Rally Dakar 2024: Ο King Carlos επέστρεψε!

Rally Dakar 2024: Ο King Carlos επέστρεψε!

Ο Κάρλος Σάινθ είναι ο μεγάλος νικητής του μαραθώνιου Ράλι Ντακάρ. Ο Ισπανός παρά την ασφυκτική πίεση του τρομερού Σεμπαστιέν Λεμπ, κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία στον αγώνα και μετά απο 15 μέρες και 11 επίπονες ειδικές διαδρομές να πάρει την καρό σημαία.

Αλεπού της ερήμου ο Ισπανός.
Ο Κάρλος Σάινθ με τη σημερινή του, νίκη έγραψε ξανά ιστορία. Ο οδηγός της Audi κατάφερε να γίνει ο πρώτος οδηγός, ο οποίος κερδίζει με ηλεκτροκίνητο όχημα τον σκληρό αγώνα της ερήμου, το Ράλι Ντακάρ. Ο αγώνας διεξήχθη ξανά στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας και αποδείχθηκε ο σκληρότερος όλων. Ο Μαδριλένος, νικητής πλέον του αγώνα, από τη στιγμή, που πήρε τα ηνία και τέθηκε επικεφαλής του ράλι Ντακάρ έφτασε, έτσι μέχρι τον τερματισμό. Ο Σεμπαστιέν Λεμπ, παρά την τιτάνια προσπάθεια του, δεν κατάφερε να πλησιάσει ή να απειλήσει τον Ισπανό. Ο Κάρλος Σάινθ οδήγησε έξυπνα, αφήνοντας διαδρομές, που δεν είχε το πλεονέκτημα και επιτέθηκε σε διαδρομές, που το ηλεκτροκίνητο Audi του, έκανε τη διαφορά. Ο Σάινθ δικαίωσε το παρατσούκλι του, “ η αλεπού της ερήμου”, μιας και διάβασε με μαεστρία τον αγώνα και τους αντιπάλους του και το σχέδιο, που ακολούθησε τον οδήγησε στη νίκη.

Ή τώρα ή ποτέ!
Ο Κάρλος Σάινθ δεν ήταν μόνος του σε αυτή τη μάχη. Πρώτα από όλα είχε δίπλα του ένα έμπειρο και μαέστρο στην πλοήγηση , τον Λούκας Κρουζ. Επίσης είχε την αμέριστη συμπαράσταση της ομάδας του, κυρίως δε, των team mate του στην Audi, Ματίας Έκστρομ και Στεφάν Πετερανσέλ. Και οι δυο οδηγοί πρόσφεραν στον Ισπανό, όση βοήθεια χρειάστηκε για να φτάσει αλώβητος στον τερματισμό. Η προσπάθεια τους ήταν παράδειγμα ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης με κοινό στόχο τη νίκη της Audi στο Ράλι Ντακάρ. Η Audi έχει ανακοινώσει, πως θα εγκαταλείψει τους αγώνες της ερήμου για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη Formula 1, οπότε, όπως είχε δηλώσει και ο Κάρλος Σάινθ πριν τον αγώνα η νίκη στο φετινό Ντακάρ ήταν, “ή τώρα ή ποτέ”.

Φαινόμενο Κάρλος Σάινθ
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Ισπανό; Στα 61 του, είναι όχι μόνο, ενεργός οδηγός, αλλά εξακολουθεί να μαζεύει τρόπαια, νίκες και καρό σημαίες. Είναι άκρως ανταγωνιστικός και πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος. Οδηγεί με το μυαλό και αναλύει αντιπάλους και αγώνες. Το οδηγικό του ταλέντο οι έλληνες θεατές είχαμε την ευλογία να θαυμάσουμε στα ράλι Ακρόπολις στα οποία συμμετείχε, όταν αγωνιζόταν στο WRC. Σήμερα έγραψε ξανά ιστορία, κατακτώντας μια νίκη, που κυνηγά η Audi τρία χρόνια τώρα. Η οικογένειά του είναι πάντα στο πλευρό του και συμπαραστέκεται στην κάθε του προσπάθεια. Φέτος δεν ήταν στη Σαουδική Αραβία όλες τις ημέρες, ούτε η γυναίκα του η Ρέγιες, την οποία ο Σάινθ έχει χαρακτηρίσει “ήρωα”, ούτε ο γιος του ο Καρλίτο, οδηγός της Ferrari στη Formula1. Σήμερα όμως ήταν εκεί! Ταξίδεψαν μέχρι τη Σαουδική Αραβία και περίμεναν στον τερματισμό του Ράλι Ντακάρ τον Κάρλος Σάινθ, για να τον συγχαρούν και να τον αγκαλιάσουν πρώτοι.

Για την ιστορία.
Νικητής ήταν ο Κάρλος Σάινθ, ενώ δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο Γκιγιόμ Ντε Μέβιους στην πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ντε Μέβιους εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Σεμπαστιέν Λεμπ – μηχανική βλάβη στη χθεσινή ειδική διαδρομή και απώλεια της δεύτερης θέσης και χρόνου- και του Λούκας Μοράες, που εγκατέλειψε μια μέρα πριν το τέλος του αγώνα. Τρίτος γενικής, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, κυρίως μηχανικά, ήταν ο Σεμπαστιέν Λεμπ.

Τελικά αποτελέσματα Ράλι Ντακάρ 2024

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την προσπάθεια του Κάρλος Σάινθ

 

Δείτε επίσης

Δίπλωμα αυτοκινήτου: 5 συμβουλές για να περάσετε με την πρώτη τις εξετάσεις

Δίπλωμα αυτοκινήτου: 5 συμβουλές για να περάσετε με την πρώτη τις εξετάσεις

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Πώς να ελέγξετε την κίνηση στο Google Maps

Πώς να ελέγξετε την κίνηση στο Google Maps

Κουίζ: Είσαι “γκουρού” ή απλά θαυμαστής; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “γκουρού” ή απλά θαυμαστής; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3