Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα»  αυτοκίνητα

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για στοιχειωμένα σπίτια, αλλά τι γίνεται με τα στοιχειωμένα αυτοκίνητα; Η ιστορία του αυτοκινήτου είναι γεμάτη από τρομακτικές ιστορίες και αστικούς θρύλους. Ορισμένα απο αυτά, έχουν χτίσει τη φήμη ως «καταραμένα αυτοκίνητα», λόγω ιστορικών συσχετισμών με θανατηφόρα περιστατικά, που συνέβησαν μέσα ή γύρω τους, ενώ άλλα υπάρχουν μόνο ως θρύλοι.

1- Ο χρυσαετός

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Ο «Golden Eagle», ένα Dodge 330 Limited Edition του 1964, είναι επίσης γνωστός με το περιβόητο παρατσούκλι του, «Το πιο κακό αυτοκίνητο στην Αμερική». Το αυτοκίνητο ξεκίνησε τη ζωή του ως αστυνομικό όχημα και γρήγορα κέρδισε τη φήμη του ως καταραμένου αυτοκινήτου, αφού τρεις αστυνομικοί που το οδήγησαν κατέληξαν να διαπράξουν φρικτά εγκλήματα.

Και οι τρεις αστυνομικοί δολοφόνησαν τις οικογένειές τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν. Ακόμη και μετά την πώληση, το αυτοκίνητο φέρεται να σκότωσε περισσότερους ανθρώπους, δυσλειτουργώντας απότομα ή ανοίγοντας τις πόρτες του στον αυτοκινητόδρομο. Μια ολόκληρη οικογένεια έχασε τη ζωή της σε μια πυρκαγιά στο σπίτι, αφού ένα από τα παιδιά άγγιξε το αυτοκίνητο. Μια τοπική εκκλησιαστική ομάδα, πίστεψε τελικά ότι το αυτοκίνητο ήταν «κατεχόμενο» και ο Χρυσός Αετός τελικά διαλύθηκε το 2010.

2 – Το Graf & Stift Death Limo του Αρχιδούκα Φραντς Φερδινάνδου

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Αυτό το Graf & Stift Double Phaeton του 1910, απέκτησε τραγική ιστορική σημασία, μετά τη δολοφονία του Αρχιδούκα Φραντς Φερδινάνδου, από τον Γκαβρίλο Πρίνσιπ, γεγονός που πυροδότησε την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Σε μια τρομακτική σύμπτωση, η πινακίδα του αυτοκινήτου ήταν AIII 118, την οποία ορισμένοι ερμήνευσαν ως αναφορά στην ημερομηνία της ανακωχής που έληξε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (11/11/18). Η φήμη του αυτοκινήτου ότι έφερε κακή τύχη, εδραιώθηκε τα επόμενα δώδεκα χρόνια, κατά τα οποία ενεπλάκη σε έξι ατυχήματα και δεκατρείς θανάτους. Μεταξύ των πολλών άτυχων ιδιοκτητών του αυτοκινήτου, ήταν ένας Αυστριακός στρατηγός, που κατέληξε στο τρελοκομείο στο τέλος της ζωής του και ένας Ρουμάνος, που σκότωσε τον εαυτό του και πέντε επιβάτες σε τροχαίο.

3 – Η Porsche 550 Spyder του Τζέιμς Ντιν

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Όταν ο σταρ του Χόλιγουντ Τζέιμς Ντιν έδειξε τη νέα του Porsche 550 Spyder, ο φίλος του Άλεκ Γκίνες, τον προειδοποίησε ότι θα πέθαινε μέσα σε μια εβδομάδα αν έμπαινε στο αυτοκίνητο. Η πρόβλεψή του αποδείχθηκε αληθινή, καθώς επτά ακριβώς ημέρες αργότερα, ο Τζέιμς Ντιν σκοτώθηκε σε τροχαίο, σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια σε ηλικία 24 ετών.

Το αυτοκίνητο, έχοντας το παρατσούκλι «Μικρό Κάθαρμα», συνέχισε να προκαλεί προβλήματα και μετά τη μοιραία μέρα θάνάτου του Ντιν. Όταν ο θρυλικός customizer αυτοκινήτου George Barris απέκτησε το Little Bastard μετά τη σύγκρουση, πούλησε τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης του, σε δύο οδηγούς αγώνων, ο ένας από τους οποίους σκοτώθηκε και ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά λίγο αργότερα. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως αντικείμενο προβολής, για να δείξει τους κινδύνους των τροχαίων ατυχημάτων.

Ωστόσο, συνέχισαν να συμβαίνουν ανεξήγητα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένης της πυρκαγιάς στο γκαράζ όπου εκτέθηκε. Ενώ χρησιμοποιήθηκε ως όχημα ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια σε λύκειο, το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια μαθήτρια, σπάζοντας το ισχίο της. Τελικά, μετά από πέντε χρόνια δολοφονίας και ακρωτηριασμού, το διαβόητο πλέον αυτοκίνητο, εξαφανίστηκε τελείως το 1960. Το πού βρίσκεται το Little Bastard του James Dean είναι ακόμα άγνωστο.

4 – Το Lincoln Continental SS-X-100 του John F. Kennedy

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Το Lincoln του JFK, έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα στοιχειωμένα αυτοκίνητα στην ιστορία, χάρη στην ιστορική σχέση του με τον θάνατο του προέδρου. Ο Κένεντι επέβαινε στο αυτοκίνητο, όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας προεδρικής επίσκεψης στο Ντάλας του Τέξας.

Παραδόξως, το αυτοκίνητο διατηρήθηκε σε λειτουργία και βάφτηκε ξανά, αλλάζοντας χρώμα από μπλε σε μαύρο για μερικά χρόνια μετά τον θάνατο του JFK. Τελικά, καταργήθηκε σταδιακά. Το Μουσείο Χένρι Φορντ απέκτησε το όχημα και από τότε που εκτέθηκε, οι επισκέπτες έχουν αναφέρει κάθε είδους τρομακτικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων φαντασμάτων.

5 – Bonnie and Clyde V8 Ford “Death Car”

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Η Bonnie και ο Clyde, δύο από τους πιο διάσημους εγκληματίες στην Αμερική, κέρδισαν την ποπ κουλτούρα τους, ληστεύοντας τράπεζες τη δεκαετία του 1930 και σκοτώνοντας ανελέητα όποιον εμπόδιζε τα σχέδιά τους. Το αυτοκίνητο της Bonnie και του Clyde, ένα Ford Model 18 V8, έγινε γνωστό ως «Αυτοκίνητο του Θανάτου», όταν η αστυνομία συνέλαβε το ζευγάρι και το σκότωσε πυροβολώντας με πάνω από 100 πυροβολισμούς στο όχημα. Το Ford έγινε ένα από τα πιο γνωστά «καταραμένα αυτοκίνητα» της Αμερικής, χάρη στον ρόλο του στον θάνατο της Bonnie και του Clyde. Τώρα εκτίθεται στο Whisky Pete’s Casino στο Primm της Νεβάδα, με τις τρύπες από τις σφαίρες να είναι ακόμα ευδιάκριτες.

6 – The Jumping Car of Cape Town

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Αργά ένα βράδυ του 2004, μια οικογένεια στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, ξύπνησε απότομα από τον ήχο του Renault Megane που ξεκινούσε και ανέβαζε στροφές. Αρχικά νομίζοντας ότι το αυτοκίνητο το έκλεβαν, όρμησαν έξω από την μπροστινή πόρτα, αλλά δεν βρήκαν κανέναν να κάθεται στο αυτοκίνητο, και αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι το όχημα φαινόταν να «πηδούσε» μόνο του προς τα πίσω. Σύμφωνα με τη Renault, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε μια σκουριασμένη μίζα για την ασυνήθιστη συμπεριφορά του. Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί ότι ο κινητήρας του οχήματος ανεβάζει στροφές, χωρίς επαφή στο πεντάλ του γκαζιού. Χάρη στο περιστατικό, το «Jumping Car of Cape Town», εντάχθηκε στις τάξεις των ανατριχιαστικών αυτοκινήτων που έγιναν διάσημα παγκοσμίως.

7 – 1968 Volkswagen Van

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Αυτό το βαν της Volkswagen του 1968, κέρδισε τη φήμη του ως στοιχειωμένου αυτοκινήτου, αφού το ανήκε στον Δρ. Jack Kevorkian, έναν γιατρό που υποστήριξε δημόσια την υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Ο Κεβόρκιαν, χρησιμοποίησε το φορτηγό για επαγγελματικούς λόγους και πιστεύεται ότι βοήθησε περίπου 130 από τους ασθενείς του στο τελικό στάδιο να αυτοκτονήσουν. Πολλές από αυτές τις αυτοκτονίες έγιναν μέσα στο βαν, δίνοντάς του την παραφυσική φήμη του. Ο Δρ Kevorkian πέθανε το 2011, αλλά το βαν της VW εξακολουθεί να υπάρχει και έχει γίνει το αγαπημένο των λάτρεων στο κυνήγι φαντασμάτων.

8 – Ο Μαύρος Βόλγας

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Αυτό το στοιχειωμένο αυτοκίνητο, δεν είναι ένα συγκεκριμένο όχημα, αλλά ένας αστικός μύθος από την Ανατολική Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του 70, αρκετοί άνθρωποι που ζούσαν στην Πολωνία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις γύρω περιοχές, ανέφεραν οτι είδαν, ένα φανταστικό GAZ-21 ή GAZ-24 Volga, βαμμένο πάντα σε μαύρο χρώμα και μερικές φορές με κέρατα, να αντικαθιστούν τους πλαϊνούς καθρέφτες του. Το αυτοκίνητο λέγεται ότι οδηγούσε ο ίδιος ο Διάβολος. Σύμφωνα με το μύθο, αρκετοί άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά, απήχθησαν από τον Μαύρο Βόλγα, μερικές φορές τους ρουφούσε μέσα στο αυτοκίνητο σαν από κενό. Το μοντέλο του Μαύρου Βόλγα είναι μια πιθανή σύνδεση με τη NKVD (τη σοβιετική μυστική αστυνομία που τρομοκρατούσε τον πληθυσμό της Ανατολικής Ευρώπης εκείνη την εποχή), αφού συχνά χρησιμοποιούσαν έναν μαύρο Βόλγα ως όχημα υπηρεσίας.

9 – The Phantom Car Wreck of Surrey

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Το επόμενο στη λίστα, είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο φάντασμα. Το 2002, αρκετοί οδηγοί στη βρετανική κομητεία Surrey, ανέφεραν ότι είδαν ένα αυτοκίνητο να βγαίνει από το δρόμο. Όταν οι αστυνομικοί ήρθαν να ερευνήσουν λόγω των επανειλημμένων κλήσεων, δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχε συμβεί πρόσφατο τροχαίο στην περιοχή. Ωστόσο, όταν έψαξαν λίγο πιο κάτω στο δρόμο, η αστυνομία βρήκε ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο, που περιείχε ένα πτώμα που βρισκόταν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι το τροχαίο ατύχημα είχε συμβεί πέντε μήνες νωρίτερα, και σύντομα, άρχισαν να κυκλοφορούν ιστορίες για τους μάρτυρες που είδαν ένα «φάντασμα επανάληψης» του ατυχήματος.

10 – Λεωφορείο Λονδίνου Νούμερο 7

Τρόμος σε ρόδες: Τα 10 πιο «στοιχειωμένα» αυτοκίνητα

Ένας μακροχρόνιος αστικός μύθος μεταξύ των Άγγλων οδηγών, και συγκεκριμένα των Λονδρέζων, είναι το «λεωφορείο φάντασμα του Ladbroke Grove». Το Ladbroke Grove, είναι μια περιοχή του δυτικού Λονδίνου όπου, ήδη από τη δεκαετία του 1930, κυκλοφορούσαν τρομακτικές ιστορίες για ένα λεωφορείο φάντασμα με αριθμό 7. Σύμφωνα με τον μύθο, το λεωφορείο εμφανίζεται ξαφνικά αργά το βράδυ στη μέση των Κήπων του Κέιμπριτζ.

Η οπτασία κάνει τους οδηγούς να εκτρέπονται από το δρόμο, μερικές φορές με θανατηφόρα αποτελέσματα. Στη δεκαετία του 1930, ένας άνδρας τράκαρε με το αυτοκίνητό του προσπαθώντας να αποφύγει το λεωφορείο και πέθανε αφού το όχημά του τυλίχθηκε στις φλόγες. Η αστυνομία υπέθεσε ότι οδηγούσε απερίσκεπτα, μέχρι που αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το φανταστικό λεωφορείο.


About the author


Δείτε επίσης

Δίπλωμα αυτοκινήτου: 5 συμβουλές για να περάσετε με την πρώτη τις εξετάσεις

Δίπλωμα αυτοκινήτου: 5 συμβουλές για να περάσετε με την πρώτη τις εξετάσεις

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Πώς να ελέγξετε την κίνηση στο Google Maps

Πώς να ελέγξετε την κίνηση στο Google Maps

Κουίζ: Είσαι “γκουρού” ή απλά θαυμαστής; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “γκουρού” ή απλά θαυμαστής; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3