Τα 20 πιο επικά αυτοκίνητα αστυνομίας στο κόσμο!

Τα 20 πιο επικά αυτοκίνητα αστυνομίας στο κόσμο!

Όσο το έγκλημα και οι έκνομες ενέργειες αναπτύσσονται με γεωμετρική πρόοδο, τόσο οι αστυνομίες σε όλο το κόσμο εκσυγχρονίζουν αναγκαστικά τους στόλους των περιπολικών στους δρόμους. Βέβαια κάποιες απο αυτές διαθέτουν κρυφούς άσσους στην καταπολέμηση της παρανομίας, αφού διαθέτουν αυτοκίνητα που … τρομάζουν!

1. Η αστυνομία του Ντουμπάι, Lotus Eletre R

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στον στόλο περιπολίας της τουριστικής αστυνομίας του Ντουμπάι, είναι ένα Lotus Eletre των 900 ίππων, το οποίο θα μπορεί να πιάσει «κακούς» που ταξιδεύουν 100 χλμ την ώρα, σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Το Eletre όπως αναφέρουν, θα «ενίσχυε την παρουσία ασφαλείας του σε βασικούς τουριστικούς χώρους όπως το Burj Khalifa, τη λεωφόρο Sheikh Mohammed bin Rashid, το Jumeirah Beach Residence και άλλες τουριστικές περιοχές».

2. Ιταλική αστυνομία, Lamborghini Urus Performante

Ένα Lambo Urus Performante θα ενταχθεί στον στόλο των blues and twos της ιταλικής αστυνομίας το 2024 ως όχημα «μεταφοράς οργάνων και ειδικών υπηρεσιών».

3. Αυστραλία Victoria Police, Tesla Model X

«Υπάρχει μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος από τα ηλεκτρικά οχήματα και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα οχήματα περιπολίας των κρατικών αυτοκινητοδρόμων, διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα στο δρόμο ετησίως, θα πρέπει πάντα να αναζητούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον». Έτσι λέει η αστυνομία της Αυστραλίας σχετικά με την εφαρμογή ενός δοκιμαστικού μοντέλου X. Το αυτοκίνητο, μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ την ώρα από στάση σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Εκείνοι που θα τραπούν σε φυγή σίγουρα δεν έχουν καμία πιθανότητα.

4. Ιαπωνική αστυνομία, Lexus LC500

Δεν είναι μόνο για επίδειξη δύναμης απο την κρατική αστυνομία, αφού αυτό το σούπερ κουπέ V8, θα κυνηγάει τους «κοντράκηδες» ως ένα αυτοκίνητο επιβολής του ΚΟΚ!

5. Η αστυνομία του Άμπου Ντάμπι, Lykan Hypersport

Είναι ένα Lykan Hypersport, που σημαίνει ότι είναι ένα από τα μόλις επτά τέτοια αυτοκίνητα που υπάρχουν. Το καθένα κοστίζει περίπου 2 εκατομμύρια λίρες και διαθέτει 6 κύλινδρο κινητήρα σε σειρά των 3,7 λίτρων twin-turbo με 750 ίππους. Η W Motors υπολογίζει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα 390 χλμ/ώρα!

6. Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας, Honda Civic Type R

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, λογικά θα έπιανε όλους όσους δραπετεύουν, με αυτό το Type R, αν δεν αποτελούσε μόνο ένα εργαλείο δημοσιότητας, για τη δύναμη του ένστολου σώματος καταδίωξης των δρόμων.

7. Γερμανική αστυνομία, BMW i8

Βλέπουμε ένα BMW i8, «ντυμένο» σε γερμανικό αστυνομικό αυτοκίνητο. Πρωτότυπο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό μέχρι στιγμής!

8. Η αστυνομία των ΗΠΑ, Ford Hybrid

Δεν αποτελεί έκπληξη: η αστυνομία των ΗΠΑ χρησιμοποιεί ένα μεγάλο, τρομακτικό SUV, για να κυνηγήσει επιθετικά τους «κακούς». Σημείωση: δεν είναι V8, αλλά πραγματικό υβριδικό.

9. Η αστυνομία του Κουίνσλαντ, Kia Stinger GT S

Το νέο Stinger GT S της Kia τυχαίνει να είναι ένα σαλούν με κίνηση στους πίσω τροχούς. Ο twin-turbo V6 του, αποδίδει 365 ίππους και επιταχύνει τα 0-100χλμ/ώρα, σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, αρκετά για να πιάσει τους περισσότερους «άτακτους». Η αστυνομική υπηρεσία του Κουίνσλαντ αγόρασε αρχικά 50, αλλά περιμένει ακόμα 200.

10. Η ιταλική κρατική αστυνομία, Lamborghini Huracan

Η Lamborghini δώρισε ένα δεύτερο Huracan στους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Όπως και το πρώτο, θα χρησιμοποιηθεί για «κανονικές αστυνομικές επιχειρήσεις», καθώς και για την επείγουσα μεταφορά αίματος και οργάνων. Υπάρχει το ίδιο σύστημα V10 των 610 ίππων και σύστημα τετρακίνησης, μαζί με όλα τα κανονικά πράγματα που θα βρείτε σε οποιοδήποτε κανονικό αστυνομικό αυτοκίνητο.

Φώτα, σειρήνες, ραδιόφωνα, βιντεοκάμερα και σχάρα όπλων, είναι όλα εκεί. Τα ελαστικά έχουν ακόμη και ειδικά μπλε πλαϊνά τοιχώματα για να ταιριάζουν με το αμάξωμα «Police Medium Blue».

11. Η βρετανική αστυνομία, Ford Mustang V8

Αυτή είναι μια εικόνα μιας Ford Mustang στολισμένη με αστυνομικά «ρούχα». Ήταν ένα μοντέλο προπαραγωγής, που παρουσιάστηκε στην εμπορική έκθεση της εθνικής ένωσης διευθυντών στόλου της Αστυνομίας.

12. Καραμπινιέροι, Alfa Giulia QV

Οι καραμπινιέροι της Ιταλίας, ο στρατιωτικός βραχίονας της ιταλικής αστυνομίας, είχαν ανέκαθεν μερικά καταπληκτικά αυτοκίνητα. Οι προηγούμενοι στόλοι τους, περιλάμβαναν Lamborghini Gallardos, Huracans και Lotus Evoras. Αλλά αυτή τη φορά πήγαν στο νέο top gun της Alfa, την Giulia QV των 503 ίππων.

13. Αστυνομία του Ντουμπάι, BMW i8

Ο αστυνομικός στόλος του Ντουμπάι είναι ο πιο ακριβός αστυνομικός στόλος στον κόσμο. «Η Αστυνομία του Ντουμπάι πάντα επιδίωκε, μέσω της εισαγωγής υπεραυτοκινήτων στον στόλο των οχημάτων της, να ενισχύσει την παρουσία ασφαλείας για την αστυνομία και να συμβαδίσει με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα τεχνικών και επιστημονικών εξελίξεων».Έχουν μια Lamborghini, μια Bentley, μια Aston Martin, μια Ferrari, μια McLaren και άλλες, αλλά έχουν επίσης ένα ωραίο BMW i8.

14. Η αστυνομία των ΗΠΑ, Dodge Charger

Αντικαθιστώντας το παλιό Crown Vic, αυτός ο «φορτιστής» κατασκευάστηκε με την βοήθεια σχολιασμών από αστυνομικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, η Chrysler ισχυρίζεται ότι είναι το ταχύτερο αμερικανικό αστυνομικό αυτοκίνητο, στην ιστορία όλων των εποχών: η έκδοση RWD σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο γύρου που έχει καταγραφεί ποτέ για ένα αστυνομικό αυτοκίνητο, γύρω από τον αγώνα αξιολόγησης οχημάτων της Πολιτείας του Μίσιγκαν.

15. Γερμανική αστυνομία, Brabus CLS V12 S ‘Rocket’

Κατασκευάστηκε το 2006 για να προωθήσει την ασφαλή καταδίωξη στη Γερμανία. Κάτω απο το καπό, βρίσκεται ένας twin-turbo V12, απόδοσης 730 ίππων, αρκετός για να δώσει στο CLS «Rocket», την τελική ταχύτητα των 360 χλμ/ώρα, στις γερμανικές αούτομπαν .

16. Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου, Skoda Octavia vRS

Η τέταρτη γενιά Skoda Octavia vRS πλήρως «ντυμένη με ρούχα» καταπολέμησης του εγκλήματος.

17. Η αστυνομία των ΗΠΑ, Ford Mustang Mach-E

Μη θέλοντας να χάσει τη δράση, η αστυνομία των ΗΠΑ – συγκεκριμένα η αστυνομία του Μίσιγκαν, έδωσε στο Mach-E τα καθήκοντα αστυνομικού αυτοκινήτου. Είναι επίσης το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που πέρασε τις εξαντλητικές διαδικασίες δοκιμών του Μίσιγκαν.

18. Ελληνική αστυνομία, Citroen Ami

Η Citroen παρουσίασε αυτό το αστυνομικό αυτοκίνητο Ami, από το ελληνικό νησί της Χάλκης. Προφανώς η Χάλκη στοχεύει να γίνει το πρώτο ελληνικό-οικολογικό νησί και η Citroen βοηθάει δίνοντας έξι ηλεκτρικά οχήματα, που θα χρησιμοποιηθούν από τις δημόσιες αρχές. Υπάρχει ακόμη και ένα Ami της ακτοφυλακής.

19. Ουαλική αστυνομία, Ford Ranger Raptor

Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας, είναι η πρώτη, που δοκίμασε το Raptor της Ford. Μπορεί να μην είναι εξαιρετικό στο να πιάνεις εγκληματίες σε καταδίωξη στους δρόμους αφού χρειάζεται 10 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ/ώρα, αλλά είναι ασυναγώνιστο οπουδήποτε αλλού.

20 Αστυνομία του Ντουμπάι, Aston Martin One-77

Οι πάμπλουτοι Άραβες, δεν αρκέστηκαν στην τοποθέτηση ενός Aventador, FF και G63 στο αστυνομικό καθήκον, αλλά τα γραφεία της αστυνομίας του Ντουμπάι, απέκτησαν επίσης, ένα από τα πιο όμορφα, σπάνια και ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο: την Aston Martin One-77.


About the author


Δείτε επίσης

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

Θεαματικό test drive μίας μηχανής “monster” [Βίντεο]

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

F1: Πόσα λεφτά παίρνουν οι μηχανικοί και το πλήρωμα των pit stop;

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ50α

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Πόσο εύκολα μπορούν να σας κλέψουν το αυτοκίνητο;

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Κουίζ: Είσαι “καθηγητής” στην F1; Ελάχιστοι κάνουν το 3/3

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες

Πρόστιμο για οδηγό που οι διαστάσεις του αυτοκινήτου του είναι μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες