Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 Auto AWD: Aπόλαυση χωρίς ενοχές!

Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 Auto AWD: Aπόλαυση χωρίς ενοχές!

Σέβομαι την απόφαση της Volvo να σταματήσει στις αρχές του 2024 την παράγωγη των εκδόσεων όλων των μοντέλων της με κινητήρα ντίζελ, αλλά ειλικρινά δεν έχω πεισθεί ακόμη για την συνεισφορά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην κινητικότητα λόγω των προβλημάτων και των ελλείψεων που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη με το δημόσιο δίκτυο φόρτισης.

Αντικειμενικές δυσκολίες

Είμαι υπέρμαχος της ηλεκτροκίνησης όμως δεν μπορώ να παραβλέψω και τις αντικειμενικές δυσκολίες στη καθημερινή χρήση. Πόσοι οδηγοί διαθέτουν κλειστό πάρκινγκ και θέση για να τοποθετήσουν τον φορτιστή;

Ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου διατίθεται σε πολλές πόλεις ένα από τα πληρέστερα δίκτυα δημόσιας φόρτισης των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων, οι οδηγοί συχνά διαπληκτίζονται για την σειρά στη φόρτιση ενώ μερίδα οδηγών ξυπνάνε από τα χαράματα για να βρουν μια ελεύθερη θέση στους σταθμούς φόρτισης. Κανονικό βασανιστήριο…

Κλιματικά ουδέτερη εταιρεία

Μέχρι το 2030 η premium μάρκα σχεδιάζει να διαθέτει μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μέχρι το 2040 στοχεύει να είναι μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία. Αυτός ο ξεκάθαρος οδικός χάρτης προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια μετασχηματισμού οποιουδήποτε παλαιού κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Το καλύτερο κινητήριο σύνολο ντίζελ

Λόγω της απόφασης της πολυτελούς σουηδικής μάρκας, ζήτησα να οδηγήσω – ίσως για τελευταία φορά – το πιο ολοκληρωμένο SUV της Volvo, το XC60 με το καλύτερο κινητήριο σύνολο ντίζελ παραγωγής ενέργειας. Το Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 ίππων Auto AWD, ήταν στα χέρια μου για μεγάλο χρονικό διάστημα για να το απολαύσω και να το αποχαιρετήσω.

Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 Auto AWD: απόλαυση χωρίς ενοχές!

Ταξίδεψα μαζί του στη Πελοπόννησο, κινήθηκα στην αφόρητη Λεωφόρο Κηφισίας, μποτιλιαρίστηκα στον μαρτυρικό Κηφισό και ειλικρινά δεν το χόρτασα.

Πάτησα βαθιά το γκάζι

Αναμφισβήτητα, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έχουν το ατού της αθόρυβης λειτουργίας ενώ το ντιζελοκίνητο XC60, επιβαρύνει την ακοή με το χαμηλής έντασης κροτάλισμα του πετρελαιοκινητήρα, όμως όπου ήθελα, οπότε χρειάστηκε, το τροφοδότησα με ντίζελ και πάτησα βαθιά το γκάζι, γιατί οι τελευταίες βόλτες πρέπει να γίνονται με δυναμικό τρόπο.

Και η οδική συμπεριφορά; Αυτή η πεμπτουσία της αυτοκίνησης δίνεται απλόχερα στο τετρακίνητο ντιζελοκίνητο XC60, ενώ στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα νοιώθεις κάθε στιγμή ότι κάτι λείπει από την σύνδεση σου με το αυτοκίνητο.

Polestar Optimised

Κάτι ακόμη που θα μας λείψει, είναι το εργοστασιακό Polestar Optimised που ωθεί την εμπειρία οδήγησης σε υψηλότερο επίπεδο. Στην περίπτωση του Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 Auto AWD, η εγκατάσταση του λογισμικού αποφέρει αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 12% – φτάνει τους 220 ίππους – και της μέγιστης ροπής κατά 7%. Μέσω βελτιώσεων σε έως και 6 λειτουργίες, αναβαθμίζονται ουσιαστικά οι δυνατότητες του οχήματος και ενισχύεται η οδηγική απόλαυση. Κόστος 1.200 ευρώ (με ΦΠΑ και τοποθέτηση).

Προηγμένη αρθρωτή πλατφόρμα

Το 5θυρο, 5θέσιο SUV μεσαίου μεγέθους της πολυτελούς σουηδικής μάρκας, αξιοποιεί την Scalable Product Architecture (SPA), την προηγμένη αρθρωτή πλατφόρμα προϊόντων της Volvo που στηρίζει όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60.

Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 Auto AWD: απόλαυση χωρίς ενοχές!

Το πολυτελές σουηδικό SUV, τονίζει την άποψη της μάρκας για την σχεδιαστική γλώσσα, καθώς και τα κλασικά στιλιστικά στοιχεία της φίρμας. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το εμβληματικό σχέδιο προβολέων Thor’s Hammer LED.

Ήρεμο και ισορροπημένο περιβάλλον

Η καμπίνα, του επιβλητικού SUV, προσφέρει ένα ήρεμο και ισορροπημένο περιβάλλον, το οποίο αναδεικνύεται από ένα μείγμα υλικών υψηλής ποιότητας και την εκλεπτυσμένη σκανδιναβική σχεδίαση. Τα εσωτερικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των πολυτελών επιλογών χωρίς δέρμα, καθώς και η διαθεσιμότητα του προσαρμοσμένου τιμονιού και της κρυστάλλινης λαβής για την αλλαγή ταχυτήτων, αποτελούν περαιτέρω δυνατότητες εξατομίκευσης.

Καθαρισμός αέρα

Το προηγμένο σύστημα καθαρισμού αέρα αποτρέπει έως και 95% την είσοδο στην καμπίνα των επικίνδυνων σωματιδίων PM 2,5. Ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, βοηθά τους επιβάτες να απολαμβάνουν καλύτερη και πιο υγιή ποιότητα αέρα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα επίπεδα σωματιδίων και γύρης έξω από το αυτοκίνητο.

Συνδεσιμότητα

Είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ψυχαγωγίας που αναπτύχθηκε από κοινού με την Google, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google. Διαισθητικό και βολικό, αυτό το σύστημα infotainment επόμενης γενιάς προσφέρει στους πελάτες πρωτοφανή εξατομίκευση και απαράμιλλη συνδεσιμότητα, η οποία ενισχύεται περαιτέρω μέσω του πακέτου Ψηφιακών Υπηρεσιών.

Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 Auto AWD: απόλαυση χωρίς ενοχές!

Το κεντρικό στοιχείο του πακέτου Ψηφιακών Υπηρεσιών είναι η πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες Google, οι οποίες προσφέρουν βοήθεια hands-free με το Google Assistant, την καλύτερη πλοήγηση στην κατηγορία τους μέσω των Χαρτών Google και μια ευρεία προσφορά εγγενών εφαρμογών για το αυτοκίνητο μέσω του Google Play.

Είναι σε θέση να λαμβάνει μεγαλύτερες ενημερώσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, αντί να βρίσκεται στο απόγειό του όταν φεύγει από το εργοστάσιο.

Ασφάλεια

Eπιδεικνύει την εστίαση της Volvo Cars στην ασφάλεια του αυτοκινήτου: η πλατφόρμα SPA έχει δώσει τα ισχυρότερα αυτοκίνητα Volvo μέχρι σήμερα χάρη στην εκτεταμένη χρήση χάλυβα βορίου και διαθέτει πολλά συστήματα ασφαλείας σχεδιασμένα να προστατεύουν τους ανθρώπους μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.

Eίναι εξοπλισμένο με την τελευταία πλατφόρμα αισθητήρων Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) της Volvo Cars –ένα σύγχρονο, επεκτάσιμο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας που αποτελείται από μια σειρά από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων.

Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 Auto AWD: απόλαυση χωρίς ενοχές!

Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, όπως ο εντοπισμός άλλων χρηστών του δρόμου, η αυτόματη πέδηση και η αποφυγή σύγκρουσης. Μέσω της λειτουργίας Pilot Assist, επιτρέπει επίσης την ήπια υποστήριξη του οδηγού από στάση μέχρι ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

Κατακτήσεις της αυτοκίνησης

Αν κάνετε πολλά χλμ. κάθε χρόνο εκτός του αστικού περιβάλλοντος, αν κατοικείτε στην επαρχία και αν σας αρέσουν τα ντιζελοκίνητα SUV, αξιολογήστε την πρόταση της Volvo. Δεν πηγαίνω κόντρα στο κύμα αλλά υπάρχουν μερικές κατακτήσεις της αυτοκίνησης που τις εκτιμώ απεριόριστα. Ο τιμοκατάλογος του Volvo XC60 Mild Hybrid B4 diesel 2.0 197 ίππων Auto AWD, ξεκινά από τα 63.193 ευρώ, έκδοση εξοπλισμού Core.


About the author


Δείτε επίσης

Ο σωστός τρόπος χρήσης του κλιματισμού το καλοκαίρι – Εξοικονομεί καύσιμο

Ο σωστός τρόπος χρήσης του κλιματισμού το καλοκαίρι – Εξοικονομεί καύσιμο

Γιατί η Hyundai επενδύει σε ηλεκτρικά οχήματα

Γιατί η Hyundai επενδύει σε ηλεκτρικά οχήματα

F1: Ο Kravitz ανακαλύπτει τι μπορεί να οδηγήσει τον Verstappen να φύγει από την RedBull

F1: Ο Kravitz ανακαλύπτει τι μπορεί να οδηγήσει τον Verstappen να φύγει από την RedBull

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ70

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ70

Προσκέφαλο αυτοκινήτου: Ποια είναι η κρυφή του λειτουργία

Προσκέφαλο αυτοκινήτου: Ποια είναι η κρυφή του λειτουργία

Κουίζ: Έχεις πάθος με τους 4 τροχούς; Κάνε το 3/3 και απέδειξε το

Κουίζ: Έχεις πάθος με τους 4 τροχούς; Κάνε το 3/3 και απέδειξε το