H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν γνώρισε ποτέ ένα αρκτικόλεξο που δεν θα ήταν χρήσιμο, όσον αφορά τις βελτιώσεις.

Από τις εμβληματικές παρουσίες ορισμένων αυτοκινήτων της δεκαετίας του ’60, SS, GT, GTO, μέχρι τα σύγχρονα συστήματα μετάδοσης της κίνησης, ICE, BEV, PHEV, λίγα ακρωνύμια στην «φανταχτερή» σφαίρα των επιδόσεων, φέρνουν το ειδικό βάρος της AMG

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Περισσότερο από ένα φανταχτερό λόγκο για την πώληση ακριβών εκδόσεων των κανονικών αυτοκινήτων, η AMG αντιπροσωπεύει μια «ειδική αποστολή» που γεννήθηκε βαθιά μέσα στην αυτοκρατορία της Mercedes-Benz. Το πώς η AMG εξελίχθηκε από την αρχική καλή δουλειά δύο ατρόμητων μηχανικών της, σε ένα παγκόσμιο όνομα της βελτίωσης, είναι μια ιστορία που δημιούργησε τον θρύλο!

Όπως οι περισσότερες επώνυμες εταιρείες επιδόσεων, η AMG ξεκίνησε με λίγα άτομα, των οποίων το πάθος, η επιθυμία και η αφοσίωση, ξεπέρασαν κατά πολύ τις δυνατότητές τους. Ο Hans Werner Aufrecht και ο Erhard Melcher, ήταν μηχανικοί που επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη του αγωνιστικού κινητήρα για τη Mercedes-Benz 300 SE, στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Δυστυχώς γι ‘αυτούς, οι ιθύνοντες της Daimler-Benz, αποφάσισαν να σταματήσουν τη ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τη στιγμή που οι μηχανικοί έφταναν στην αποκορύφωσή τους.  Απογοητευμένοι αλλά απτόητοι, το πολυμήχανο αυτό ζευγάρι, συνέχισε να εργάζεται στον κινητήρα, στο σπίτι του Aufrecht στο Großaspach, που βρίσκεται στην περιοχή Baden-Wurttemberg της Γερμανίας.

Για να προωθήσει την ανάπτυξή του και να αποδείξει τις ικανότητές του σε έναν ανταγωνιστικό στίβο, το δίδυμο, έβαλε τον «πουσσαρισμένο» κινητήρα σε ένα MB 300 SE που πιλοτάριζε στο Γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού, ο συνάδελφος υπάλληλος της Daimler, Manfred Schiek. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να κερδίσει 10 φορές.

Η AMG ιδρύθηκε επίσημα Το 1967

Η τεχνογνωσία του ζευγαριού, με τις επιδόσεις της Mercedes-Benz πλέον πιστοποιημένες, ο Aufrecht συνειδητοποίησε ότι η ώρα να χτυπήσει ήταν τώρα ή ποτέ. Φεύγει από την Benz το 1966 και το 1967 μαζί με τον Melcher, ίδρυσαν μια εταιρεία με την επωνυμία Aufrecht Melcher Großaspach engineering firm, επικεντρωμένη στο σχεδιασμό, τη δοκιμή και την ανάπτυξη αγωνιστικών κινητήρων. Ακολούθησε φυσικά το ακρωνύμιο AMG.

Εξοικονομούν μετρητά πουλώντας τροποποιημένους κινητήρες σε ιδιωτικές ομάδες αγώνων και στη συνέχεια, το 1971, εισήγαγαν μια AMG Mercedes 300 SEL 6,8, στον αγώνα 24 Hours of Spa. Προς έκπληξη των περισσότερων θεατών, το σεντάν 300 SEL που τροφοδοτείται από έναν V-8 κινητήρα των 6,8 λίτρων, προετοιμασμένο από την AMG, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία του και τη δεύτερη στη γενική κατάταξη.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Με το παρατσούκλι Rote Sau (Κόκκινο Γουρούνι) για προφανείς λόγους, χρησίμευσε ως η de facto μασκότ της AMG, διαδίδοντας το μήνυμα της μάρκας σε ένα διεθνές κοινό. Η εξέλιξη ήρθε γρήγορα μετά τη νίκη του Spa. Η AMG άρχισε να τροποποιεί όλο και περισσότερα οχήματα Mercedes-Benz, μετακόμισε σε νέα έδρα στο Affalterbach και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναβαθμίσεων, για την εξυπηρέτηση έμπιστων πελατών.

Το 1986, η AMG έκανε το ντεμπούτο της με το “The Hammer”, ένα σεντάν της E-Class, που τροφοδοτείτο από έναν V-8 των 5,0 λίτρων, τροποποιημένο με κυλινδροκεφαλές των 16 βαλβίδων, που αναπτύχθηκε από τον Melcher. Η Daimler-Benz και η AMG, άρχισαν να συνεργάζονται επίσημα σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού AMG 190, που κέρδισε 50 νίκες DTM μεταξύ του 1988 και 1993.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Η AMG και η Mercedes-Benz, συνάπτουν συμφωνία σύμφωνα με την οποία τα οχήματα AMG, θα μπορούσαν να πωλούνται και να συντηρούνται στις αντιπροσωπείες της Mercedes το 1990. Τρία χρόνια αργότερα, κάνει το ντεμπούτο της η Mercedes C36 AMG, που αναγνωρίστηκε ως η πρώτη κοινή προσπάθεια μεταξύ AMG και Mercedes.

Η Daimler αγοράζει την AMG

Με το όνομα AMG σταθερά εδραιωμένο στο μυαλό των ενθουσιωδών οπαδών και την ευρεία αναγνώριση και αξία της σε άνοδο, η Daimler Chrysler AG, ενισχύθηκε και ανέλαβε το πλειοψηφικό μερίδιο της AMG την 1η Ιανουαρίου του 1999. Ταυτόχρονα, ο Hans Werner Aufrecht, ανέλαβε τον έλεγχο του τμήματος motorsport. Η Daimler Chrysler αύξησε το μερίδιό της στην AMG το 2005, αναλαμβάνοντας τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Daimler Chrysler AG ήταν το εταιρικό όνομα της συγχώνευσης της Daimler και της Chrysler το 1998, μια λεγόμενη “συγχώνευση ίσων” που διήρκεσε μέχρι το 2007. Η σχεδόν δεκαετής ένωση, ενόχλησε πολλούς επενδυτές και προκάλεσε πολλές αγωγές. Το 2022, η Daimler ΗAG πέρασε στον όμιλο της Mercedes.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ AMG και Mercedes;

Με απλά λόγια, η AMG είναι το τμήμα Mercedes Performance. Στην πράξη, ωστόσο, είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Ενώ τα μοντέλα της Mercedes -Benz σχεδιάζονται συνήθως για να προσφέρουν πολυτέλεια με διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, η AMG εστιάζει στο στοιχείο της απόδοσης και είναι αφοσιωμένη στο σχεδιασμό, τη μηχανική και τη δημιουργία μοντέλων Mercedes-Benz, υψηλών επιδόσεων.

Λειτουργεί παρόμοια από ορισμένες απόψεις με τη θυγατρική M της BMW και το τμήμα Sport της Audi, που παράγει τα οχήματα S και RS.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν η Mercedes είναι AMG;

Το πιο προφανές στοιχείο για έναν αδαή, είναι το σήμα AMG. Ενώ ένα τυπικό μοντέλο C, για παράδειγμα, θα φορέσει είτε C300 στην αριστερή πίσω πλευρά του οδηγού, η τρέχουσα AMG C-Class, φορά ένα λογότυπο AMG στα αριστερά, είτε “C43” είτε “C63 S, στη δεξιά πλευρά.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα ο κανόνας, καθώς μοντέλα όπου παραδοσιακά αριθμοί όπως το “63” συνδέθηκαν με την χωρητικότητα του κινητήρα σε λίτρα, το συγκεκριμένο σήμα αντιπροσωπεύει σήμερα, όλα τα μοντέλα AMG που τροφοδοτούνται με V-8, εκτός από το GT.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Το σημερινό Mercedes E63 S, τροφοδοτείται από ένα Twin-Turbo 4.0 λίτρων V-8, ενώ τα οχήματα Mercedes-AMG 53, τροφοδοτούνται από έναν 6κύλινδρο των 3,0 λίτρων. Τα μοντέλα AMG είναι γενικά πιο εντυπωσιακά και λειτουργικά, συχνά με μοναδικά πακέτα, που περιλαμβάνουν, τροχούς και αεροδυναμικά στοιχεία AMG, συμπεριλαμβανομένων των spoilers, των διαχυτών, των φραγμάτων αέρα κλπ.

Ορισμένα οχήματα AMG, διαθέτουν μοναδικά στοιχεία πρόσοψης και γρίλιας, για να επιτύχουν μοναδική ταυτότητα και συνολικά πιο σπορ εμφάνιση. Η AMG προσφέρει επίσης διάφορα κιτ αμαξώματος, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να προσαρμόσουν το όχημά τους για να δοκιμάσουν και να προσθέσουν ένα άλλο επίπεδο διαφοροποίησης, τόσο μετά την παράδοση, όσο και από το εργοστάσιο.

Ένα μοντέλο AMG έχει πάντα πιο ισχυρό κινητήρα από το αυτοκίνητο στο οποίο βασίζεται;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Κάτω από τα μοναδικά στοιχεία των στυλ της AMG που αναφέρθηκαν, βρίσκεται η καρδιά οποιασδήποτε AMG: ένας σημαντικά πιο ισχυρός κινητήρας. Είτε ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος που βρίσκεται στο Mercedes-AMG GLB45, είτε το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 577 ίππων των 4.0-λίτρων του V-8 του Mercedes-AMG G550, οι κινητήρες AMG είναι κατασκευασμένοι για να αποδίδουν τα μέγιστα.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Για να το πράξουν, χρησιμοποιούν γενικά μια συγκεκριμένη ενισχυμένη μετάδοση, για να αντέχουν στην πρόσθετη ισχύ και να προσφέρουν αυξημένη απόδοση, σε ένα επίσης ενισχυμένο σασί, συμπεριλαμβανομένων ισχυρότερων φρένων και εξαρτημάτων της ανάρτησης.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο AMG-Line;

Με λίγα λόγια, πολλές από τις στυλιστικές πινελιές της AMG, αλλά όχι ο πιο ισχυρός κινητήρας AMG. Ενώ τα συγκεκριμένα στοιχεία του πακέτου AMG είναι μοναδικά για τα περισσότερα μοντέλα Mercedes-Benz, τα στυλ AMG, έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου και να το βοηθούν να ξεχωρίζει από το ομόσταυλο πλήθος.

Επιστρέφοντας στην τρέχουσα E-Class, το πακέτο AMG Line Exterior with Night, προσθέτει γυαλιστερές μαύρες πινελιές, ζάντες των 18 ιντσών και αναβαθμισμένα φρένα για λιγότερο από 2.000 ευρώ. Η τρέχουσα GLC300, προσθέτει ακόμη περισσότερο άρωμα AMG.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Επιλέγοντας το πακέτο AMG-Line των 3.150 ευρώ, προσθέτει ζάντες πέντε ακτίνων των 19 ιντσών, ρίγες αμαξώματος AMG, στοιχεία αμαξώματος AMG, αναμορφωμένη μπροστινή ποδιά, πίσω «κορδόνι» σε στυλ διαχύτη, μοτίβο γρίλια ειδικά για AMG, σπορ μπροστινό μέρος, καθίσματα, σπορ τιμόνι, βουρτσισμένα ανοξείδωτα πεντάλ και σπορ φρένα με βαμμένες δαγκάνες.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ AMG και 4Matic

Αν και και τα δύο θεωρούνται πολύτιμα στο μάρκετινγκ της Mercedes-Benz, μοιράζονται ελάχιστη εγγενή σχέση. AMG είναι το όνομα του βραχίονα απόδοσης της Mercedes-Benz, και 4Matic είναι το όνομα που δόθηκε στο σύστημα τετρακίνησης της Mercedes-Benz.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Αναπτύχθηκε απο τον Αυστριακό κατασκευαστή Steyr-Daimler-Puc, με το setup 4Matic να κάνει το ντεμπούτο του στη Mercedes-Benz E-Class του 1987. Από καιρό ειδικός στα συστήματα τετρακίνησης, ο Steyr-Daimler-Puch, είχε μακρά ιστορία ενασχόλησης με τη Daimler, που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού της Mercedes-Puch G, η οποία εξελίχθηκε στο G-Wagen.

Το 4Matic, βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του. Επί του παρόντος, όλα τα οχήματα AMG, είναι κατασκευασμένα με τετρακίνηση 4Matic, για αυξημένη απόδοση και ευελιξία παντός καιρού.

Σχεδιάζει η AMG τα δικά της οχήματα;

Αν και η AMG ξεκίνησε με την τροποποίηση του υπάρχοντος οχήματος των Mercedes-Benz, για να εξαγάγει τη μέγιστη απόδοση, η αυξημένη συμμετοχή και η τεχνογνωσία της που αποκτήθηκε με την ανάπτυξη ορισμένων μοντέλων της Mercedes, άφησε να εννοηθεί ότι κάποια στιγμή μπορεί να μπει σε ρόλο σχεδιαστή και κατασκευαστή.

Αυτό συνέβη το 2010, με το ντεμπούτο της Mercedes-Benz SLS AMG, του πρώτου αυτόνομου μοντέλου της AMG, που παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2014. Η Mercedes-AMG GT ήταν το δεύτερο όχημα που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα από τη Mercedes-AMG, ως υπο-μάρκα.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 2014. Τα μελλοντικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί από την AMG, είναι εγγυημένα και η πρόσφατα αποκαλυφθείσα Mercedes-AMG S63 E Performance του 2024 δείχνει ότι η εταιρεία θα κλίνει αποφασιστικά προς την ηλεκτροκίνηση.

Η AMG κατασκευάζει ακόμα κάθε κινητήρα χειροποίητα;

Η AMG έχει ζήσει και αναπνέει με το μότο της «one man, one engine» στο μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής της. Αλλά καθώς η AMG έχει εξαπλώσει την επιρροή της σε ολόκληρη τη σειρά MB, σε ορισμένα σχεδόν βασικά μοντέλα, εμφανίστηκαν μερικές εξαιρέσεις, που ονομάστηκανβελτιωμένες εκδόσεις AMG”, όπως ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος M139 των 2,0 λίτρων, που βρίσκεται κάτω από τα καπό των CLA35, GLA35 και GLB35, καθώς και του υπερτροφοδοτούμενου M256, 6 κύλινδρου σε σειρά των 3,0-λίτρων, που βρέθηκαν στο απερχόμενο E53, στο GLE53 Coupe και SUV και στα GT43 & GT53 4-Door Coupe.

 

Ενώ ο τετρακύλινδρος M139 των 2,0 λίτρων συναρμολογείται στο Affalterbach, ο M256 6 κύλινδρος των 3,0 λίτρων, καθώς και ο 6 κύλινδρος, παράγονται στο Untertürkheim. Και οι δύο επωφελούνται από την εκτεταμένη ανάπτυξη και τροποποιήσεις της AMG.

Ποια μοντέλα της Mercedes-Benz έχουν εκδόσεις AMG;

Σχεδόν όλα. Ενώ η διαθεσιμότητα της έκδοσης AMG ενός συγκεκριμένου μοντέλου, μπορεί να ακολουθήσει μια εισαγωγή για μερικούς μήνες και να έχει ρυθμό παραγωγής που αποκλίνει από εκείνον της τυπικής αντίστοιχης Mercedes-Benz, χρειάζεται λίγο ψάξιμο για να εντοπιστούν μοντέλα MB, που εξαιρούνται από τις αναβαθμίσεις της AMG.

Επί του παρόντος, η σειρά παραδοσιακών σεντάν AMG αποτελείται από τα C43 και E53, με τις εκδόσεις S-Class να έρχονται. Η γκάμα τετράθυρων κουπέ περιλαμβάνει τα CLA35, CLA45, GT43, GT53, GT63 και GT63 και τα Convertible περιλαμβάνουν τα C43 Cabriolet, SL43 Roadster, SL55 Roadster και SL63 Roadster.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Τα SUV της AMG είναι εξίσου ομοιόμορφα, η τρέχουσα σειρά περιλαμβάνει τα SUV GLA35 και GLA45, το GLB35, το crossover coupe GLC43, τα GLE53, GLE53 crossover coupe και GLE63 S, το SUV πλήρους μεγέθους GLS 63 και το αγαπημένο G63, που βασίζεται στο G-wagen.

Υπάρχει επίσης μια τριάδα AMG EV: το EQE, EQE sedan και EQS sedan. Η νέα Mercedes-AMG S63 E Performance ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία επιπέδου F1 με V-8 των 4,0 λίτρων. Τέλος, το σπορ αυτοκίνητο Mercedes-AMG GT επιστρέφει για το 2024, επανασχεδιασμένο με 2+2 θέσεις, ως το κουπέ αντίστοιχο της SL.

Ποια είναι τα πιο ισχυρά AMG

Αν και η ιστορία της AMG είναι γεμάτη με εξωφρενικά ισχυρά οχήματα, ο κορυφαίος πρωταθλητής ισχύος της AMG, είναι η υβριδική Mercedes-AMG S63 E Performance. Με συνδυασμένη ισχύ 802 ίππων που προέρχεται από έναν κινητήρα καυσίμου V-8 των 4,0 λίτρων Mercedes-AMG, με διπλά τούρμπο, σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό κινητήρα των 140 kW, η Mercedes ισχυρίζεται ότι ο χρόνος για τα 0-100 χλμ/ώρα, είναι 3,3 δευτερόλεπτα με ηλεκτρονικά περιορισμένη την τελική της ταχύτητα στα 290 χλμ/ωρα.

Η νέα Mercedes-Benz AMG GT63 διαθέτει 577 ίππους, από έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι ιστορικές υψηλές βαθμολογίες περιλαμβάνουν τη Mercedes-Benz AMG GT Black Series Coupe με 720 ίππους από έναν υπερτροφοδοτούμενο V-8 των 4,0 λίτρων, καθώς και τη σειρά SL65 Black με 670 ίππους από έναν V-12 twin-turbo των 6,0 λίτρων.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Επιστρέφοντας στις ρίζες του, το αγωνιστικό αυτοκίνητο 300 SEL “Red Pig” του 1967 σχεδόν δύο τόνων, απέδιδε 422 ίππους, αύξηση 175 ίππους, σε σχέση με τη βασική έκδοση. Το 1986, το Hammer της AMG, μια τροποποιημένη E-Class, διέθετε έναν V-8 των 355 ίππων που εξάχθηκε στις ΗΠΑ.

Ποια είναι τα πιο διάσημα μοντέλα AMG;

Όσον αφορά την κληρονομιά, το εμβληματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο 300 SEL Red Pig, είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο και δημοφιλές μοντέλο AMG. Η Mercedes-Benz C36 AMG κερδίζει μια θέση σε αυτόν τον διαγωνισμό δημοτικότητας, καθώς αναγνωρίζεται ως το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε από την ουσιαστική συνεργασία μεταξύ της Mercedes-Benz και της AMG.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Τα πιο διάσημα μοντέλα AMG της τρέχουσας σειράς, είναι το αδιαμφισβήτητο G63 SUV, του οποίου το αμάξωμα το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο οπουδήποτε και το σπορ αυτοκίνητο Mercedes-AMG GT

Είναι τα μοντέλα AMG πιο ακριβά από τα κανονικά Mercedes-Benz;

Σίγουρα. Η απόδοση δεν είναι φθηνή, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Τούτου λεχθέντος, τα ασφάλιστρα τιμής ενός μοντέλου AMG σε σχέση με το όχημα Mercedes-Benz στο οποίο βασίζονται, είναι ανάλογα με τα μοντέλα M της BMW και τα μοντέλα RS της Audi. Ακόμη και Ιάπωνες κατασκευαστές, έχουν παρόμοια προγράμματα τιμολόγησης για τις εκδόσεις επιδόσεων.

Ποιο είναι το πιο ακριβό μοντέλο AMG

Επί του παρόντος, το πιο ακριβό μοντέλο AMG είναι η έκδοση Mercedes-AMG SL63 Roadster, που ξεκινά από τα 169.000 ευρώ. Αλλά οι τιμές είναι απλά σημεία εκκίνησης για αναφορά, καθώς η AMG είναι είναι σε θέση να προσφέρει μια φαινομενικά ατελείωτη σειρά επιλογών αναβάθμισης, για όσους έχουν την δύναμη να τις πληρώσουν.

Προηγουμένως, ο πιο ακριβός τίτλος AMG πήγε στην περιορισμένη έκδοση της 12-κυλίνδρου Mercedes-AMG G65, η οποία βγήκε το 2020 με μια τιμή πάνω απο τα 335.000 ευρώ, ακολουθούμενη από το εκτός παραγωγής πλέον G63 4×4 Squared, που κόστιζε 320.000 ευρώ.

Άλλοι ανεξάρτητοι βελτιωτές, μετά από την αγορά, όπως οι Brabus και Renntech, έχουν δημιουργήσει επίσης άγριες και αδιανόητες εκδόσεις των προϊόντων της Mercedes-Benz και της AMG εδώ και χρόνια, πρόθυμοι να δημιουργήσουν οτιδήποτε μπορεί να αντέξει ο αγοραστής.

Ποιο είναι το φθηνότερο μοντέλο AMG;

Επί του παρόντος, το λιγότερο ακριβό μοντέλο AMG που είναι διαθέσιμο είναι το Mercedes-AMG CLA35 Coupe, το οποίο ξεκινά από 46.200 ευρώ. Το Mercedes-AMG GLA35 SUV, είναι επίσης στα ίδια λεφτά.

H ιστορία πίσω από τον θρύλο: τι σημαίνει η AMG;

Στη συνέχεια είναι το Mercedes-AMG C43, το οποίο ξεκινά από τα 54.000 ευρώ. Οι ευρωπαίοι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ακόμη μικρότερο Mercedes-AMG A35 Hatchback, το οποίο μερικές φορές τιμάται ελαφρώς κάτω από το CLA35, ανάλογα με την αγορά.

Η AMG φέρνει την αναβάθμιση της απόδοσης της Mercedes-Benz στον 21ο αιώνα

Εκτός από την επίσημη ικανότητά της που χρησιμεύει ως παγκόσμια αντιπρόσωπος για την απόδοση της Mercedes-Benz, η AMG ενσωματώνει την αχαλίνωτη όρεξη και την ψυχή των δημιουργών της και όλους όσους έχουν καλλιεργήσει το εμπορικό της σήμα στον 21ο αιώνα, παραμένοντας συνεπής, ώστε το σήμα AMG να εξακολουθεί να φέρει το δικό του ειδικό βάρος στο δρόμο.


About the author


Δείτε επίσης

Ευρώπη: Τα ηλεκτρονικά καύσιμα αλλάζουν τα δεδομένα

Ευρώπη: Τα ηλεκτρονικά καύσιμα αλλάζουν τα δεδομένα

Κουίζ: Ξέρεις τα μυστικά των 4 τροχών; Κάνε το 3/3 και απέδειξε το

Κουίζ: Ξέρεις τα μυστικά των 4 τροχών; Κάνε το 3/3 και απέδειξε το

Δίπλωμα αυτοκινήτου: 5 συμβουλές για να περάσετε με την πρώτη τις εξετάσεις

Δίπλωμα αυτοκινήτου: 5 συμβουλές για να περάσετε με την πρώτη τις εξετάσεις

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Ποια αυτοκίνητα είναι κατηγορίας Εuro 6; Πού ανήκει το δικό σας

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Celestial Phantom: Η πιο σπάνια Rolls-Royce του κόσμου

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ

Δες σε ποιον ανήκει η πινακίδα αυτοκινήτου – Όλες οι πληροφορίες με ένα κλικ