Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πλεονεκτούν στην πρακτικότητα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πλεονεκτούν στην πρακτικότητα

Η νέα αρχιτεκτονική που αξιοποιείται στη σχεδίαση και κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.

Οι σχεδιαστές έχουν πλέον στη διάθεση τους ένα διευρυμένο ενιαίο χώρο χωρίς περιττά στοιχεία για να τοποθετήσουν τις δυο σειρές καθισμάτων, το ταμπλό και να προσδιορίσουν ευκολότερα τα όρια του αποθηκευτικού χώρου.

Νέο Ford Explorer

Το νέο Explorer αποτελεί το πρώτο μιας νέας σειράς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της Ford που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις αμερικανικές ρίζες της μάρκας και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες και απαιτήσεις των οδηγών της γηραιάς ηπείρου. Σχεδιασμένοι για να εξυπηρετούν τους επιβάτες ακόμα και σε μακρινά ταξίδια περιπέτειας, οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα του νέου Explorer είναι μεγάλοι, διαθέτοντας μεταξύ άλλων ένα κρυφό ντουλαπάκι.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: πλεονεκτούν στην πρακτικότητα
Η κεντρική κονσόλα MegaConsole με χωρητικότητα 17 λίτρα χωρά μεγάλα αντικείμενα, όπως ένα laptop 15 ιντσών.
Το αμιγώς ηλεκτρικό Explorer προσφέρει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, γενναιόδωρους χώρους για πέντε επιβάτες και έναν χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος με χωρητικότητα περίπου 470 λίτρα.

Γερμανική μηχανολογία

Το Explorer είναι το νέο και τολμηρό σε κάθε του πτυχή ηλεκτρικό crossover της Ford, το οποίο συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογία με το εντυπωσιακό αμερικανικό στυλ, προτάσσοντας την ίδια στιγμή όχι μόνο μοναδικό ντιζάιν και προηγμένη φόρτιση και συστήματα μετάδοσης κίνησης επόμενης γενιάς, αλλά και κορυφαία πρακτικότητα, χώρους και εξοπλισμό στο εσωτερικό που υποστηρίζουν ιδανικά τις ανάγκες των επιβατών ακόμα και σε μεγάλα ταξίδια περιπέτειας.

Ευκολία και άνεση

Το μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό crossover της Ford μπορεί να μεταφέρει με ιδιαίτερη άνεση στο εξαιρετικά ποιοτικό εσωτερικό του μέχρι και πέντε άτομα σε δύο σειρές καθισμάτων και είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα στοιχεία εκείνα που εξασφαλίζουν ευκολία και άνεση σε κάθε είδους μετακίνηση, τόσο μέσα στην πόλη όσο και έξω από αυτή.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: πλεονεκτούν στην πρακτικότητα

Πιο συγκεκριμένα, το αμιγώς ηλεκτρικό Explorer, που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την Ford στη Γερμανία, προσφέρει έναν χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα περίπου 470 λίτρα στην πενταθέσια διάταξη του εσωτερικού, ενώ την ίδια ώρα η hands-free πρόσβαση στο πίσω μέρος έρχεται να λύσει τα χέρια των επιβατών του αυτοκινήτου στην περίπτωση που οι τελευταίοι μεταφέρουν αντικείμενα ή αποσκευές με μεγάλο βάρος.

Πρακτικότητα

Η κονσόλα με την ονομασία MegaConsole και χωρητικότητα 17 λίτρα που βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρα ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό έρχεται να ενισχύσει την ευκολία χρήσης και στην πρακτικότητα τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στα ταξίδια και μπορεί να χωρέσει ακόμα και έναν φορητό υπολογιστή (laptop) 15 ιντσών.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: πλεονεκτούν στην πρακτικότητα

Θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία και μακριά από τα «αδιάκριτα» μάτια των περαστικών, επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό του νέου Ford Explorer παρέχει ένα κρυφό ντουλαπάκι που βρίσκεται πίσω από την κεντρική οθόνη αφής 15 ιντσών. Σε αυτόν τον ασφαλή χώροι οι επιβάτες του νέου Explorer μπορούν να τοποθετήσουν διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα – από κλειδιά και μεσαίου μεγέθους πορτοφόλια έως και μια φωτογραφική μηχανή.

Κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ

Ο στάνταρ εξοπλισμός του Explorer που αναβαθμίζει την άνεση όλων των επιβατών περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων και χαρακτηριστικών θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι, κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και έλεγχο για το σύστημα κλιματισμού που επιτρέπει στους εμπρός επιβάτες να επιλέγουν ανεξάρτητα την επιθυμητή για αυτούς θερμοκρασία.

Είσοδος χωρίς κλειδί

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του ηλεκτρικού crossover είναι μια εξαιρετικά απλή υπόθεση με το στάνταρ σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (keyless entry) και την διαθέσιμη hands-free πόρτα του χώρου αποσκευών. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι του οχήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο αποσκευών όταν κρατούν στα χέρια του σπορ εξοπλισμό, περνώντας απλά το πόδι τους κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος.

Ηλεκτρική κινητικότητα

Ισχυρή δέσμευση στην ηλεκτρική κινητικότητα για την Ford στην Ευρώπη με αιχμή του δόρατος το νέο Explorer.
Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και κλιμακώνει σε παγκόσμιο επίπεδο την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε πάνω από 2.000.000 ετησίως μέχρι το 2026.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: πλεονεκτούν στην πρακτικότητα

Ειδικά για την Ευρώπη, εκτός από το νέο Explorer, έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα προσφέρει 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2024. Στοχεύει να καταστεί μία εταιρεία ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.

Περιβαλλοντικοί στόχοι

Η Ford διαθέτει ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον και σαφείς περιβαλλοντικούς στόχους όσον αφορά τα προϊόντα, αλλά και συνολικά το βιομηχανικό της αποτύπωμα παγκοσμίως. Στο πλαίσιο των δεδηλωμένων αυτών προκλήσεων και δεσμεύσεων που θέτουν ως άμεση προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχει αγκαλιάσει από νωρίς και με όλες της τις δυνάμεις τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας που θέτει στο επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, διαθέτοντας ήδη από σήμερα μια πολυσυλλεκτική γκάμα επιβατικών και επαγγελματικών EV που πρόκειται να κλιμακωθεί τα προσεχή χρόνια.

Προηγμένα ηλεκτρικά οχήματα

Υποστηρίζει έμπρακτα τον προσανατολισμό της στην ηλεκτρική κινητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επενδύει στη γηραιά ήπειρο αλλά και σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026 για την ανάπτυξη και παραγωγή τολμηρών και προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών, κλιμακώνοντας την παγκόσμια παραγωγή EV σε πάνω από 2.000.000 ετησίως μέχρι το 2026.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: πλεονεκτούν στην πρακτικότητα

Ταυτόχρονα, συνεχίζει να λαμβάνει πρωτοβουλίες και να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο με εστίαση στο δεδηλωμένο στόχο της να καταστεί μία εταιρεία βιώσιμη και ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.


About the author


Δείτε επίσης

Formula 1: Λείπει ο Κίμι Ράικονεν!

Formula 1: Λείπει ο Κίμι Ράικονεν!

Volkswagen ID.7 Tourer: Με αυτονομία 687 χιλιομέτρων και αυξημένο infotainment

Volkswagen ID.7 Tourer: Με αυτονομία 687 χιλιομέτρων και αυξημένο infotainment

Mercedes : Πότε θα έρθουν τα νέα φθηνά μοντέλα

Mercedes : Πότε θα έρθουν τα νέα φθηνά μοντέλα

Formula1: Κλείστηκε στο στούντιο ο Σαρλ Λεκλέρ! (Video)

Formula1: Κλείστηκε στο στούντιο ο Σαρλ Λεκλέρ! (Video)

Κουίζ: Πόσο καλά αναγνωρίζεις τα εμβληματικά λογότυπα του κόσμου;

Κουίζ: Πόσο καλά αναγνωρίζεις τα εμβληματικά λογότυπα του κόσμου;

Τι θα συμβεί αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χτυπηθεί από κεραυνό

Τι θα συμβεί αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χτυπηθεί από κεραυνό