Μυρωδιά στο αυτοκίνητο: Πώς να τη διώξετε το καλοκαίρι με 7 εύκολα βήματα - Το κόλπο για τον κλιματισμό

Μυρωδιά στο αυτοκίνητο: Πώς να τη διώξετε το καλοκαίρι με 7 εύκολα βήματα - Το κόλπο για τον κλιματισμό

Με μόλις μία ώρα φροντίδα κάθε λίγους μήνες, μπορείτε να διατηρήσετε τον κινητήρα σας σε καλή κατάσταση κατάσταση όλο το χρόνο.

Καθώς η δυνατή βροχή και οι καταιγίδες αναμειγνύονται με ηλιόλουστες περιόδους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν είναι αργά να φτιάξετε το αυτοκίνητό σας πριν από την έλευση του καλοκαιριού.

Η ομάδα της Bristol Street Motors μοιράστηκε κορυφαίες συμβουλές για να καθαρίσετε το όχημά σας και να το κάνετε σαν καινούργιο πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες.

1. Η προετοιμασία είναι το κλειδί

Το πρώτο βήμα είναι να προετοιμάσετε το αυτοκίνητο για καθαρισμό,  πετώντας τα σκουπίδια και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να σας εμποδίσει να καθαρίσετε το αμάξι.

Μαζέψτε τυχόν περιτυλίγματα, χαρτομάντιλα ή κομμάτια χαρτιού.

Μέρη όπως τα καθίσματα του αυτοκινήτου ή οι εργαλειοθήκες μπορούν επίσης να αφαιρεθούν και να αποθηκευτούν στο σπίτι μέχρι να τελειώσετε τον καθαρισμό.

Μπόνους συμβουλή: Βγάλτε τα πατάκια και βάλτε τα στο πλυντήριο.

2. Πρόπλυση

Πριv ξεκινήσετε, κάντε μία γρήγορη πρόπλυση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικοί κουβάδες με ζεστό νερό ή ένα λάστιχο. Εφαρμόστε στο αυτοκίνητο λίγο καθαριστικό αυτοκινήτων και ξεπλύνετε το αμάξωμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε δύο με τρεις φορές.

3. Χρησιμοποιείστε μία στεγνή βούρτσα

Μόλις τελειώσετε με την πρόπλυση, ασχοληθείτε με στο εσωτερικό. Πριν σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα, φροντίστε να πάρετε μια γερή βούρτσα και να περάσετε μια φορά τα καθίσματα, το πάτωμα του αυτοκινήτου και το ταμπλό.

Η βούρτσα μπορεί να ξεκολλήσει κάθε δύσκολη βρωμιά που έχει συγκεντρωθεί στις επιφάνειες του αυτοκινήτου, η οποία στη συνέχεια μπορεί να απομακρυνθεί με την ηλεκτρική σκούπα – και έτσι να κάνετε έναν βαθύτερο καθαρισμό.

Μια οδοντόβουρτσα είναι επίσης μια καλή ιδέα, προκειμένου να απομακρύνετε βρωμιά που έχει “κρυφτεί” στις γωνίες και τις σχισμές του αυτοκινήτου.

4. Καθαρισμός εσωτερικών χώρων

Έχοντας κάνει την προεργασία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, μπορείτε να προχωρήσετε στη βαριά δουλειά.

Σκουπίστε κάθε επιφάνεια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με ένα καθαρό πανί μικροϊνών. Προηγουμένως, φροντίστε να εφαρμόσετε κάποιο ειδικό καθαριστικό αυτοκινήτου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντιβακτηριδιακό σπρέι ή σπρέι καθαρισμού γενικής χρήσης .

Βεβαιωθείτε ότι όταν καθαρίζετε τα παράθυρα χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για χρήση γυαλί, ώστε να αποφύγετε μουτζούρες και ραβδώσεις.

Στην περίπτωση επίμονων λεκέδων, λίγη μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει. Βάλτε λίγη ποσότητα στο σημείο που θέλετε και αφήστε το όσο καθαρίζετε το υπόλοιπο αυτοκίνητο, μέχρι να το σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα στο τέλος.

5. Εξωτερικός καθαρισμός

Πρόκειται ίσως για το πιο εντατικό μέρος της όλης διαδικασίας καθαρισμού – αλλά χαρίζει τα πιο ορατά αποτελέσματα. Πάρτε ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών και μουλιάστε το σε σαπουνόνερο (ή καθαριστικό αυτοκινήτου αναμεμειγμένο με νερό). Στη συνέχεια, πλύνετε κάθε εξωτερικό μέρος με απαλές κυκλικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προφυλακτήρων και των χειρολαβών των θυρών.

Φροντίστε πάντα να έχετε πρόχειρο έναν δεύτερο κουβά για να ξεπλένετε το σφουγγάρι ή το πανί σας, ώστε να μην βρωμίζει το διάλυμα καθαρισμού. Για επιπλέον λάμψη, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα γυαλιστικό αυτοκινήτου, να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα και να το γυαλίσετε με ένα στεγνό πανί.

6. Συντήρηση του κλιματιστικού

Το «άρωμα του καινούργιου αυτοκινήτου» είναι ωραίο, αλλά μπορεί να ξεθωριάζει μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη στιγμή που θα βγει το αυτοκίνητό σας από την αντιπροσωπεία.

Ευτυχώς, μια απλή συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί να την αποκαταστήσει μέσα σε λίγα λεπτά. Πολλοί οδηγοί μπορεί να μην γνωρίζουν ότι βακτήρια και ακαθαρσίες μπορούν να συσσωρευτούν στο σύστημα κλιματισμού, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκαλώντας δυσάρεστες οσμές.

Για την καταπολέμηση του προβλήματος, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε συντήρηση και καθαρισμό του κλιματιστικού σας στο τοπικό σας συνεργείο μία ή δύο φορές το χρόνο.

Αυτό όχι μόνο θα διώξει τις μυρωδιές μούχλας και θα αφήσει το αυτοκίνητό σας να μυρίζει φρεσκάδα, αλλά θα κάνει επίσης το σύστημα κλιματισμού σας πιο κρύο τις ηλιόλουστες ημέρες και θα αποτρέψει την υγρασία και τη μούχλα στο αυτοκίνητό σας.

7. Να το κρατάτε σε καλή κατάσταση

Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας καθαρισμού είναι η διατήρηση του φινιρίσματος. Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε έναν μίνι καθαρισμό κάθε τόσο, παρά να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μαζί μετά από μήνες παραμέλησης.

Φτηνά hacks για να διευκολύνετε τη διατήρηση της καλής δουλειάς

  • Μπορείτε να κάνετε τις ποτηροθήκες σας να καθαρίζονται ευκολότερα, επενδύοντάς τες με φόρμες για cupcakes από σιλικόνη.
  • Τα καλύμματα των καθισμάτων είναι επίσης μια καλή ιδέα, καθώς μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, αντί να τα τρίβετε όταν πέφτει ρίχνουν φαγητό και ποτό.

Δείτε επίσης

Εντοπισμός κινητού μέσω Google Maps: Όλη η διαδικασία αναλυτικά

Εντοπισμός κινητού μέσω Google Maps: Όλη η διαδικασία αναλυτικά

Το superyacht του ιδρυτή των Zara – Κόστισε 300 εκ δολάρια

Το superyacht του ιδρυτή των Zara – Κόστισε 300 εκ δολάρια

Αποκάλυψη: Το νέο αφεντικό της Audi ήταν επικεφαλής στη Ferrari

Αποκάλυψη: Το νέο αφεντικό της Audi ήταν επικεφαλής στη Ferrari

4 καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι +1 κρυφό διαμάντι για μονοήμερο ταξίδι

4 καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι +1 κρυφό διαμάντι για μονοήμερο ταξίδι

Κουίζ: Σου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα; Μόνο το 6% κάνει το 3/3

Κουίζ: Σου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα; Μόνο το 6% κάνει το 3/3

Πάρκινγκ στο αεροδρόμιο: Πώς να κρατήσετε ασφαλές το αυτοκίνητο

Πάρκινγκ στο αεροδρόμιο: Πώς να κρατήσετε ασφαλές το αυτοκίνητο