις της C-class και E-class, η Mercedes-AMG επιβεβαίωσε μια παραλλαγή AMG, που ονομάζεται CLE53.

Η κουπέ AMG, διατηρεί τον υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο σε σειρά 3,0 λίτρων του στάνταρ Benz CLE450, αν και η ισχύς αυξάνεται στους 443 ίππους, ενώ θα ακολουθείται από μια πιο ισχυρή παραλλαγή AMG. Όπως υποδηλώνουν οι αριθμοί, το κουπέ CLE53, θα μοιράσει τη διαφορά ισχύος μεταξύ του σεντάν C43 των 402 ίππων και του εντυπωσιακού C63 των 677 ίππων.

Και τα δύο αυτά μοντέλα, τροφοδοτούνται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων με διαφορετικά επίπεδα υβριδικής υποβοήθησης, αλλά το CLE διατηρεί τον εξακύλινδρο κινητήρα. Το CLE παράγει 443 ίππους από τον 6 κύλινδρο κινητήρα των 3,0 λίτρων με ένα τούρμπο και χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα 48 volt, για ώθηση ισχύος σε χαμηλές στροφές. Σύμφωνα με τη Mercedes, το σύστημα χρειάζεται 4,0 δευτερολέπτα για τα 0-100 απο στάση και έχει τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Mercedes-AMG CLE53 Coupe: Ο ισχυρότερος κινητήρας της σειράς

Η AMG λέει ότι έχει κάνει σημαντικές αλλαγές σε αυτήν την έκδοση του κινητήρα. Οι θάλαμοι καύσης είναι βελτιστοποιημένοι με επανασχεδιασμένες εισαγωγές καυσίμου αλλά και εξαγωγές της εξάτμισης, υπάρχουν νέα ενισχυμένα ελατήρια εμβόλων και ένα νέο τούρμπο! Το turbo λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό βοηθητικό συμπιεστή, που μπορεί να αυξήσει την πίεση υπερπλήρωσης στα 22 psi και να παρέχει λειτουργία φούλ δύναμης έως και 12 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Το CLE53, είναι εξοπλισμένο με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic από την Mercedes, το οποίο αποσυνδέει τον μπροστινό άξονα όταν δεν απαιτείται. Το ίδιο αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων που συναντάμε σε άλλα μοντέλα της AMG, το οποίο διαθέτει ειδικό συμπλέκτη αντί για μετατροπέα ροπής, είναι πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό. Το CLE53 είναι επίσης εξοπλισμένο με τετραδιεύθυνση και τροχούς 19 ιντσών και 20 ιντσών προαιρετικά. Δεν υπάρχουν πολλές οπτικές αλλαγές για το πίσω μέρος, εκτός από το σήμα και το μεγαλύτερο πίσω μετατρόχιο.

Υπάρχει ένα προαιρετικό πακέτο AMG Performance Studio, που προσθέτει μερικό bodykit στην μπροστινή και πίσω όψη, καθώς και στο χείλος της αεροτομής, όπως και στον πίσω διαχύτη. Οι αλλαγές μπροστά είναι πολύ πιο συναρπαστικές, με πιο επιθετικό καπό, μπροστινό προφυλακτήρα και μάσκα τύπου AMG, που δίνουν στο CLE53, μια πιο «θυμωμένη» εμφάνιση από την τυπική έκδοση. Τα μπροστινά φτερά είναι φαρδύτερα κατά 5,8 εκατοστά, ενώ τα πίσω είναι 7,6 εκ. φαρδύτερα από αυτά του τυπικού κουπέ CLE.

Το νέο κουπέ της Mercedes με αναβαθμισμένο εσωτερικό

Το εσωτερικό διαθέτει το ίδιο ψηφιακό σύμπλεγμα οργάνων 12,3 ιντσών και κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών, με το στάνταρ κουπέ. Τα καθίσματα καλύπτονται στάνταρ με επένδυση MB-Tex και μικροϊνών, με δυνατότητα αλλαγής σε δέρμα Nappa, με ανάγλυφες απεικονίσεις της AMG στα μπροστινά προσκέφαλα.

Ένα προαιρετικό πακέτο καθισμάτων AMG Performance, διατίθεται με πιο έντονα στηρίγματα. Το κανονικό τιμόνι αντικαθίσταται με ένα τιμόνι AMG, τυλιγμένο με δέρμα Nappa με αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων.

Η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα κυκλοφορήσει το CLE53, αν και αναμένουμε να το δούμε κάποια στιγμή του χρόνου. Αναμένουμε επίσης ότι η τιμή θα πέσει κάπου μεταξύ των τιμών του C43 και του C63.


About the author


Δείτε επίσης

Formula1: Έγινε ο πρώτος “αγώνας” της χρονιάς! (Video)

Formula1: Έγινε ο πρώτος “αγώνας” της χρονιάς! (Video)

Formula1: Tότο Βολφ: “Είμαστε πρότυπα για όλο τον πλανήτη”!

Formula1: Tότο Βολφ: “Είμαστε πρότυπα για όλο τον πλανήτη”!

Porsche 911 Carrera 4 GTS Cabriole: Τελευταία προσφορά 18.000 δολάρια – Πότε λήγει η δημοπρασία

Porsche 911 Carrera 4 GTS Cabriole: Τελευταία προσφορά 18.000 δολάρια – Πότε λήγει η δημοπρασία

Suzuki Jimny: To επταθέσιο offroader μάς κλείνει το μάτι

Suzuki Jimny: To επταθέσιο offroader μάς κλείνει το μάτι

Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Η πιο μεγάλη στιγμή της Renault

Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Η πιο μεγάλη στιγμή της Renault

Ποια ζώδια βρίσκουν εύκολα πάρκινγκ;

Ποια ζώδια βρίσκουν εύκολα πάρκινγκ;