5 τρόποι για να κάνετε πιο κρύο τον αέρα του κλιματιστικού - Τί ρόλο παίζει το παρκάρισμα;

5 τρόποι για να κάνετε πιο κρύο τον αέρα του κλιματιστικού - Τί ρόλο παίζει το παρκάρισμα;

Οι περισσότεροι οδηγοί θα συμφωνούσαν ότι ο κλιματισμός είναι μία από τις καλύτερες εφευρέσεις που έχει γνωρίσει η αυτοκινητοβιομηχανία. Η τεχνολογία αυτή χρονολογείται από το 1939 και αποτέλεσε σωτηρία για τους Βρετανούς, με τα όλο και πιο ζεστά καλοκαίρια που είχαν.

Καθώς ο υδράργυρος έφτασε τους 27 βαθμούς Κελσίου τον Μάιο, όμως, οι οδηγοί αναρωτιούνται πιθανότατα πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον κλιματισμό τους. Η υψηλή υγρασία και οι απότομες αυξήσεις της θερμοκρασίας μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και το πιο μικρό αυτοκίνητο σε ένα “καμίνι” με όλες τις αρνητικές έννοιες.

Ευτυχώς, ειδικοί από την εταιρία φροντίδας αυτοκινήτου Firestone μοιράστηκαν πέντε κορυφαίες συμβουλές για να νικήσετε τη ζέστη και να διατηρήσετε τον κλιματισμό σας όσο πιο κρύο γίνεται.

Όπως είπαν: “Όταν έξω νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε σάουνα, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι ακόμα πιο καυτός αέρας να σε χτυπάει στο πρόσωπο όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο.

Εάν ο κλιματισμός του αυτοκινήτου σας δεν αποδίδει σωστά το καλοκαίρι, μάθετε πώς να κάνετε πιο κρύο τον κλιματισμό σας- και κρατήστε την έντονη εφίδρωση για μια καλή προπόνηση στο γυμναστήριο.

Αλλαγή του φίλτρου αέρα

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να συντηρείτε τακτικά τα φίλτρα αέρα για να έχετε την καλύτερη απόδοση από τον κλιματισμό σας. Το φίλτρο βρίσκεται συνήθως κάτω από το ντουλαπάκι και, όπως λέει και το όνομα του, από αυτό περνάει όλος ο αέρας που εισάγεται στο αυτοκίνητο για να κρυώσει.

Συνήθως διαρκούν περίπου ένα χρόνο, αλλά μέχρι τότε μπορεί να φράξουν με σκόνη και διάφορα υπολείμματα. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αέρα μέσα στο αυτοκίνητο, μειώνοντας την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του κλιματισμού.

Προσπαθήστε να το αλλάξετε μόλις αρχίσει ο πιο ζεστός καιρός για να αποτρέψετε την είσοδο υγρού αέρα στην καμπίνα μετά την περίοδο των βροχών. Οι αλλεργικοί στη γύρη των φυτών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί, καθώς το φίλτρο είναι υπεύθυνο για την παγίδευση της γύρης πριν εισέλθει στο αυτοκίνητο. Η αλλαγή του φίλτρο μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι σε περίπου δέκα λεπτά.

Ενίσχυση του συστήματος

Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι οι οδηγοί μπορούν να “ενισχύσουν” τον κλιματισμό τους διατηρώντας τα επίπεδα ψυκτικού τους υπό έλεγχο. Αυτό το αέριο είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του συστήματος καθώς είναι υπεύθυνο για την ψύξη του αέρα καθώς περνάει από τον εξατμιστή στο τμήμα εξαερισμού.

Τα χαμηλά επίπεδα ψυκτικού θα κάνουν τον κλιματισμό σας λιγότερο αποτελεσματικό, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ζεστός αέρας μέσα στο αυτοκίνητο. Το να το συμπληρώσετε μόνοι σας είναι λίγο περίπλοκο, αλλά υπάρχουν καταστήματα που προσφέρουν δωρεάν έλεγχο κλιματισμού για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα επίπεδά σας.

Η συντήρηση κοστίζει περίπου 60 ευρώ, αλλά συνήθως χρειάζεται μόνο μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Ας το πάρουμε σιγά σιγά

Όταν μπείτε στο αυτοκίνητο, μπορεί να μοιάζει με φούρνο, ειδικά αν έχει μείνει στον ήλιο για αρκετό χρονικό διάστημα. Επομένως, μπορεί να είναι δελεαστικό να ανεβάσετε τον ανεμιστήρα κατευθείαν στο μέγιστο, σε μια προσπάθεια να κρυώσει το αυτοκίνητο όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ωστόσο, αυτό στην πραγματικότητα είναι λάθος, καθώς αναγκάζει το σύστημα να χρησιμοποιεί τον αέρα μέσα στην καμπίνα, ο οποίος συχνά είναι πιο ζεστός από τον αέρα έξω.

Κίνδυνοι του παρκαρίσματος

Το πού παρκάρετε είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας δροσερό. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στον ήλιο μπορεί να κάνει την εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει πάνω από τους 50°C όταν έξω έχει 30°C.

Επομένως, προσπαθήστε να παρκάρετε σε περιοχή που έχει σκιά, ιδανικά κάτω από κάποιο κτίσμα αντί για κάτω από δέντρο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κατάλληλο σημείο, τότε χρησιμοποιήστε αντιηλιακές μεμβράνες στο παρμπρίζ και στα παράθυρά σας ή ακόμα και να ανοίξτε ελαφρώς το παράθυρο για να μην ψηθεί το εσωτερικό.

Αν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και εξακολουθείτε να ζεσταίνεστε πολύ, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κλιματισμό σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε, από διαρροή έως φθαρμένο εξάρτημα. Μπορείτε να το ελέγξετε σε οποιοδήποτε καλό συνεργείο.

Αλλά εφόσον συντηρείτε σωστά τον κλιματισμό σας, θα πρέπει να διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμα.

Δείτε επίσης

F1: GP Βελγίου 2024 – Πού και πότε θα το δούμε

F1: GP Βελγίου 2024 – Πού και πότε θα το δούμε

Αγορά αυτοκινήτου: Πώς κινήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024

Αγορά αυτοκινήτου: Πώς κινήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024

Κουίζ: Έχεις πάθος με την ταχύτητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Έχεις πάθος με την ταχύτητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Ζυγοστάθμιση ελαστικών αυτοκινήτου: Πώς θα καταλάβετε εάν υπάρχει πρόβλημα

Ζυγοστάθμιση ελαστικών αυτοκινήτου: Πώς θα καταλάβετε εάν υπάρχει πρόβλημα

Γιατί ο κλιματισμός του αυτοκινήτου βγάζει ζεστό αέρα;

Γιατί ο κλιματισμός του αυτοκινήτου βγάζει ζεστό αέρα;

Rolls-Royce: Ο νέος κινητήρας που μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Rolls-Royce: Ο νέος κινητήρας που μπορεί να αλλάξει τα πάντα